ZVEZDIN DŽELAT PRIČAO O PROMAŠAJU U VITORIJI: "Marinković i Duško su mi rekli da to uradim!"
Moneke u centru pažnje zbog poteza protiv Zvezde, Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

potez o kom se priča

ZVEZDIN DŽELAT PRIČAO O PROMAŠAJU U VITORIJI: "Marinković i Duško su mi rekli da to uradim!"

Moneke u centru pažnje zbog poteza protiv Zvezde

Objavljeno:

Košarkaš Baskonije, Čima Moneke, podelio je svoje utiske u intervjuu za "Basket njuz" o uzbudljivoj završnici meča protiv Crvene zvezde u Vitoriji.

Slično kao i u prethodnom duelu protiv Partizana, Moneke se našao na liniji za slobodna bacanja rešavajući pitanje pobednika, ali ovog puta mu je bilo potrebno promašiti. On je otkrio da ga je u vezi s tim savetovao nekadašnji igrač Crvene zvezde, Vanja Marinković.

"Nisam igrao 15 minuta pre toga, ohladio sam se i bio sam nervozan. Kada sam koračao ka liniji za slobodna bacanja, razmišljao sam o tome da sam već bio u istoj situaciji protiv Partizana. Na prvom sam imao dobar oseća, a ono je ušlo, pa izašlo. Vanja Marinković mi je dobacio da promašim. Pogledao sam na sat, video da je ostalo 1.2 sekunde, trener mi je isto govorio da promašim. Kako da promašim, a da ne uhvate? Onda sam učinio kao Stiven Adams", rekao je Moneke.

Pokušavao je da ponovi to na treningu, ali nije uspeo.

"Mitrović me 'provalio' i javljao saigračima šta mi je namera i da ulete spoljni igrači kako bi sprečili da mi se vrati. Uradio sam sve savršeno. Nikad to nisam vežbao. Sutradan na treningu sam opet pokušao i nisam uspeo, pogodio sam tablu. Ljudi ne znaju koliko je to teško", dodao je Moneke.

Posle njegovog namernog pokušaja mnogi igrači Zvezde su se bunili. Verovatno im je kroz glavu prošla utakmica prošlogodišnjeg finala ABA lige kada je Matijas Lesor namerno promašio i protivno pravilima krenuo na skok.

"Obe utakmice su bile lude, nestvarna pažnja prema meni. Taj klip Evrolige je najgledniji svih vremena. Video sam da je to pravilo u ABA ligi i da je to svirano Lesoru, ali to ne važi za Evroligu i NBA", zaključio je Moneke.

Bonus video:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.