OBRADOVIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI: Partizan ŽESTOKO oslabljen protiv Virtusa...
Željko Obradović, Foto: Starsport

Evroliga

OBRADOVIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI: Partizan ŽESTOKO oslabljen protiv Virtusa...

Crno-beli dočekuju veoma dobru ekipu

Objavljeno:

Košarkaši Partizana u četvrtak nastavljaju takmičenje u Evroligi.

Crno-beli od 18:30 u Štark areni dočekuju Virtus iz Bolonje u okviru 18. kola elitnog takmičenja.

Pred duel sa italijanskim velikanom oglasio se trener šampiona ABA lige Željko Obradović.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- BIli smo sedam dana van Beograda, izgleda je ostavilo posledice, a to se videlo na utakmici u Zadru. Ekipa Zadra je igrala sa maksimalnom motivacijom. Mi nismo bili baš na potrebnom nivou. Kako god, zadovoljni smo, srećni smo što smo ponovo u Areni, da ćemo igrati protiv tima koji je u izvanrednoj formi i koji ima izuzetan kvalitet. Moraćemo da odigramo jako dobro kako bismo ostvarili dobar rezultat - započeo je Obradović svoje obraćanje medijima.

Parni valjak biće oslabljen neigranjem povređenog Alena Smailagića, ali se u tim vraća Uroš Trfiunović.

Alen Smailagić na meču proiv Fenerbahčea
Alen Smailagić na meču proiv Fenerbahčeafoto: Starsport©

- Smailagić sigurno neće igrati, svi ostali su okej, sem Avramovića. Trifunović je počeo, biće u timu, ali ne verujem da je u stanju da pomogne.

Džejlin Smit nema pravo nastupa u četvrak, a u dresu Partizana mogao bi da debituje protiv Mornara predstojećeg vikenda.

- To ćemo da razmislimo kad bude došla ta utakmica. Doveli smo ga u principu da bi igrao (smeh). Ima pravo da igra, odradio je prvi trening sa timom. Kad se dovodi igrač, dovodi se da pomogne, neko ko je bitan. Takve neke stvari su bile kada je dolazi i Bruno. Očekivali smo i ispostavilo se prilično dobro što smo ga doveli. Smit je iskusan igrač, pratili smo ga dok je igrao u Nemačkoj. Ove godine je bio u Bolonji. Verujem da je igrač koji ima kvalitet koji može da pomogne.

Još jednom je spomenuo meč u Zadru.

- Ja se nadam da se neće ponoviti Zadar. U tom smislu želja i motivacija će biti na drugom nivou. Pamet i glava, to su stvari da bi se igrala dobra utakmica. Spremali smo dva treninga. Ovaj danas je bio prilično dobar. Voleo bih da se preslika na utakmicu. Ako se preslika, onda će to biti prilično drugačija utakmica u odnosu na utakmicu sa Zadrom.

Virtus igra sjajno ove sezone i trenutno je trećeplasirani tim Evrolige.

- Imaju kvalitet, igraju odlično. Sve se zna. Ko su igrači koji su prva opcija u napadu. U odnosu na protivnika postavljaju neke stvari, što u krajnjoj liniji svi radimo - zaključio je Obradović.

Bonus video:

00:12

Džejlin Smit stigao u Partizan

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.