TABELA EVROLIGE NA KRAJU 2023: Da li plasman Partizana i Zvezde tačno na polovini takmičenja opravdava uloženo?
Da li je moglo bolje? Detalj sa utakmice Partizana i Zvezde, Foto: Starsport©

presek

TABELA EVROLIGE NA KRAJU 2023: Da li plasman Partizana i Zvezde tačno na polovini takmičenja opravdava uloženo?

Dobili su i Partizan i Zvezda ne samo novac od unosne Evrolige već i obilatu finansijsku pomoć države, i obezbedili skupocena pojačanja, s čim će nastaviti i u 2024.

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Utakmicama Alba - Olimpijakos (20.00) i Monako - Barselona (21.00) večeras će biti kompletirano 17. kolo Evrolige i time će biti spuštena zavesa ne samo na prvu polovinu ligaškog dela elitnog takmičenja već i na evroligašku košarku u 2023. godini.

Pauze ipak nema jer se Evroliga nastavlja već 2. januara, ali sada se može napraviti presek tačno na polovini takmičenja, posle 17 od 34 kola.

Poslednje dve utakmice mogu samo minimalno uticati na plasman Partizana koji je posle problematičnog starta napravio velik uspon sa pet vezanih pobeda (dve posle produžetka).

Međutim, izabranici Željka Obradovića su godinu (što se tiče Evrolige) završili porazima od Reala u Madridu i od Virtusa pred svojim navijačima pa su na skoru 9-8 i trenutno na osmoj poziciji koja vodi u plej-in.

Isti odnos pobeda i poraza imaju Valensija i Baskonija, a očekuje se da im se večeras pridruži Olimpijakos ako slavi u Berlinu. I Monako bi mogao da padne na 9-8 ako izgubi od Barselone.

KK Partizan
foto: Starsport

Kada je u pitanju Crvena zvezda, sigurno ostaje na 15. mestu sa učinkom 6-11.

Crveno-beli su krenuli ubedljivom pobedom nad ASVEL-om, pa vezali tri poraza koja su verovatno najviše doprinela smeni Duška Ivanovića.

Međutim, pitanje je da li je dolazak Janisa Sferopulosa unapredio igru i rezultate pošto je pod vođstvom grčkog stručnjaka Zvezda zabeležila pet trijumfa i osam poraza.

KK Crvena zvezda, Luka Mitrović, Majk Tobi, Stefan Lazarević
foto: Starsport©

Imala je Zvezda dosta turbulencija sa igračima, prvenstveno sa Šabazom Nejpirom, a i sa povredama, baš kao i Partizan. Ali, to je u suštini slučaj sa svakim timom Evrolige i nešto što se praktično podrazumeva u kom se igra triput nedeljno u jurnjavi za novcem.

Uostalom, ne samo taj novac od unosne Evrolige već i obilatu finansijsku pomoć države, dobili su i Partizan i Zvezda i obezbedili skupocena pojačanja, s čim će izvesno nastaviti i u novoj godini. Zato ovakav plasman na tabeli na polovini takmičenja ne može da se oceni kao uspeh.

Ali, pošto se ove sezone igra plej-in (opet zbog što više mečeva i veće zarade), evropski uspeh je i te kako dostižan Partizanu, a i Zvezda je još u igri za nokaut fazu. Pod uslovom da popravi pre svega igru u gostima (pobeda samo nad Makabijem u Beogradu) i pronađe kontinuitet.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

03:35

Dobrić posle pobede nad Partizanom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.