UBEDLJIVO: Cedevita rutinski pokorila Železnik!
Košarkaši Cedevita Olimpije, Foto: FOTO: Cedevita Olimpija/Tine Ružić

ABA LIGA

UBEDLJIVO: Cedevita rutinski pokorila Železnik!

Domaćin bez šanse za iznenađenjem

Objavljeno: 19:27h

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su FMP u Železniku rezultatom 96:84 u okviru 7. kola ABA lige.

Ljubljančani su upisali peti trijumf, dok je srpski klub pretrpeo četvrti poraz.

Prva četvrtina je bila dosta izjednačena, ali je gost iz Slovenije u drugoj odigrao skoro savršeno i rešio je u svoju korist rezultatom 32:17.

Cedevita Olimpija je na startu nje napravila seriju od 17:2, a u jednom trenutku razlika je bila i +19. Uspeo je domaćin da je malo smanji do poluvremena, pa je rezultat posle 20 minuta igre bio 58:42 za Ljubljančane.

Panteri su u nastavku u nekoliko navrata spustili razliku na jednocifrenu, ali više od toga nisu mogli, pa se Cedevita kući vraća sa važnom pobedom.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Jaka Blažič sa 24 poena, Karlo Matković dodao je 19 uz devet skokova, Di Džej Stjuart imao je 16 poena, a fantastičnu dabl-dabl partiju pružio je Klemen Prepelič sa 15 poena i 14 asistencija. Dvocifren je bio i Šon Džons sa deset koševa.

U ekipi FMP-a istakao se Marko Pavićević sa 16 poena, Džordan Voker je postigao 14, Ugo Beson i Bojan Subotić dodali su po 13, Balša Živanović 12 i Ostin Luk deset.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.