PARTIZANE, DOKLE VIŠE? Crno-beli PONOVO ispustili pobedu, Larkin doneo trijumf Efesu!
Željko Obradović i košarkaši Partizana na tajm-autu na meču protiv Anadolu Efesa u Istanbulu u okviru 10. kola Evrolige, Foto: FOTO: KK Partizan

EVROLIGA

PARTIZANE, DOKLE VIŠE? Crno-beli PONOVO ispustili pobedu, Larkin doneo trijumf Efesu!

Objavljeno: 23:22h
Završeno
20:38h

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Anadolu Efesu u Istanbulu rezultatom 100:94 u okviru 10. kola Evrolige.

Crno-beli sada imaju skor od četiri pobede i šest poraza, dok su Turci na polovičnom učinku, 5-5,

Partizan je po ko zna koji put ove sezone maltene izvršio samoubistvo i predao pobedu rivalu.

Crno-beli su u poslednju deonicu ušli sa ogromnih +10, ali to nije bilo dovoljno da se stigne do pobede.

Što se tiče same utakmice, srpski velikan ju je sjajno otvorio.

Frenk Kaminski i Bruno Kaboklo pogodili su po trojku na startu meča za uvodnih 6:0. Crno-beli su održavali stečenu prednost, a potom je Kaminski novom trojkom odveo Partizan na 16:11.

Efes se posle tajm-auta konsolidovao, pa je preko Derika Vilisa i Tajrika Džonsa preokrenuo na 21:18. Poenima Zeka Ledeja u poslednjim stotinkama, na kraju prvog perioda rezultat je bio 22:22.

Efes je zaigrao dosta agresivnije u odbranu, a Partizan se slabo na nju snašao, pa je često olako gubio lopte. I pored toga Obradovićevi izabranici su poveli rezultatom 27:24.

Partizan je potom stao, a Efes pravi seriju rezultatom 10:0 na krilima Šejna Larkina. Uspeo je domaćin potom i da se odlepi na +10, a Partizan je nekako do kraja poluvremena smanjio na 50:45.

Parni valjak je blistao u trećoj četvrtini. Poenima Kaminskog i Pi Džej Doužera smanjio je na minus tri, a potom je poenima Džejmsa Nanelija posle ofanzivnog skokga prišao i na -1.

Crno-beli su dosta podigli igru u odbrani i posle jedne takve sekvence u defanzivi usledila je kontra Ognjena Jaramaza i Nanelija za prvo vođstvo gostiju još od drugog perioda. 

Nije tu stao Partizan, Jaramaz je sjajno pronašao Kaminskog, a potom pogađa i Ponitka na dodavanje Kaminskog za 64:40.

Nije vredeo ni tajm-aut tomaćem timu, pošto je Doužer posle skoka u napadu Jaramaza pogodio za tri poena i velikih +7.

Partizan se mučio sa penala, ali je dobro šutirao za tri, pa je Kaminski uz zvuk sirene postigao novu trojku za ogromnih 74:64 za našeg predstavnika posle 30 minuta igre.

I umesto da pametnom igrom što duže odoleva rivalu, Partizan je startom poslednje deonice dozvolio Anadolu Efesu seriju od 7:0 na krilima Vila Klajburna. Danilo Anđušić je potom vezao četiri poena i ostavio crno-bele u vođstvu.

Posle asistencije Jaramaza za Doužera, Partizan je poveo 83:80 na četiri minuta pre kraja meča.

Darijus Tompson je potom pogodio dugu trojku, a Jaramaz izgubio loptu i napravio nesportsku ličnu.

Efes je to iskoristio da povede, pa je Željko morao da zove tajm-aut. To nije zaustavilo raspoloženog Larkina koji pogađa trojku za 90:85, a potom trojku ubacuje i Rodrigo Boboa za velikih +6.

Usledila je još jedna trojka Larkina posle izgubljene lopte Kaminskog i to je bio kraj. Partizan je pokušao da se vrati u meč, nije uspeo, pa je Efes slavio rezultatom 100:94.

Najefikasniji u Partizanu bio je Kaminski sa 24 poena, Doužer je imao 21, Naneli 16, a Kaboklo devet, sve u prvom poluvremenu.

Efes je predvodio Larkin sa 27 koševa, Tompson je doao 18, a Ante Žižić i Vil Klajburn imali su po 12.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

Standings provided by Sofascore
20:03h

IV ČETVRTINA

10. minut - Uspeo je Partizan dobro da napadne, kucanje Kaminskog. Trojka Larkina u njegovom stilu. Snašao se Doužer i lako poentirao. Trojku sada i Boboa pogađa. Novi poeni Kaminskog, Partizan gubi rezultatom 93:89. Banana Kaminskog, koji greši, a Larkin ubacuje trojku za pobedu. Vraća trojku Doužer. Tajm-aut Erdem Džan. Ukrao je Ponitka loptu, a potom mu je Boboa odmah krade, Larkin ide na penale i pogađa oba. Poslednji tajm-aut Željka Obradovića na ovoj utakmici. Težak faul nad Ponitkom, koji ne može da ostane u igri, pa Anđušić izvodi penale umesto njega i pogađa oba. Poraz Partizana koji je ispustio deset poena razlike u poslednjoj četvrtini. Efes je slavio rezultatom 100:94.

7. minut - Smailagić gubi loptu, Larkin ju je ukrao i poentirao lako u kontri. Jaramaz je lepo video Doužera i uposlio Amerikanca, a bivši igrač Denvera prikucava loptu u koš. Ostao je Tomspon sam i pogodio trojku za totalni egal. Greši Jaramaz, pa pravi nesportski faul. Larkin to kažnjava sa dva penala. Tompson sad nije pogodio trojku, al greši Doužer. Potom novi faul u skoku Ledeju se svira. Klajburn 2/2 s penala. 87:83.

5. minut - Kaminski gubi loptu, a onda smešan faul crnogorski arbitar Radović svira Ledeju u skoku. Novi faul u skoku, sad Smailagiću, Partizan je van bonusa, pa Žižić dobija dva penala i oba pogađa. Naneli prevario Žižića i iznudio njegov četvrti faul i tri slobodna bacanja. Sjajni Amerikanac ovog puta bez greške, 3/3. Dobra odbrana Partizana, loš pokušaj Larkina. Jaramaz gubi loptu, a potom greši Klajburn. 78:81.

3. minut - Loš napad i promašaj Jaramaza za tri. Klajburn lako prodire i pogađa po prvi put iz igre. Anđušić iznuđuje faul Žižića, pogađa oba penala i prekida seriju Efesa od 7:0. Ledej faulira Klajburna, Vil pogađa oba penala poput Anđušiča u prethodnom napadu. Teška pozicija i pogodak za dva Anđušić Danila. Klajburn vara Kaminskog i pogađa trojku. 76:78.

1. minut - Počela je četvrta deonica. Žižić fauliran, pogađa oba penala. Greši Doužer... Treći faul Doužera, odmah ga vadi Željko i menja Jaramazom. Tompson ostaje sam i pogađa trojku. Tajm-aut Obradović. 69:74.

19:34h

III ČETVRTINA (14:29)

10. minut - Doužer je iznudio dva penala, faul Klajburna. Amerikanac 1/2. Uspeo je da se odbrani Partizan uz malo sreće, loš alej-up Larkina i Džonsa. Kaminski lako pored Tompsona za novo vođstvo Partizana. Još jedan alej-up ne prolazi domačinu, sjajan pas Kaminskog i poeni Ponitke. Tajm-aut Erdem Džan. Faul u napadu Tompsona. Trojka Doužera, posle ofanzivnog skoka Jaramaza, prva trojka crno-belih u nastavku. Larkin na drugoj strani pogađa uz faul, a potom i dodatni penal. Larkin faulira Jaramaza, Ognjen pogađa samo jedan penal. Partizan 9/15 ima sa slobodnih bacanja, veoma loše. Treći alej-up u poslednjih par minuta koji ne prolazi Efesu. Ponitka iznuđuje novi, treći, faul Larkina, uz to i tehnička za klupu Anadolua. Naneli pogađa penal, a potom Ponitka pogađa oba slobodna. Doužer faulira Tompsona, bivši košarkaš Baskonije pogađa samo jedan penal. Kaminski pogađa trojku uz zvuk sirene! Partizan vodi rezultatom 74:64 posle 30 minuta igre.

7. minut - Žižić ponovo kažnjava. Fauliran Naneli, imaće dva penala posle TV tajm-auta. Amerikanac 2/2. Larkin nije pogodio preko Jaramaza, uspeo je Partizan da se odbrani, Džons je bio blizu ofanzivnog skoka, ali izbacuje loptu u aut. Koraci Kaminskog. Odbranio se Partizan, Naneli u kontri donosi prvu prednost Partizanu posle dugo, dugo, dugo vremena. Džons na drugoj strani pogađa uz faul, a potom promašuje dodatni penal. 60:59.

5. minut - Larkin nije pogodio za tri. Doužer je ostao sam, ali nije pogodio trojku za nerešen rezultat. Žižić kažnjava to na drugoj strani. Lepo se snašao i prošao do kraja Doužer. Boboa nije pogodio za dva. Naneli ponovo poentira posle skoka u napadu, šesti poen je ovako postigao. Lepo se odbranio Partizan, a onda Kaboklo promašuje zicer. 56:55.

Željko Obradović sa košarkašima Partizana na jednom od tajm-auta
Željko Obradović sa košarkašima Partizana na jednom od tajm-autafoto: FOTO: KK Partizan

3. minut - Klajburn ne pogađa trojku. Greši Naneli, ispala mu je lopta. Žižić ispravlja promašaj Osmanija. Faul u napadu Kaminskog. Sada Osmani pravi na sličan način faul u napadu. Lepo se snašao i pogodio Kaminski posle proigravanja Ponitke. Doužer krade loptu i pogađa u kontri. 54:51.

1. minut - Počela je treća deonica u Istanbulu. Kaminski nije uspeo da pogodi sa niskog posta ovog puta. Lako prolazi Larkin do kraja, loša odbrana Kabokla. Naneli pogađa posle ofanzivnog skoka i promašaja Ponitke. 52:47.

18:49h

II ČETVRTINA (28:23)

10. minut - Kaminski se lepo snašao i iznudio dva slobodna bacanja, pogodio je samo prvi, ali Kaboklo uzima ofanzivan skok i dobija dva penala. Brazilac takođe polovičan. Iznudio je Kaboklo dobrom odbranom faul u napadu Žižića. Lep napad Partizana, Kaboklo do samog Doužera koji pogađa novu trojku (sa istog mesta). Tajm-aut Erdem Džan. Glup faul Jaramaza, Larkin 2/2 sa penala. Dobar napad i laki poeni Smailagića. Tompson ostaje sam, i nova trojka. Užasna odbrana Partizana i na ovom meču. Smailagić vraća trojku, tajm-aut Džan. Konačno dobra odbrana našeg kluba. Kaboklo fauliran, i ponovo pogađa samo jeda penal. Džons fauliran, 1/2 s penala. Kraj drugog perioda, Doužer nije pogodio sa pola terena. Efes vodi rezultatom 50:45.

7. minut - Lepo se snašao i pogodio Kaminski pored Žižića. Vilis fauliran, 2/2 sa penala bivši košarkaš Huventuda. Ponitka pogađa trojku. Tompson lako prodire do kraja. Nova izgubljena lopta Partizana, osma po redu. Neverovatan pogodak Tompsona s jedne noge. 44:34.

5. minut - Težak promašaj Ledeja. Larkin ponovo ostaje sam i ponovo ubacuje trojku. Nova greška Ponitke, pa kucanje Džonsa. Nije pogodio Kaminski za tri, ali Naneli uz pomoć Ponitke prekida seriju rivala. Klajburn fauliran, 2/2 s penala. Nova greška Partizana, Tompson u kontri zakucava. Novi tajm-aut Obradovića. 38:29.

3. minut - Sjajan prodor i zakucavanje Kaminskog, ima već deset poena Amerikanac. Odbranio se Partizan, Anđušić u kontri pogađa trojku. Tajrik Džons vara i zakucava pored Smailagića. Ovog puta Kaminski ne pogađa za tri, njegov prvi promašaj večeras. Larkin je ostao sam i pogodio za tri. Tajm-aut Željko Obradović, prvi trenerski tajm-aut na meču. 29:27.

1. minut - Počela je druga četvrtina. Ugasilo se svetlo u hali odjednom. Nastavljen je meč promašajem Smailagića za dva. Erdžan Osmani pogađa oba penala posle faula Jaramaza. 24:22.

Izmena: 20:04h
18:30h

I ČETVRTINA (22:22)

10. minut - Tajrik Džons pogađa preko Zeka Ledeja, a potom dobija tehničku zbog protesta. Džejms Naneli ne pogađa penal. Kaboklo poentira posle ofanzivnog skoka. Šejn Larkin u poslednjoj sekundi u padu ubacuje dvojku. Loš napad Partizana, pa nova trojka Vilisa, Efes po prvi put vodi. Greši Ponitka, pa je Kaboklo krade. Naneli fauliran u kontri, 2/2 sa linije penala. Alen Smailagić faulira Klajburna, Amerikanac polovičan sa slobodnih bacanja. Danilo Anđušić promašuje otvorenu dvojku, a potom Klajburn trojku ne pogađa. Zek Ledej skače posle promašaja Ognjena Jaramaza i uz zvuk sirene pogađa. Posle prve četvrtine rezultat je nerešen, 22:22.

7. minut - Dobra saradnja Kaminskog i Kabokla i zakucavanje Brazilca. TV tajm-aut. Ostao je Vilis usamljen i pogodio trojku. Kaminski je uzvratio na drugoj strani. Boboa sad pogađa za tri. 16:16.

5. minut - Lepo se snašao i pogodio pod košem Frenk Kaminski. Lako je prošao i pogodio Rodrig Boboa. Loš napad Partizana, na šta uzvraća Efes istom merom. Kaminski lepo pronalazi Pi Džeja Doužera koji pogađa prvu trojku iz trećeg pokušaja. Ante Žižić poentira pored Kabokla. 8:11.

3. minut - Bruno Kaboklo je promašio, Mateuš Ponitka je uhvatio loptu u napadu, a potom Kaboklo postiže trojku. Derek Vilis postiže prve poene za Efes. Tri sekunde u reketu Kaboklo. Lepo se snašao i pogodio Darijus Tompson. Greši Ponitka, al greši i Vil Klajburn. 4:6.

1. minut - Počeo je meč u Istanbulu. Propustio je Efes prvi napad, a onda Frenk Kaminski postiže trojku. Još jedan loš napad domaćina. 0:3.

Izmena: 20:04h
18:14h

Parni valjak na ovom meču igraće bez Kevina Pantera, Uroša Trifunovića i Alekse Avramovića, dok Efes ne može da računa na Elajdžu Brajanta i Tibora Plajsa.

18:12h

Vreme je za nastavak Evrolige.

Partizan u okviru 10. kola gostuje Anadolu Efesu u Istanbulu.

Posle devet odigranih kola, oba tima imaju po četiri pobede i pet poraza, pa je ovaj meč od izuzetnog značaja za turskog i srpskog velikana.

Prošle sezone crno-beli su savladali u oba navrata večerašnjeg rivala, a posebno se pamti meč u Istanbulu. Parni valjak je tada sjajno odigrao i odneo jednu od najvažnijih pobeda u borbi za plasman među osam najboljih u Evroligi.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.