DVOSTRUKI ARŠINI U EVROLIGI: Kako može Makabi, a ne mogu timovi iz Rusije!
Košarkaši Makabija i pored situacije u Izraelu imaju mogućnost nastupa u Evroligi, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

čemu ovo

DVOSTRUKI ARŠINI U EVROLIGI: Kako može Makabi, a ne mogu timovi iz Rusije!

Da li se slažete

Objavljeno:

Kiril Zangalis, šef pres-službe ruske šahovske federacije, izneo je svoje mišljenje o primeni dvostrukih standarda u Evroligi u razgovoru za "Match TV".

On je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da ruskim košarkaškim klubovima nije dozvoljeno takmičenje u Evroligi zbog sankcija usled rata u Ukrajini, dok je izraelskom Makabiju to dozvoljeno, iako je bilo eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba sa velikim brojem žrtava u oktobru.

Ovo pitanje izaziva debatu o jednakom tretmanu različitih klubova u Evroligi u vezi sa političkim dešavanjima u njihovim zemljama i regionima. Zangalis tvrdi da takvi dvostruki standardi narušavaju fer i ravnopravno takmičenje u ligi.

Očigledno je da odluke o tome koje klubove puštati u takmičenje na međunarodnom nivou mogu biti izazovne i kontroverzne, posebno kada se politički i društveni faktori mešaju sa sportom.

"CSKA je vodio mnogo pregovora sa Evroligom. Iz Evrolige nam kažu: 'Mi vas volimo, želimo da vas vidimo. Ali ako neko ko podržava Ukrajinu uradi nešto, biće teroristički napad ili će igrači biti pretučeni, nećemo moći da garantujemo sigurnost'. Sve je u redu, ali nećemo vam dozvoliti da igrate", rekao je Zangalis.

"A šta vidimo sa Makabijem? Razgovarao sam sa grčkim kolegama. Rekli su da je bilo ispred OAKA dvorane, mogao se desiti teroristički napad. Makabi je igrao u Valensiji, onda je putovao u Grčku. Hvala Bogu nije bilo incidenata. Nemoguće je zamisliti da bi CSKA dobio takav sistem obezbeđenja. Ali to nije poenta, govorimo o dvostrukim standardima. CSKA je zabranjen, ali Makabi nije, jer je to Makabi", dodao je Zangalis.

Bonus video:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.