KOŠARKAŠKI RAT PRIPAO CRNO-BELIMA: Sjajni Partizan izvojevao TEŠKU pobedu na gostovanju Valensiji!
Džejms Naneli u duelu sa košarkašima Valensije u "La Fonteti", Foto: FOTO: KK Partizan

evroliga

KOŠARKAŠKI RAT PRIPAO CRNO-BELIMA: Sjajni Partizan izvojevao TEŠKU pobedu na gostovanju Valensiji!

Objavljeno: 23:14h
Završeno
23:01h

Košarkaši Partizana upisali su i peti uzastopni trijumf u Evroligi.

Crno-beli su u pravom košarkaškom ratu savladali Valensiju u "La Fonteti" rezultatom 72:67 u okviru 15. kola elitnog takmičenja.

Parni valjak sada ima skor od devet pobeda i šest poraza, dok su Španci na osam pobeda i sedam neuspeha.

Ovo je posle četiri poraza bio prvi trijumf Partizana u međusobnim duelima sa klubom iz Andaluzije.

Partizan ostaje u Španiji i za dva dana igra protiv najboljeg tima u gostima, biće do duel sa Realom u Madridu, dok će Valensija na svom terenu ugostiti sjajni Virtus iz Bolonje.

Od početka meča je bilo jasno da nećemo videti mnogo poena i da će uslediti pravi košarkaški rat.

Partizan je vodio od samog starta, ali je Viktor Klaver trojkom doneo 12:12 svom domaćem timu.

Uspeo je Partizan do kraja deonice da napravi seriju 7:2 i posle deset minuta vodio je rezultatom 19:14.

Stefan Jović je pogodio trojku na startu drugog perioda, ali je usledila nova serija crno-belih za maksimalnih 26:19.

Usledilo je nekoliko loših napada na obe strane, a potom Kasijus Robertson pogađa tešku trojku i počinje seriju Valensije od 11:2. Španski tim je na poluvremenu vodio rezultatom 34:33.

Kevin Panter nije pogodio penal pre početka treće deonice zbog tehničke Aleksa Mumbrua, ali se razbudio Zek Ledej (bez poena u prvih 20 mintua), kome je pripomogao Bruno Kaboklo, pa je Partizan napravio seriju 8:2.

Ksabijer Lopez-Arostegi je odgovorio trojkom ali je istom merom uzvratio i sjajni Džejms Naneli.

Ledej je nastavio da dominira, postigao je 12 poena u trećoj četvrtini, pa su crno-beli posle 30 minuta vodili sa ogromnih 53:44.

Otvorio je Doužer svojim poenima poslednji period, ali je potom usledila serija Valensije od 14:4 i domaćin se u potpunosti vratio u igru, bilo je samo 59:57 za crno-bele.

Naneli, a potom i trojka Alena Smailagića, doneli su Partizanu nešto opuštenijih +5. 

Valensija se nije predavala ni posle trojke Kevina Pantera. Pokušavali su Španci sve, ali je na kraju Naneli ukrao loptu i poentirao i tako rešio meč. 

Potom su dobru odbranu odigrali crno-beli i stigli do velike pobede.

Najbolji u Partizanu bili su Zek Ledej i Džejms Naneli sa 14 poena, Kevin Panter ih je imao 13, ali i čak devet skokova.

Kris Džouns sa 14 poena i Kasijus Robertson sa 12 bili su jedini dvocifreni u Valensiji. Srpski reprezentativac Stefan Jović meč je završio sa tri poena, tri skoka i samo jednom asistencijom.

22:35h

IV ČETVRTINA

10. minut - Istekao je napad Partizana, čvrsta odbrana Valensije, koja ima napad za izjednačenje, još jednom. Ponitka zbog odbrane menja Pantera. Odigrao je dobru odbranu Poljak, ali Smailagić pravi faul u skoku. Novi napad za domaćina, naš tim izašao iz bonusa. Četiri faula ima Alen. Inglis pravi grešku u koracima, sjajna odbrana Ledeja. Vraća se Panter. Čudesna trojka Pantera. Robertson se sjajno snalazi i poentira. Ledej je iznudio dva važna penala, pogodio je, ne samo jedan, već dva penala. Sjajan napad domaćina i kucanje Dejvisa. Partizan na tačno 60 sekundi pre kraja ima +4. Faul u napadu Nanelija i dobra gluma Lopeza-Arostegija u stili pravog Španca. Ponitka i Doužer ušli zbog odbrane. Krade loptu Naneli i pogađa u kontri. Partizan ima +6, tajm-aut Mumbru. Brzi poeni Džounsa. Crno-beli vode rezultatom 71:67 na 22 sekunde pre kraja. Smailagić je odmah fauliran, posle manje od sekunde. Jović ga je oštro napravio, Alen pogađa samo jedan penal. Smailagić krade lopti, nije uspeo Partizan da iskoristi napad, ali odnosi veliku pobedu rezultatom 72:67.

7. minut - Partizan dva puta promašuje trojku. Valensija nije pogodila, ali je uhvatila skok u napadu, a potom Džouns pogađa uz faul Kaminskog, a zatim i dodatni penal. Sjajan potez i hrabar potez Nanelija, pogodio je sa poludistance. Robertson fauliran, pogađa oba penala. Smailagić je ostao sam i pogodio trojku. Novi ofanzivni skok Valensije posle promašene trojke. Džouns ponovo precizan. 61:64.

3. minut - Loš pokušaj i težak promašaj Doužera. Doužer se iskupio i ukrao loptu Dejvisu pod košem. Smailagić nije pogodio trojku. Robertson se lepo snašao i pogodio preko Ledeja. Tajm-aut Obradović. Nije pogodio Naneli trojku. Nije ni Robertson, srećom. Sudije su prepravile sa trojke na dvojjku pogodak Puerta sa početka četvrtine. Sjajan pogodak Doužera sa poludistance. Odbranio se Partizan, jer je Puerto posle ofanzivnog skoka promašio čist zicer. Doužer gubi posed. Danilo Anđušić po prvi put na parketu večeras. Trojka Puerta. Ledej lepo dodaje do Kaminskog koji lako poentira. Teška trojka Džounsa, uzalud dobra odbrana Partizana. 54:59

1. minut - Krenula je poslednja deonica. Doužer u svom stilu pogađa za dva i rešava Valensijinu zonu. Prva dvocifrena prednsost Partizana. Puerto odgovara trojkom na drugoj strani. 47:55

22:06h

III ČETVRTINA 10:20

10. minut - Faul Ledeja, Inglis ima dva slobodna bacanja i pogađa samo jedno. Uspeo je Partizan da se izbori za loptu. Naneli pronalazi Ledeja, sam je ostao i pogodio Zek. Deset poena je ubacio u ovoj četvrtini, maksimalnih +9 za izabranike Željka Obradovića. Tajm-aut Valensija. Prekida Džouns seriju crno-belih. Doužer je ostao potpuno sam i pogodio za tri poena, ali je pogodak poništen zbog faula Smailagića. Uspeo je Partizan da se odbrani. Panter fauliran i pogađa i prvi i drugi penal. Dejvis fauliran od Alena, pogađa samo drugi penal, prvi nije ubacio u koš. Dva promašaja Partizana u jednom napadu. Ponovo dobija faul Dejvis i pogađa samo jedan penal, 2/6 ima večeras sa linije za slobodna bacanja. Tri faula ima Ledej. Sjajan potez i poeni Ledeja za kraj treće četvrtine. Partizan posle 30 minuta vodi rezultatom 53:44.

7. minut - TV tajm-aut, posle promašene trojke Valensije. Treća lična Lopeza-Arostegija, odmah ga menja Jović. Naneli preko ruke pogađa trojku, svoju drugu na meču i ima deset poena. Dobra odbrana Pantera, faulira ga Klaver, kapiten Parnog valjka 2/2 sa penala. Dva napada su imali domaćini zbog skoksa u napadu Jovića, ali nisu dali koš. Panter nije uspeo da pogodi sa svoje pozicije. 39:46.

5. minut - Sjajna odbrana Pantera i blokada nad daleko višim Klaverom.Težak promašaj Pantera, a potom i treći penal Kabokla. Trojka Ksabijera Lopeza-Arostegija. Neverovatna odluka sudija, oduzele su loptu Partizanu bez ikakvog povoda. Dva promašaja Valensije. Doužer nije pogodio dvojku. Brutalna blokada Alena Smailagića nad Tureom, Partizan to ne koristi i greši u kontri. 39:41.

3. minut - Teška pozicija i promašaj Klavera za tri, to kažnjava Ledej trojkom na drugoj strani. Nije imao nijedan poen, a sada je vezao pet. Zek sada krade lopti Dejvisu, ali potom gubi loptu. Džouns nije pogodio trojku, ali Ture ponovo skače u napadu i zakucava. Ledej pogađa, sudije ponovo ne vide čist faul. 36:41.

1. minut - Panter nije iskoristio slobodno bacanje koje je dobio zbog tehničke trenera domaćeg tima Mumbrua na kraju druge četvrtine. Ukrao je odmah loptu Partizan, Panter nije, ali Ledej jeste pogodio. Loš napad Valensija, pa još gori Partizana. Naneli krade loptu. Kaboklo na liniji penala, Brazilac 1/2. Tražio je Mumbru nesportsku za Kabokla i čelendž, ali mu je on ekspresno propao. 34:36.

21:24h

II ČETVRTINA 20:14

10. minut - Novu otvorenu trojku promašuje Partizan, ovog puta Kaminski. Crno-beli se muče u napadu u ovoj četvrtini. Pradilja biva fauliran, Haime pogađa jedan penal, serija domaćina 9:2. Ni Naneli ne pogađa za tri. Dobar napad, poeni Dejvisa, prvi put na meču vodi Valensija, tajm-aut Obradović. Kaboklo je na pamet iznudio dva slobodna bacanja, Brazilac pogađa prvo, a potom drugo, takođe, ubacuje. Laki poeni Inglisa, loša odbrana Partizana. Kaboklo nije pogodio trojku. Uspeo je Partizan da se odbrani, nekako, a potom poeni uz faul Kevina Pantera. Kapiten pogađa i dodatni penal, ponovo vodi Partizan. Laki poeni Pradilje. Kaboklo nije pogodio, nije uspeo ni Inglis sa celog terena. Tehničku dobija Aleks Mumbru, Partizan će drugo poluvreme početi slobodnim bacanjem. Valensija posle 20 minuta vodi rezultatom 34:33.

7. minut - Trojka Kasijusa Robertsona. Tajm-aut Željko Obradović. Lako se u reketu snašao i pogodio Kaminski. Loša odbrana Partizana i poeni Haimea Pradilje. Vukčević je ostao sam, ali nije pogodio trojku. Robertson ostaje sam i pogađa drugu trojku. 27:28.

5. minut - Dva ofanzivna skoka Bubakara Turea, pa pogodak uz faul Senegalca. Kaminski ima dva faula. Ture ne pogađa i dodatni penal. Naneli je ostao sam i pogodio trojku, ima sedam poena već. Robertson baca loptu u aut. Prelepo Naneli pronalazi Ponitku, koji se dobro snalazi i pogađa na drugi obruč. Maksimalnih +7 za naš tim, tajm-aut Aleks Mumbru. Odbranio se Partizan. Vukčević i Naneli nisu pogodili trojku. Sjajna odbrana i ukradena lopta Ognjena Jaramaza. 19:26.

3. minut - Stefan Jović pogađa trojku. Vukčević greši. Kasijus Robertson nije pogodio. Naneli uspeo da se oslobodi čuvara i pogodi u svom stilu sa poludistance. Nejtan Ruvers nije pogodio otvorenu trojku, nije uspeo ni Kaminski na drugoj strani. 17:21.

1. minut - Tristan Vukčević krade loptu. Naneli ne pogađa iz teške pozicije, loš pokušaj. 14:19.

21:00h

I ČETVRTINA 19:24

10. minut - Ledej nije pogodio trojku, Kaminski je uhvatio loptu, ali nije pogodio, i ponovo sudije nisu svirale faul. Klaver pogađa trojku na drugoj strani. Rampu je dobio Panter, ali se Kaminski lepo snašao i pogodio. Odbranio se Partizan, pa je Mateuš Ponitka pogodio trojku. Dejvis prekida mini-seriju crno-belih. Kaminski nije pogodio trojku. Loš napad Valensije, Partizan ima poslednji napad u četvrtini, Džejms Naneli se lepo snašao, prošao pored Klavera i pogodio flouter. Crno-beli posle uvodnih deset minuta vode rezultatom 19:14.

7. minut - Trojka Doužera, pa greška Valensije. TV Tajm-aut. Kaboklo nije uspeo da pogodi, sudije nisu svirale faul. Faul u napadu Klavera. Inglis fauliran od strane Kabokla, Francuz pogađa jedan penal, ali Brendon Dejvis hvata loptu u napadu i dobija dva penala, i promašuje oba penala. Frenk Kaminski se vratio na teren posle nekoliko mečeva pauze, promašio je dvojku, pa ukrao loptu. Ledej ne pogađa otvoren trojku. 9:12.

5. minut - Brendon Dejvis nije pogodio, još jedna dobra odbrana Partizana. Faul u napadu Ledeja. Damijen Inglis pogađa na jednoj, Kaboklo na drugoj strani. Policija tuče navijače Partizana u Valensiji. Puerto pogađa posle ofanzivnog skoka. 8:9.

3. minut - Kevin Panter je ostao sam i pogodio za tri poena. Đozep Puerto sa penala donosi dva poena svom timu. Ledej nije precizan za dva. Sjajna ukradena lopta Kabokla, pa zakucavanje na drugoj strani sjajnog Brazilca. Kris Džouns pogađa preko Kabokla. Doužer se lepo snašao i ide na liniju penala, pogodio je oba. 4:7.

1. minut - Krenuo je meč u "La Fonteti". Partizan je imao dve šanse da postigne uvodni koš, ali u tome nisu uspeli Pi Džej Doužer i Bruno Kaboklo. Ne uspeva ni Valensija. 0:0.

20:45h

Košarkaši Partizana od 21 čas gostuju Valensiji u okviru 15. kola Evrolige.

Oba tima nalaze se u sjajnoj seriji, kada je u pitanju elitno takmičenje.

Partizan ima skor od osam pobeda i šest poraza i četiri trijumfa u nizu, dok Valensija uz istovetan skor ima tri trijumfa u nizu.

Ovo će biti peti međusobni duel ovih timova, a Partizan i dalje ne zna za pobedu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.