ŠOK! Makabi izbacuju iz Evrolige?
Boldvin i Panter, Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

kao ruse!

ŠOK! Makabi izbacuju iz Evrolige?

Tim iz Tel Aviva u velikom problemu

Objavljeno: 18:29h

Ruski sportisti već više od godinu dana trpe sankcije zbog rata u Ukrajini, a ista sudbina bi mogla da zadesi i Izrael.

Poznato je da su košarkaši Makabija evakuisali strance na Kipar, odložili jedan meč u Evroligi, a za duel sa Valensijom promenili domaćinstvo.

Postavlja se pitanje šta je sledeće i kako dalje?

Poznati litvanski novinar Donatas Urbonas izrazio je zabrinutost, pa čak pomenuo i potencijalnu suspenziju ekipe.

Košarkaši Makabija
Košarkaši Makabijafoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Prošle nedelje sam čuo neke stvari, koje me nisu toliko iznenadile, već pre bih rekao zabrinule u vezi sa Makabijevom sudbinom. Njihova budućnost u ovogodišnjem izdanju Evrolige je pod znakom pitanja. Svi znamo da se užasne stvari dešavaju u Izraelu, znamo da su se oni prebacili na Kipar i pomislio sam da će pronaći neutralan teren i da će se vratiti kući u jednom delu sezone. Ali od nekih zaista legitimnih ljudi sam čuo zabrinutost o određenim pitanjima. Oni su pričali da bi Makabi trebalo da bude suspendovan iz razloga iz kojih je bio suspendovan i CSKA. Oni učestvuju u ratu, i postoje različite "crvene zastave" - rekao je Urbonas u svom podkastu zatim i dodao:

- Ne ulazimo u to koliko su Rusi i Izraelci zaslužni za ono što se dešava u ta dva rata, već ovde postoji takav problem da bi Makabi mogao da bude meta i na gostujućim terenima i da bi u to bili umešani i drugi ljudi. Ne znam da li ste primetili, ali na Tviteru sam video da je tokom duela Panatinaikosa i Bajerna bio istaknut veliki baner "Sloboda Palestini". Budimo iskreni Izrael ima mnogo neprijatelja i ekipe su zabrinute i domaćini bi mogli da budu pod velikim pritiskom kada dočekuju Makabi - zaključio je Urbonas.

Bonus video:

00:06

Atmosfera pred meč Partizan - Cibona

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.