GRK PREUZEO ODGOVORNOST POSLE NOVOG PORAZA: Sferopulos nije želeo da priča o Nejpiru i Teodosiću
Teodosić i Sferopulos, Foto: Starsport

nije mu lako

GRK PREUZEO ODGOVORNOST POSLE NOVOG PORAZA: Sferopulos nije želeo da priča o Nejpiru i Teodosiću

Trener Zvezde svestan situacije u kojoj se nalazi njegov tim

Objavljeno: 23:12h

Košarkaši Partizana su savladali ekipu Crvene zvezde sa 98:87, u okviru 5. kola ABA lige.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos se oglasio posle novog poraza od "večitog rivala".

- Pokušali smo da unapredimo igru i da se borimo u odnosu na četvrtak. Počeli koncentrisano, kako smo želeli i dobru odbranu i dobru egzekuciju u napadu, nažalost početkom druge četvrtine izguibili koncentraciju i dozvolili Partizanu lake poene. Previše gubili lopte, ali dobro je što smo se vratili, pronašli smo način da se vratimo, smanjili razliku na šest poena, ali nije bilo dovoljno. Moj utisak je a to sam rekao igračima, da ako daš 87 poena, a izgubiš izgubio si zbog odbrane. Ovo je prelazak sa jedne na drugu filozofiju, nedostatak komunikacije, to nas je koštalo lakih poena. Imali smo dobre periode i poeriode u kojima smo kontrolisali utakmicu.

Janis Sferopulos, KK Crvena zvezda, KK Partizan
foto: Starsport

- Nismo zadovoljni rezultatom, nismo igrali dobro igrali u odbrani, ja sam za to odgovaran i preuzimam odgovornost. Ako pogledate kako smo počeli utakmicu u četvrtak i danas bilo je bolje. Ali meni je najvažnije da izgradim ekipu - rekao je Sferopus i odgovorio na pitanje vezano za centre:

- Majk Tobi je dobio prednost u odnosu na Bolomboja, moja odluka nikakva povreda.

O povredama:

- Hanga je imao udarac kolenoim u koleno, oteklo mu je koleno. Lekari su angažovani oko njega da ga vrate u takmičarski pogon.

O Teodosiću, Nejpiru i Jagu.

- Jago je mlađi, ali i on ima kvalitet, potrebno mu je vreme da se prilagodi. Mora da popravi spremnost za ovakve utakmice. Jago ima potencijal, tu je da nam pomogne, bio je jedan od najboljih igrača i MVP Bundeslige. Što se tiče Šabaza i Tea nema potrebe da pričam o njihovim kvalitetima - završio je Sferopulos.

Bonus video:

03:28

Avramović posle pobede Partizana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.