SFEROPULOS SE OGLASIO PRED BASKONIJU: Evo šta kaže o novom pojačanju, a šta o Dušku Ivanoviću!
Janis Sferopulos, Foto: Savino Paolella/IPA Sport / ipa- / PA Images / Profimedia

evroliga

SFEROPULOS SE OGLASIO PRED BASKONIJU: Evo šta kaže o novom pojačanju, a šta o Dušku Ivanoviću!

Crveno-bele očekuje izuzetno važan meč elitnog takmičenja

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19 časova dočekuju Baskoniju u okviru 22. kola Evrolige.

Crveno-beli su odradili trening pred duel sa španskim timom, a medijima se obratio trener tima Janis Sferopulos.

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: ABA liga/Ales Fevzer

- Igramo protiv tima koji ima koji igra odlično na gostovanjima i ima odličan skor, i ukoliko ne budemo sa dobrim pristupom, neće biti dobro. Moramo da se suočimo i prihvatimo da se suočavamo sa njima kao timom, nevezano za to ko su im najbolji skoreri poput Hauarda.

Džavonte Smart je odraio prvi trening sa ekipom, a odluka o njegovom nastupu protiv Baskonije će tek biti doneta.

- Imamo Džavontea Smarta sa nama, ali ovo je njegov prvi trening, sutra je prva utakmica. Verujem u njega, sjajan je igrač, ali moramo da imamo strpljenja za njega, trebaće mu vremena da se prilagodi, naročito na početku, mora da nađe ritam. Sutra ćemo da odlučimo da li će da igra, ali ima šanse, trenira, spreman je, takođe ću i večeras da vidim kako će izgledati na treningu, kao i sutra i onda ćemo doneti odluku - rekao je trener Zvezde i otkrio šta očekuje od njega da će novo doneti ekipi.

- On će doneti atleticizam, takođe je sjajan šuter i odličan je u odbrani, pomoći će nam u svim aspektima.

Špansku ekipiu prevdodi Duško Ivanović, koji je pre dolaska Sferopulosa bio na klupi crveno-belih i veoma dobro poznaje ekipu Zvezde.

Duško Ivanović
Duško Ivanovićfoto: EPA/L. Rico

- Ivanović zna igrače, ali stvar je da on ne igra utakmicu. Sa jedne strane ste u pravu, sa druge strane imamo plan šta ćemo da radimo, ali sigurno da on pamti neke stvari iz perioda kada je bio tu. Sjajno pogađaju sa distance, ako nađu ritam, ne samo sa distance, mogu mnogo da trče i da prave problem svim rivalima, moramo da budemo dobri u odbrani.

Za kraj se dotakao i povređenih igrača, Nikole Topića i Nemanje Nedovića.

- Napreduju, svaki dan imaju dupli tretman, medicinski tim je sa njima, dobro rade da se oporave i vrate na teren. Želim da kažem i da će navijači doći i da će biti puno, to nam je mnogo bitno, podrška nam je potrebna, jer moramo da idemo meč po meč, previše je rano da mislimo na druge utakmice. Sutra svi zajedno, tim i navijači, moramo da mislimo samo na ovu utakmicu, a ne o budućnosti.

Bonus video:

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.