SAVRŠENI TRIPL-DABL ZA NBA ISTORIJU: Jokić izjednačio 2 rekorda legendarnog Vilta Čejmbrlina! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

samo njih dvojica

SAVRŠENI TRIPL-DABL ZA NBA ISTORIJU: Jokić izjednačio 2 rekorda legendarnog Vilta Čejmbrlina! (VIDEO)

Mislilo se da ovo može samo "Wilt the Stilt"

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Nikola Jokić je u Denverovom "gaženju" Memfisa (142:105) ostvario poseban tripl-dabl kojim je izjednačio dva istaknuta rekorda NBA lige, a oba drži jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Srpski centar je sa 26 poena, 14 skokova i 10 asistencija za samo pola sata na parketu (poslednju ćetvrtinu nije ni igrao) ostvario svoj 11. tripl-dabl u sezoni, a ukupno 116. u ligaškom delu NBA.

Kada je ova lista u pitanju, svakako dostižna meta je Medžik Džonson na trećem mestu sa 138 tripl-dablova. Ispred su još Oskar Robertson sa 186 i Rasel Vestbruk (još aktivan) sa 198.

Ali ono čime je Jokić sinoć ušao u NBA istoriju je sledeće: Jokić je ostvario treći "savršeni" tripl-dabl pošto je do tri dvocifrena statistička učinka došao tako što je bio nepogrešiv i u šutu iz igre (11/11, 1/1 trojke) i sa linije slobodnih bacanja (3/3).

Tri savršena tripl-dabla imao je samo legendarni Vilt Čejmbrlin.

Ujedno, Jokić je izjednačio rekord ikone Filadelfije i Lejkersa pošto sad i n ima dva ovakva tripl-dabla sa 25 ili više postignutih poena.

Somborac je protiv Grizlisa imao i jednu blokadu i tri izgubljene lopte koje su jedina "mrlja" u ovoj Nikolinoj partiji.

Bonus video:

00:39

Jokić na Cecinom koncertu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.