ZVEZDA SAGORELA U FINIŠU: Obradovićev Monako utišao punu "Arenu" (FOTO/VIDEO)
Foto: Starsport©

evroliga, 3. kolo

ZVEZDA SAGORELA U FINIŠU: Obradovićev Monako utišao punu "Arenu" (FOTO/VIDEO)

Objavljeno: 22:43h
Završeno
21:58h

Košarkaši Monaka savladali su Crvenu zvezdu Štark areni rezultatom 82:76. 

Crveno beli su odlično otvorili meč i preko Rokasa Gedraitisa došli do prednosti od devet poena na kraju prve četvrtine. Ipak, već na startu druge četvrtine Monako je uspeo da se vrati, prevashodno preko odličnog Džejmsa koji je pogodio četiri trojke u prvih 15 minuta meča.

Nastavio je Gedraitis da sipa trojke, dok je Nedović imao nekoliko odličnih prodora te se na poluvreme otišlo sa plus šest u korist crveno belih.

Saša Obradović nije bio zadovoljan odbranom svoje ekipe na poluvremenu meča, a u nastavku se videlo da razgovor tokom poluvremena urodio plodom te je Monako odmah napravio seriju 7:0 i došao u prednost.

Smenjivali su u vođstvu tokom čitave treće četvrtine, a odličnu rolu je imao i Simonović koji je morao da napusti igru zbog ranog četvrtog faula. Okbo i Braun su odigrali važne role u tom periodu i uspeli da pred poslednji kvartal odu sa prednošću od jednog poena.

Na staru poslednje četvrtine Hanga i Nedović su pogodili važne trojke i doveli Zvezdu u vođstvo, ali to nije dugo trajalo i crveno beli su ušli u seriju loših poteza, a kumovao im je Šabaz Nejpir koji je propustio nekoliko prilika. 

Na kraju pobeda ekipe Saše Obradovića koja je tako došla do prvog trijumfa u Evroligi, dok je Zvezda zabeležila drugi poraz, prvi na svom terenu.

Najbolji u redovima Zvezde bio je Gedraitis sa 20 poena, dok je Nedović ubacio 15. Kod Monaka Majk Džejms je 18 poena uz 11 asistencija i bio je najbolji akter ovog meča.

21:55h

10. minut - Luka Mitrović je pogodio dva slobodna bacanja i ostavio Zvezdu u meču na 35 sekundi do kraja meča - 79:75!

21:50h

10. minut - Dijalo je ostao sam i pogodio za tri poena na minut do kraja meča i tako doneo najveću prednost na meču svojoj ekipi - 72:79!

KK Crvena zvezda
foto: Starsport
21:44h

7. minut - Okobo je pogodio za tri i vratio prednost Monaku, dok je Šabaz Nejpir promašio nekoliko izglednih šuteva - 72:74

21:40h

5. minut - Nedović je pogodio jako tešku trojku za delirijum u Areni, a zatim Monako pogađa za dva - 70:68!

Nemanja Nedović, Marko Simonović
foto: Starsport©
21:37h

3. minut  - Velika borba viđena je iako nije bilo poena, a najviše se istakao Bolomboj koji je uhvatio nekoliko skokova za ekstra pas nakon kojih je Hanga pogodio za tri i vratio prednost Zvezdi - 67:66!

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©
21:35h

2. minut - Teodosić je zaradio četvrti faul, dok je Nedović sa linije za slobonodna bacanja bio polovičan te je Zvezda u zaostatku od dva poena - 64:66!

21:31h

Kraj treće četvrtine u Beogradu, a Monako ima jedan poen prednosti i vodi 64:63

21:28h

10. minut - Teodosić je još jednom pokazao magiju i odlično pronašao Bolomboja koji igra najbolji meč u dresu Zvezde - 63:64.

Miloš Teodosić, Zvezda - Monako košarka
foto: Espreso/Tamara Trajković
21:24h

10. minut - Hal je odlično zakucao posle asistencije Džejmsa, ali je na drugoj strani Bolomboj pogodi uz faul - 61:62!

21:21h

9. minut - Posle tajm auta Miloš Teodosić je pogodio za tri, a zatim je Nedović pogodio posle odličnog prodora - 58:60.

Miloš Teodosić, Zvezda - Monako košarka
foto: Espreso/Tamara Trajković
21:19h

7. minut - Veliki propusti u Zvezdinoj odbrani u drugom poluvremenu. Montijunas je ostao sam i pogodio za dva, da bi odmah u sledećem napadu i Džejms poentirao i odveo Monako na +5 - 53:58

21:14h

6. minut - Simonović je zaradio i četvrtu ličnu grešku te je morao da napusti igru, a Okobo je pogodio 2+1. Ipak, Davidovac je odmah na drugoj strani pogodio za tri i vratio prednost Zvezdi - 53:52!

Adam Hanga, Jakuba Uatara, Zvezda - Monako košarka
foto: Espreso/Tamara Trajković
21:11h

4. minut - Prve poluvreme za Zvezdu postigao je Marko Simonović nakon odbojke posle promašaja Nejpira. Braun je u sledećem napadu postigao nove poene za Monako, ali Simonović ponovo pogađa i vraća prednost Zvezdi - 48:47!

KK Crvena zvezda
foto: Starsport
21:04h

2. minut - Okobo je postigao prve poluvreme u drugom poluvremenu,a zatim je i Braun pogodio u dva napada napravivši seriju 7:0 za Monako - 44:45

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.