LJUBIMAC GROBARA OTKRIO SVE O SVAĐI SA OBRADOVIĆEM! Da li bi se vratio u Partizan da završi karijeru?
Veseli i Obradović iz vremena Fenerbahčea, Foto: AP

o ovome sa malo znalo

LJUBIMAC GROBARA OTKRIO SVE O SVAĐI SA OBRADOVIĆEM! Da li bi se vratio u Partizan da završi karijeru?

Sarađivali su 6 godina, a njihov odnos je bio turbulentan

Objavljeno: 13:23h

Ljubimac Grobara i trenutni as Barselone Jan Veseli je u intervjuu za "Sportal" sumirao dosadašnju karijeru, a posebno je zanimljiv deo u kome priča o Dušku Vujoševiću, Željku Obradoviću i potencijalnom povratku u Partizan.

Njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom kada je došao u Partizan kod Duška Vujoševića, a potom je dugo sarađivao sa Željkom Obradovićem u Fenerbahčeu. - Do prošle godine sam imao sve srpske trenere, i kad sam bio u Sloveniji bio je srpski trener, balkanski, posle Vujošević, onda Igor Kokoškov i Sale Đorđević, do prošle godine. Sa Šarasom je prvi put da nisam pričao srpski sa trenerom, tako da je to bilo malo čudno. Ne verujem da je na moju karijeru uticao samo Dule ili samo Željko, i bez jednog i bez drugog mislim da ne bih bio gde sam sad. U tim trenucima kad sam radio sa njima vrlo su mi značili. Sa 18 do 21 godinu sam radio sa Duletom, u tim godinama jedna od najboljih stvari koja može da se desi mladom igraču, to je bilo stvarno super. Sa Željkom sam šest godina bio u Feneru i to je posebna priča.

Veseli u dresu Partizana
Veseli u dresu Partizanafoto: Starsport©

Veseli je otkrio da se dosta svađao sa Obradovićem u Fenerbahčeu. - Sa Željkom sam se dosta puta svađao, na dobar ili na loš način. Naravno, nije to bilo stalno, to su bili trenuci kada smo tačno znali, ja sam znao kako mogu da prepoznam situacija da mogu da vratim i da je to što ja vraćam, što se raspravljam sa Željkom, da mislim da je to dobro za ekipu, ali je u tom trenutku on to isto prepoznavao. Šest godina je dug period da se nađe i stekne takav odnos.

Da li bi pre sarađivao sa Vujoševićem ili Obradovićem? - U ovim godinama bih pre radio sa Željkom, jer je on za gotove igrače bolji trener nego Dule. Dule je majstor za rad sa mladim igračima. On nije samo trener, on je i psiholog. Mislim da bih mogao sa njim da radim kao pomoćni trener, ne kao igrač, ali kad biram kao igrač, biram Željka. To su dve različite dimenzije za tog igrača, mlad i star igrač.

Iznenadio ga je Željkov povratak u Partizan.

Obradović i Veseli u Feneru
Obradović i Veseli u Fenerufoto: Saša Pavlić Koky

- Željko je bio sve vreme u Evroligi, a Partizan tad nije bio. Mene je iznenadio taj odlazak, nisam razmišljao dublje koja je priča iza, koji su ciljevi, ali sve je na kraju imalo smisla. Tada kada sam ja to čuo i izjavio, nisam razmišljao koja je pozadina i šta sve može da se napravi, ali sada vidimo da je potez bio savršen.

Da li bi ponovo obukao crno-beli dres?

- Ta mogućnost postoji, što da ne. Sad je i relacije jer igraju Evroligu, ali ne razmišljam dublje o tome. Bilo bi fenomenalno, otišao sam pre 12 godina, bilo bi zanimljivo, ali ne znam, videćemo.

Jan Veseli
Jan Veselifoto: Starsport

Da li bi tu voleo da završiš karijeru ili u nekom drugom klubu? - To ne znam. U Feneru sam bio osam godina, to je veliki trag u karijeri. Ne dešava se često igračima da ostanu toliko na jednom mestu. Ne znam gde bih želeo da završim, ali i ne verujem da sam blizu završetka karijere. Trudim se da ne razmišljam o tome još, trudim se da ostanem zdrav, da igram što bolje i što duže.

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.