KAUNAS JE PONOVO OBOJEN U CRNO-BELO: Moćni Partizan ZGROMIO Žalgiris i nastavio pobednički niz
Pi Džej Doužer u duelu sa Ostinom Holinsom, Foto: FOTO: KK Partizan

evroliga

KAUNAS JE PONOVO OBOJEN U CRNO-BELO: Moćni Partizan ZGROMIO Žalgiris i nastavio pobednički niz

Objavljeno: 21:11h
Završeno
20:54h

Košarkaši Partizana pobedili su Žalgiris u Kaunasu rezultatom 93:85 u okviru 14. kola Evrolige.

Crno-beli posle četvrtog uzastopnog trijumfa imaju skor od osam pobeda i šest poraza, dok je litvanski velikan ostao na pet trijumfa i doživeo deveti poraz.

Parni valjak je po drugi put u nizu slavio u Kaunasu, iako pre toga nikada nije zabeležio trijumf u ovoj hali.

Partizan je od početka bio u prednosti i odlično je započeo utakmicu vođstvom od 9:2. 

Kevin Panter je bio razigran, te je trojkom odveo Partizan na 16:5, a sjajan je bio i Pi Džej Doužer.

Uspeo je Žalgiris da napravi seriju od 9:0 na krilima Kinana Evansa, ali je naš tim dobro finiširao prvu četvrtinu, pa je posle deset uvodnih minuta vodio rezultatom 29:21.

Balša Koprivica je zakucavanjem počeo drugu četvrtinu, a potom je Panter u svom stilu ubacio dve trojke za maksimalnih 40:24.

Žalgiris je uspeo da pripreti u nekoliko navrata, ali je Partizan igrao sjajno, imao je samo jednu izgubljenu loptu i trojkom Nanelija je na poluvreme otišao sa vođstvom rezultatom 58:44.

Partizan je sa tri slobodna bacanja Kevina kapitena otvorili treću deonicu i poveli sa maksimalnih 61:44.

Ipak, litvanski velikan potom je zaigrao dosta agresivnije u odbrani, dok je u napadu pogodio tri trojke, precizni su bili Evans, Tomaš Dimša i Rolands Šmits, pa je ubrzo bilo "samo" 62:55 za crno-bele.

Nastavili su se problemi za Partizan, pa je domaćin novim trojkom prišao na 64:58.

Ipak, u igru potom ulazi Smailagić i sve se promenilo. Partizan je zaigrao bolje i ubrzo se ponovo odlepio, a trojkom Ledeja stigao je do nove dvocifrene prednosti.

Partizan je stigao do velikih 14 poena prednosti, a na pauzu između treće i četvrte četvrtine otišao je sa rezultatom 76:64.

Žalgiris je pokušao da se vrati u meč, ali je tim Željka Obradovića imao odgovor na sve. Ofanzivni skok je bio na visokom nivou, a kada je Doužer pogodio uz faul za +15 na pet minuta do kraja bilo je jasno da crno-beli neće ispusiti prednost.

Tačku na "i" stavio je Naneli trojkom na 1:39 do kraja meča za velikih 93:79. Partizan se opustio i dozvolio rivalu da do kraja meča ublaži poraz, pa su crno-beli slavili rezultatom 93:85.

Najbolji u Partizanu bio je Kevin Panter sa 22 poena, igrač meča bio je Pi Džej Doužer sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija, Džejms Naneli dodao je 14 poena, Zek Ledej 13, a dvocifren je bio i Kaboklo Bruno sa 12.

Kinan Evans odigrao je najbolje u Žalgirisu sa 33 poena, Rolands Šmits dodao je 18, a Tomas Dimša 11.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

20:32h

IV ČETVRTINA

10. minut - Tri slobodna bacanja za Evansa posle faula Ponitke. Pogodio je sva tri, ima 30 poena. Veliki promašaj Doužera, jedini je dobro što je prošlo dosta vremena. Krade loptu Partizan. Naneli je čuvao vreme, a onda pogodio trojku za, svemu sudeći, potvrdu trijumfa. Dimša precizan za dva. Panter greši, iako je i on bio pod faulom. Evans i Dimša promašuju trojke, Kaboklo hvata defanzivni skok. Nije pogodio Panter, ali novi skok Kabokla. Naneli nije pogodio, Evans jeste za tri. Zicer promašuje Naneli, a potom dva penala za Dimšu, pogodio je jedno. Partizan je slavio rezultatom 93:85.

7. minut - Magičan prodor Doužera i pogodak uz faul. Dodatni penal isto ubacuje. Šmits odgovara brzom trojkom. Kaboklo ide na liniju penala posle faula Šmitsa, Brazilac ubacuje oba. Evans lako prolazi pored Kabokla i poentira, ima 27 poena. Novi skok u napadu Ledeja, ali potom greši. Veliki promašaj Holinsa za tri poena. Kaboklo u šumi igrača Žalgirisa stiže do novih poena. Poslednji tajm-aut na meču Maksvitisa. 76:90.

5. minut - Ponitka ne pogađa ua tri, pa Naneli krade loptu u prenosu Žalgirisa. Naneli pogađa, tajm-aut Maksvitis. Poeni Šmitsa posle minuta odmora. Ponitka hvata lopti posle promašaja Doužera za tri poena. Sada Ledej skače u napadu nakon Nanelijevog promašaja. Koraci Smalagića, iako je evidentno bio fauliran. Još jedna dobra odbrana crno-belog tima. 71:83.

3. minut - Dug napad Partizana i duga dvojka Nanelija. Evans je driblingom izbacio Ponitku i pogodio otvorenu trojku. Tehnička klupi Žalgirisa, Panter ubacuje poklon sa penala. Ledej lepo pronalazi Ponitku koji zakucava. Poljak faulira Evansa, Kinan ubacuje oba penala. 69:81.

1. minut - Odbranio se Partizan, ali potom Ledej promašuje otvorenu trojku. Edgaras Ulanovas poklanja loptu crno-belima. 64:76.

20:03h

III ČETVRTINA 20:18

10. minut - Novi loš pokušaj Gedraitisa, a potom fantastičan napad Partizana, Naneli je bacio alej-up Smailagiću, a ovaj brutalno zakucao. 8:0 serija našeg tima, tajm-aut Maksvitis. Neverovatno, Partizan dva puta nije došao do lopte posle promašaja domaćina, na kraju koš Kevarijusa Hejsa i dva bacanja za Samnera. Neveovatna odluka sudija. Samner pogađa oba i Žalgiris postiže uz pomoć sudija četiri poena u jednom napadu.

Ledej fauliran na pola terena, Partizanov Amer ubacuje oba penala. Faul u napadu Hejsa, njegov treći faul. Sjajan prodor i poeni Zeka s jednom rukom. Samner ne pogađa, Panter je zbrzao i promašio dvojku. Greši Samner još jednom. Lavrinovičijus ispravlja promašeun trojku Šmitsa. Nije pogodio Panter. Partizan posle 30 minuta vodi rezultatom 76:64.

7. minut - Faul u napadu Koprivice, nova izgubljena lopta. TV tajm-aut. Velika greška Gedraitisa, nikom nije jasno šta je hteo. Evans faulira Ledeja, Zek pogađa oba slobodna. Dovidas Gedraitis ne pogađa u prodoru, a potom Doužer biva fauliran u borbi za loptu, ali pogađa samo drugi penal. Mateuš Ponitka ga menja, Amerikanac po prvi put van terena večera.s. Gazi liniju Evans. Sjajan napad Partizana i trojka Ledeja uz zvuk sirene. 58:70.

Alen Smailagić i Laurinas Birutis u duelu
Alen Smailagić i Laurinas Birutis u duelufoto: FOTO: KK Partizan

5. minut - Smailagić je fauliran, prekida seriju domaćina sa samo jednim pogođenim penalom. Šmits je ostao sam i pogodio treću trojku svoju. Lep prodor i poeni Pantera. Kaboklo faulira Evansa, Amerikanac polovičan poput Alena. Velika greška Balše Koprivice, povukla ga je lopta. Dimša greši, dobra odbrana Doužera. Naneli nije pogodio, Žalgiris pogađa u kontri. 58:64.

3. minut - Kaboklo gubi loptu, ali sjajna odbrana Alena Smailagića. Nije pogodio za tri Alen sada, a Kaboklo je umalo uhvatio novi ofanzivni skok. Dobra odbrana Partizana i promašena trojka Šmitsa Rolandsa. Greši Doužer. Trojka Dimše. Ledej je prilikom šuta pod košem napravio faul, pa domaćin ima još jedan napad. Dimša je preterao, sad nije mogao za tri. Nova greška Partizana i trojka Evansa. 52:61.

1. minut - Počela je treća četvrtina, samim tim i drugo poluvreme. Pametno je Panter iznudio faul Dimše pri šutu i imaće dva penala. Tehničku dobija i Kazis Maksvitis zbog prigovora. Panter je šutnuo sva tri penala i pogodio ih je sve. Evans se lepo snašao i pgoodio za dva. 46:61.

19:32h

II ČETVRTINA 23:29

10. minut - Prva izgubljena lopta za crno-bele. Greši sada i Žalgiris, Samner nije uspeo da uštopuje dodavanje Samnera. Laki poeni Partizana, Ledej je ispravio dobar pokušaj Kabokla. Evans ne pogađa trojku, Doužer siguran na skoku. Pi Džej sjajno pronalazi Džejmsa Nanelija, koji ostaje sam i pogađa za tri. Kaboklo faulira Evansa, ovaj pogađa oba penala. Partizan je imao samo 3 sekunde, a Panter je umalo pogodio sa skoro pola terena. Parni valjak dobro igra i vodi na poluvremenu rezultatom 58:44

8. minut - Odbranio se dobro Partizan. Holins je morao da šutira iz teške pozicije. Kaboklo hvata loptu posle promašaja Doužera za tri i pogađa uz faul. Brazilac ubacuje i dodatni penal. Gedraitis je ostao sam i pogodio trojku. Loš prodor Zeka Ledeja. Šmits je fauliran, ali pogađa samo drugi penal. Bespotreban faul Holinsa, Doužer dobija dva penala i pogađa oba, i ima 13 poena. Kinan Evans pogađa svoju prvu trojju. 42:53.

6. minut - Otvorenu trojku nije pogodio Pi Džej Doužer. Žalgiris polovičan sa linije penala. Loš napad Partizana i promašaj Pantera. Ostin Holins ostaje sam u ćošku i postiže trojku, njegovi prvi poeni u dresu Žalgirisa. Tajm-aut Željko Obradović. Sjajan prodor i novi poeni Pantera. Bruno Kaboklo seče loptu i baca je Doužeru, koji je fauliran. Amerikanac pogađa oba. 48:35.

4. minut - Tristan Vukčević postiže poene, ali Kevarijus Hejs uzvraća na drugoj strani. 31:44

19:32h

I ČETVRTINA 21:29

Partizan je odigrao veoma dobru prvu četvrtinu. Crno-beli su nošeni Kevinom Panterom stekli prednost od osam poena razlike. Bilo je 29:21.

18:49h

Partizan ima podršku u Kaunasu.

18:48h
18:48h
18:48h

Košarkaši Partizana stigli su u Litvaniju s nizom od tri uzastopne pobede i planiraju da nastave pozitivan niz i na gostujućem terenu, dok domaćin, ekipa Žalgirisa, teži odbrani svog domaćeg terena u "Žalgirio areni".

Prošle sezone, ekipa pod vođstvom trenera Željka Obradovića uspešno se nosila sa Žalgirisom, ostvarivši pobede u oba meča. Partizan dolazi u ovaj duel sa skorom od 7 pobeda i 6 poraza, dok Žalgiris trenutno beleži 5 pobeda i 8 poraza.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.