NANELI ISKREN DO KOSKE: Teško je na početku sa Obradovićem...
Džejms Naneli i Zek Ledej, Foto: Starsport

crno-beli

NANELI ISKREN DO KOSKE: Teško je na početku sa Obradovićem...

Amerikanac se otvorio u popularnom podkastu

Objavljeno: 17:27h

Džejms Naneli pričao je o svojoj karijeri, iskustvu u brojnim evropskim timovima, saradnji sa Željkom Obradovićem, ali i povredi koja je mogla da mu okonča profesionalno bavljenje košarkom.

Partizanov Amerikanac bio je gost podkasta kod Džoa Arlaukasa.

- Nikad nisam sumnjao u sebe. Samo sam uvek želeo da svake godine podignem letvicu. Želeo sam svake godine da idem korak gore. To je bio moj cilj.

Fantastična sezone u dresu Avelina promenila je njegovu karijeru pošto je naokn nje usledio poziv Fenerbahčea, kojeg je tad predvodio Obradović.

Naneli priznaje da mu nije bilo lako na početku saradnje sa trofejnim stručnjakom.

- Prva godina igranja za njega je teška. Morate zaslužiti njegovo poštovanje. Igrao je na najvišem nivou u Evropi. Igrao je na Olimpijskim igrama. Trenirao je najbolje igrače. Sve je video. Šta ćeš učiniti da budeš drugačiji ili da se istakneš ili da zadobiješ njegovo poštovanje?

Naneli i Obradović su u sezoni 2016/17 Feneru doneli jedinu titulu šampiona Evrope, a naredne je turski velikan igrao u finalu.

Što se tiče Nanelija, druga sezona u drestu istanbulskog kluba mogla je da mu bude i poslednja u karijeri.

On se na meču protiv Baskonije u januaru 2018. godine teško povredio. Sve se to dogodilo nakon što nije ulazio u igru u prvom poluvremenu, te je bio frustriran Obradovićem. Ipak, u igru je ušao u trećem periodu i imao je ogromnu želju, ali i nestrpljenje, da se dokaže. - Bred (Vonamejker) krade loptu, baci je gore i hteo sam da ga zakucam tako snažno jednom rukom i samo pogledam, i samo buljim trenera jer sam znao da dolazi tajm-aut. U smislu "Trebalo je da igram". Nije se tako završilo - opisuje Naneli i dodaje:

- Tako sam se spremao da zakucam jednom rukom i vidim da je Boboa došao i udario loptu u poslednjem trenutku. Pa sam podigao loptu, skočio sa pogrešne noge, zakucao je sa dve ruke i nisam imao dovoljno... Odrazio sam sa pogrešne noge pa nisam skočio dovoljno visoko. Nisam mogao da se uhvatim za obruč kada sam pokušao. Kada sam zakucao, samo sam čuo da je sve utihnulo i samo sam čuo zvuk pucanja, i to je sve čega se sećam.

Džejms je doživeo jeziv pad na vrat i onesvestio se. Sledeće čega se seća jeste dolazak u bolnicu gde mu je dijagnostifikovan potres mozga, devet krvarenja u mozgu i slomljena leva šaka.

On je uspeo da se u potpunosti oporavio i na kraju je pomogao Feneru da se ponovo plasira na F4.

Posle dve sjajne sezone u Istanbulu vratio se u NBA ligu gde je nastupao za Minesotu, Hjuston i Nju Orelans, a potom je usledio povratak u Evropu.

Igrao je za Milano, ponovo za Fenerbahče i Makabi. Iz Tel Aviva je otišao u Šangaj, a onda se ponovo spojio sa Željkom Obradovićem, u Partizanu. Bilo je to leto 2022. godine.

Džejms Naneli
Džejms Nanelifoto: Starsport©

Naneli je podneo veliku žrtvu, pa je sa suprugom odlučio da ona i njihovo troje dece ostanu u SAD kako bi mogli da odrastaju na istom mestu i imali normalno detinjstvo. Oni sa majkom tokom sezone dolaze u povremene posete Beogradu, što Džejmsu nije nimalo lako.

- Oni su mlađi, pa mi nedostaju sva njihova dostignuća, ostvarenja. Jednostavne male svakodnevne stvari zbog kojih želim da budem tu, poput odlaska iz škole, da im napravim doručak ujutru i da im pomognem da se spreme. To su stvari koje mi zaista nedostaju što mnogi ljudi ne razumeju kao žrtvu koju imamo kao igrači sa porodicama.

Partizan u petak gostuje Panatinaikosu u Atini (20.15)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.