"PARTIZANU DOMAĆINSTVO OPTEREĆENJE, ZVEZDI NE VISI MAČ NAD GLAVOM!" Prvak Evrope sa crno-belima zabrinut (FOTO)
Kevin Panter i Nemanja Nedović, Foto: Starsport©

"NE BIH SE KLADIO..."

"PARTIZANU DOMAĆINSTVO OPTEREĆENJE, ZVEZDI NE VISI MAČ NAD GLAVOM!" Prvak Evrope sa crno-belima zabrinut (FOTO)

Istina, prepune tribine Grobara uvek dodatno motivišu, provociraju glad za pobedom, ali…, rekao je član šampionske generacije iz 1992. godine

Objavljeno:

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraće dva večita derbija u četiri dana, prvo 26. oktobra u Evroligi, a onda 30. oktobra u ABA ligi (domaćin crno-beli).

O ovim mečevima govorio je Vladimir Dragutinović, član šampionske generacije "parnog valjka" koja je 1992. godine osvojila Evroligu.

- Neću reći ništa novo, niti se neke stvari mogu promeniti, ali raspored večitih je jednostavno nehuman. Posle duplog evroligaškog kola, igraće lakše mečeve regionalne lige, pa taj meč u eliti, a posle samo nekoliko dana, još jedan međusobni duel u ABA. Takva dva njihova okršaja, suviše kalendarski blizu, bojim se da se ne izgubi naboj i oštrica derbija. Ali, tako je, kako je… Kao što je uvek bilo nezahvalno da se bavimo prognozama uoči ovakvih susreta. Kada bi u ovom sportu postojalo nerešeno, možda su i jedni, i drugi najbliže takvoj konstataciji.To što je Partizan domaćin u obe utakmice, ne bih se kladio da mu je prednost. Istina, prepune tribine Grobara uvek dodatno motivišu, provociraju glad za pobedom, ali…Nisam siguran da ova domaćinstva dolaze u pravom trenutku za moj nekadašnji klub - rekao je Dragutinović za Sport klub.

Vladimir Dragutinović
Vladimir Dragutinovićfoto: Starsport©

Bivši plejmejker ističe da će domaćinstvo u derbijima biti teret Partizanu.

- Mislim da će uloga domaćima na strani ekipe Željka Obradovića biti više opterećenja. Protivnik će biti rasterećeniji, nekako mu neće visiti mač nad glavom. Možda će crveno-belima biti za koji "gram“ lakše, ući će u utakmicu sa manje tenzije i onog da "moraju“ da se dokažu pred svojim navijačima. Ali, kao i nebrojeno puta ranije, i kada je bilo mnogo veće razlike u kvalitetu, večiti derbiji su bili i ostali sinonim za neizvesnost i veliku borbu - poručio je Dragutinović.

Bonus video:

00:28

Haos pred večiti derbi

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.