PONITKU BRINE JEDNA BOLJKA PARTIZANA: To je naš najveći problem!
Mateuš Ponitka, Foto: Starsport©

dijagnoza

PONITKU BRINE JEDNA BOLJKA PARTIZANA: To je naš najveći problem!

Ponitka je dužnost plejmejkera prinudno obavljao i u finišu utakmice sa SC Derbi

Objavljeno:

Trener KK Partizan, Željko Obradović, voli da mu igrači budu sposobni da igraju na više pozicija, pa je to jedan od kvaliteta na koje je računao kod Mateuša Ponitke a koji je Poljak pokazao na pripremama kada je povremeno igrao plejmejkera.

Ponitka je ovu dužnost prinudno obavljao i u finišu utakmice sa SC Derbi, nakon povrede Ognjena Jaramaza.

- Tu sam da pomognem na koji god način je potrebno. Ognjen nije mogao da završi meč, pa sam igrao plejmejkera zajedno sa Pi-Džejom. Tu je naravno i Kevin koji može da pomogne sa organizacijom. Meni nije bitno da li šutiram ili radim bilo šta drugo. Želim da pomognem ekipi da pobeđuje - rekao je Ponitka posle meča, prenosi Mozzart sport.

Crno-beli su nastavili sa dobim izdanjima na oba fronta, a pobedom protiv "Studenata" napravili su dobru uvertiru pred duel sa Žalgirisom u Evroligi. - Igramo solidno u ovom trenutku, ali moramo da nastavimo naporno da radimo svaki dan, na svakom treningu. Eto, i sada smo dozvolili protivniku da nas malo poremeti, izgubili smo kontrolu u jednom delu utakmice, ali smo se regrupisali i to je najbitnije.

Mateuš Ponitka, KK Partizan
foto: Starsport©

Ponitka se osvrnuo i na svoje nastup ove sezone čiji je početak propustio zbog povrede ramena. - Ne znam šta bih rekao o tome... Definitivno nisam počeo sezonu onako kako sam želeo. Povreda je naravno najveći razlog, sada sam dobro. Idem korak po korak iz utakmice u utakmicu.

Povrede muče i njegove saigrače. - To je naš najveći problem - povrede. Na početku sezone smo ostali bez nekih igrača, sada nema Frenka, Trife i Alekse, ali se vratio Kevin Panter koji je doneo mnogo toga pozitivnog. Uostalom videlo se to u prethodnim mečevima. Moramo da budemo realni i da kažemo da je potrebno vreme igračima koji su došli u Partizan tokom leta. Da se naviknu na novi sistem, za sve to je potrebno vreme. Kako su utakmice prolazile, kao ekipa smo sve bolji, adaptirali smo se jedni na druge... Na dobrom smo putu i zato trenutno pobeđujemo - rekao je Ponitka.

Evroliga, KK Olimpija Milano, KK Armani Milano, KK Partizan, Mateuš Ponitka
foto: Starsport©

- Mislim da nije vreme da još uvek pričamo o dometima ove ekipe. Slede teški mečevi na gostovanjima. O tome bih možda mogao da pričam posle Kaunasa - poručio je Poljak.

Bonus video:

03:25

Anđušić posle čudesnog preokreta Partizana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.