ROKAS KONAČNO ROKA: Gedraitis se transformisao u 2024. i Zvezda se odmah podigla!
Rokas Gedraitis, Foto: Starsport©

preporodio se

ROKAS KONAČNO ROKA: Gedraitis se transformisao u 2024. i Zvezda se odmah podigla!

Litvanac je unapredio sve parametre igre

Objavljeno:

Rokas Gedraitis je bio najbolji pojedinac u pobedi Crvene zvezde na gostovanju Olimpiji Milano, ali i najzaslužniji za poprilično bolje partije srpskog kluba u novoj godini.

Jeste da su doživljena dva poraza (od Cedevita Olimpije i ASVEL-a), ali su crveno-beli od početka 2024. ostvarili i tri pobede, i to objektivno gledano u težim utakmicama.

Zvezda je te tri utakmice igrala u Evroligi i sem Milana pobedila Fenerbahče i u gradskom derbiju Partizan pa se tako vratila u igru za plej-in.

A Gedraitis je u tih napornih devet dana i pet mečeva, od čega četiri na strani, bio na nivou koji su navijači očekivali po njegovom dolasku na Mali Kalemegdan, a koji je samo povremeno nagoveštavao dosad.

Statistika to potvrđuje.

KK Crvena zvezda, KK Cedevita Olimpija, ABA liga, Rokas Gedraitis
foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Litvanac je na terenu ukupno proveo 150 minuta, odnosno 30 po utakmici. Ukupno je postigao 84 poena uz šut 15/23 za dva poena (65%) i 10/20 za trojke (50%), a 24/27 sa linije slobodnih bacanja.

Zabeležio je i 26 skokova, pet asistencija, osam ukradenih i pet izgubljenih lopti. U proseku po meču, to je 16,8 poena, 5,2 skoka, jedna asistencija, 1,8 ukradenih lopti i jedna izgubljena.

Ogroman napredak u odnosu na 2023. Odmah se to oseti na igri i vidi na rezultatima Zvezde.

Bonus video:

00:56

Zvezda predstavila Topića

(Espreso/V.P:Preneo N.Đ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.