GRBOVIĆ ZA ESPRESO PRED DERBI: "Partizanu je meč u ABA ligi važniji od Evrolige! Teodosić nije zaslužio uvrede!
Grbović smatra da je derbi u ABA ligi od izuzetne važnosti, Foto: Starsport©

EKSKLUZIVNO

GRBOVIĆ ZA ESPRESO PRED DERBI: "Partizanu je meč u ABA ligi važniji od Evrolige! Teodosić nije zaslužio uvrede!

Legenda Partizana otvoreno o važnosti derbija, da li je Teodosić zaslužio kritike koje dobija i šta je to što je presudilo u evroligaškom derbiju

Objavljeno: 11:55h
Vasilije Kićanović

Samo što su se strasti smirile nakon prvog večitog derbija, došlo je vreme za drugi.

Partizan je pred svojim navijačima iskreirao povratak u samoj završnici meča i na krilima Alekse Avramovića slavio rezultatom 88:86, a legenda Partizana, Goran Grbović ističe da je očekivao neizvesnu zavšnicu, jer je viđena nekoliko puta u duelima "večitih".

- To je derbi, rezultat ide gore-dole, kao na rolerkosteru. On je u poslednje vreme uvek na jednu loptu, a najbolji primer je prošla sezona kada je Nedović pogodio trojku u poslednjim sekundama, a zatim je Partizan to vratio u revanšu Evrolige (pobeda Partizana 78:79)

Grbović ističe da su i Zvezda i Partizan odigrali vrlo kvaliten meč u četvrtak.

- Što se tiče same utakmice, neki kažu bilo je naporno, dok ja mislim suprotno, mislim da je derbi bio odličan. Posebno u situaciji gde se Partizan nalazi sa smanjenim rosterom i Zvezda koja je promenila trenera. Mislim da je taj restart prijao Zvezdi većim delom utakmice, maltene do samog finiša kada su dozvolili Partizanu da se vrati.

Legenda crno-belih je imala samo reči hvale za novog trenera Zvezde i pored lošeg ulaska u meč

- Sferpoulos je , kao što svi znaju, izvanredan čovek i trener i on će sigurno da spakuje Crvenu zvezdu koja ima dobar tim i dugačku klupu. Falili su Zvezdi i Lazić i Nedović, pitanje je šta bi se desilo da su njih dvojica igrali na meču. Sam tok utakmice je bio takav da je Partizan posle samo minut ipo i poena Pantera i zakucavanja Ledeja došao na 8:0 kod prvog tajm auta, a zatim i 17:2, ali je Zvezda nakon toga pokazala jednu koncentraciju i kvalitet sa Jagom koji je vodio ekipu sve vreme.

Goran Grbović
foto: Saša Pavlić Koky

Na pitanje kako gleda na igru Teodosića i Nejpira za koje su pristalice crveno belih imali mnogo kritika, Grbović staje u odbranu Zvezdinog plejmejkera

- Ne mogu da posmatram njegovu igru u završnici, moramo gledati čitav meč, a on je zaista bio taj koji je održavao rezultat tokom čitave utakmice, sve do onih slobodnih bacanja. Meni je neverovatno da se navijači Zvezde onako uvredljivo ponašaju prema njemu. Ako u ta dva tri slobodna bacanja stane njegova karijera, pa onda bolje da ne gledamo utakmice - jasno revoltiran gnusnim kritikama koje je Teodosić dobijao nakon meča, pa nastavlja

- Miloš Teodosić je veliko ime, veliki igrač koji je imao velike uspehe u Evropi, i na kraju krajeva, njegov povratak u Crvenu zvezdu je velika stvar. To je jako važno, bez obzira na godine, sa velikim iskustvom, on je čovek mađioničar. Neverovatno mi je da može da naiđe na toliko uvredljive kritike u smislu da mu karijeru određuju dva tri slobodna bacanja u utakmici koja je liga, igraće se i sledeća utakmica u Evroligi kada će Zvezda biti domaćin, tek je početak. Nejpir se, manje više, još uvek privikava. On je izvanredan igrač, ali ne pokazuje još uvek sve te kvalitete koje ima. Derbi je zbunjujuć za igrače koji ga igraju prvi put, to znatno otežava okolnosti. Tu postoji velika tradicija, a saigrači moraju da ih upoznaju sa time. Jedno je kad čuješ o tome, a potpuno druga stvar kada učestvuješ.

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Evroliga, Večiti derbi, Miloš Teodosić, Džejms Naneli
foto: Starsport©

Istakao je i šta je po njemu odlučilo pobednika u derbiju.

- Mogla je da pobedi i Zvezda, a Partizan je dobio na kraju zahvaljujući greškama, ali ne zbog ona tri slobodna bacanja, nego greškama mnogo pre toga, ali i u tih završnih pet minuta. Naravno, ne zaboravimo i Aleksu Avramovića koji je odigrao tih pet minuta odlično, postigao je 12 poena u tom periodu, pogodio odlučujuću trojku nakon koje su ekipe morale na penal završnicu. Ta trojka je praktično bila depozit za dobitak Partizana, pogodio je četiri slobodna bacanja, Teo je promašio tri i to je bila ta razilka na dva poena, opet jedna lopta.

Jago Mateus, Jago Dos Santos, Ognjen Jaramaz, Evroliga, Večiti derbi, KK Partizan, KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Grbović ističe važnost meča u ABA ligi, gde apostrofira da je ova utakimca važnija.

- Izuzetno važna utakmica i za jedne i za druge. Za Partizan bi poraz značio da bi već sada znao da će Zvezda biti prva do kraja ABA lige. U njoj gledam samo derbije i mečeve sa direktnim konkurentima (Cedevita, Budućnost, Studentski centar), ali ako Zvezda u prvom meču savlada Cedevitu sa više od 40 poena razlike, jasno je da će biti favoriti i protiv ostalih protivnika. Ukoliko Zvezda pobedi Partizan, a sa obzirom da na meču neće biti Kevina Pantera koji je odsutan dve nedelje, dok će Zvezdi verovatno da se vrati Lazić ili Nedović, Obradović i momci će biti u problemu. Partizan je oslabljen i neigranjem Ponitke koji ima povredu, a njima je ovo strašno važna utakmica, verovatno važnija od meča u Evroligi. Ustvari ne verovatno, nego sigurno.

Dodaje da je pitanje da li će i sledeće sezone Evroliga dati dva mesta ekipama iz ABA lige.

- Mi ne znamo da li ćemo sledeće sezone biti u Evroligi, da li ćemo dobiti A licencu, da li ćemo dobiti Vajld kard. Posebno u ovoj situaciji kada se sa sa njom povezuju Pariz i Dubaji. U principu, svaki derbi je važan, a ovaj naredni je od izuzetne važnosti i značaja i za Zvezdu i Partizan. Ukoliko Zvezda dobije potvrdiće to prvo mesto, dok bi se Partizan pobedom vratio u trku sa crveno belima i stao im rame uz rame pa do finale kako stignemo.

Bonus video:

00:15

Prekinut derbi u Pioniru, sve i svašta pada na teren

(Espreso/Vasilije Kićanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.