VASKRSAO ČIM JE OTIŠAO IZ ZVEZDE: Nejpir briljirao u prvoj utakmici za Milano, šut ga BAŠ hteo, ali to nije sve!
Šabz Nejpir je bio odličan na prvoj utakmici po povratku u Milano, Foto: Savino Paolella/IPA Sport / ipa- / imago sportfotodienst / Profimedia

sad može

VASKRSAO ČIM JE OTIŠAO IZ ZVEZDE: Nejpir briljirao u prvoj utakmici za Milano, šut ga BAŠ hteo, ali to nije sve!

Nejpir je u prvom meču po povratku u Olimpiju bio najefikasniji pojedinac u laganoj pobedi nad Kremonom

Objavljeno:

Šabaz Nejpir nije uspeo da zadovolji očekivanja "Delija" i postigne željenu formu u Crvenoj zvezdi ni pod Duškom Ivanovićem ni pod Janisom Sferopulosom, a nije se baš prijateljski oprostio od grčkog stručnjaka i kluba sa Malog Kalemegdana.

U svakom slučaju, Amerikanac (32) se "izbavio" iz Beograda i vratio u stari klub Olimpiju Milano da pokuša da ovoga puta tamo ostavi veći trag. I dosta dobro je započeo.

Nejpir je u prvom meču po povratku u Olimpiju bio najefikasniji pojedinac u laganoj pobedi nad Kremonom 74:51. Postigao je 16 poena (6/8 iz igre), a imao je i četiri skoka i jednu asistenciju.

Nejpir nije promašio nijednu dvojku (3/3), a trojke je šutirao taskođe odlično (3/5). Primetno je i da se dosta zalagao u odbrani, a tokom boravka u Zvezdi često mu je zameran nedostatak istog.

Etore Mesina dao mu je i veliku minutažu, delom i zbog činjenice da ne može da igra u Evroligi do 18. kola koje je na programu u 2024.

Kada je njegova statistika iz Zvezde u pitanju, u ABA ligi je beležio 10,9 poena, uz 4,4 asistencije i 1,8 skokova po utakmici. U Evroligi je prosečno davao 9,8 poena, uz 2,3 asistencije i 1,7 uhvaćenih lopti po meču.

Bonus video:

00:22

Susret Teodosića i navijača Zvezde na aerodromu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.