ŠPANCI ODUŠEVLJENI RADOM MEGE I NJIHOVOM NOVOM "ZLATNOM KOKOM": "Fabrika 'Nikola' za put u NBA ligu"
Topić beleži odlične brojke ove sezone, Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

TALENTI

ŠPANCI ODUŠEVLJENI RADOM MEGE I NJIHOVOM NOVOM "ZLATNOM KOKOM": "Fabrika 'Nikola' za put u NBA ligu"

Mega se u poslednjim godinama profilisala kao jedan od najboljih klubova za razvoj igrača u svetu

Objavljeno:

Mega ne prestaje iz godine u godinu oduševljavati srpsku košarkašku javnost novim talentima.

Iz ovog kluba su svoje putovanje ka NBA ligi započeli ni manje ni više nego trenutno najbolji košarkaš na svetu, Nikola Jokić, i mladi reprezentativac Nikola Jović.

Sada se čini da je došlo vreme da im se pridruži još jedan Nikola - Topić! Ovaj talentovani mladi košarkaš ostvaruje impresivne rezultate u ABA ligi, što je privuklo pažnju španskih komentatora koji hvale Mega klub, ali i samog Topića.

Na specijalizovanom košarkaškom portalu Basquet Plus pojavio se članak pod nazivom "Mega: Fabrika Nikola za put u NBA ligu", gde se naglašava da je Nikola Topić novi potencijalni talenat koji bi mogao zasijati na predstojećem NBA draftu, te da je trenutno među najpraćenijima od strane skauta.

U članku se ističe da je Topić već pokazao svoj veliki doprinos, donoseći Srbiji zlato na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Nišu, gde je bio ključni igrač sa prosekom od 19,5 poena, 6,6 asistencija i 3,7 skokova po meču. Posebno se ističe njegova izvanredna izdanja, uključujući finalnu utakmicu gde je postigao 24 poena uz osam asistencija, što mu je donelo titulu MVP-ja čitavog takmičenja.

Španski komentatori takođe predviđaju da će se Topić naći među prvih deset izbora na Draftu, uz podsećanje da su iz Mega Bemax kluba već dvojica Nikola prešla u NBA ligu.

Takođe, ističu da je Topić trenutno "jedna od najvećih figura u regionalnoj ABA ligi", ostvarujući prosečno 18,8 poena, sedam asistencija i 1,2 ukradenih lopti po meču.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.