ČUVENI NBA KOŠARKAŠ ŽESTOKO NAPAO ONE KOJI PODRŽAVAJU HAMAS: Ove PSOVKE odjekuju planetom!
Amare Stodemajer, Foto: ELSA / Getty images / Profimedia

nije se suzdržao

ČUVENI NBA KOŠARKAŠ ŽESTOKO NAPAO ONE KOJI PODRŽAVAJU HAMAS: Ove PSOVKE odjekuju planetom!

Poznati košarkaš se oglasio i nije imao dlaku na jeziku

Objavljeno: 09:36h

Proslavljeni NBA košarkaš Amare Stodemajer žestoko je osudio Hamas zbog napada na Izrael.

Izrael je nedelju 8. oktobra zvanično proglasio rat, prvi put još od Oktobarskog rata 1973. godine.

U napadima koji su počeli u subotu rano ujutru ubijeno je najmanje 700 Izraelaca i 400 Palestinaca, dok je preko 2000 osoba povređeno.

Stodemajer se oglasio povodom svih tih nemilih dešavanja i brutalno napao sve one koji ćute ili podržavaju Hamas.

Amare Stodemajer na meču protiv Crvene zvezde 2020. godine
Amare Stodemajer na meču protiv Crvene zvezde 2020. godinefoto: Emilija Jovanović

- Nije u redu ubijati žene i stare ljude, a onda decu koristiti kao živi štit. Za sve koji sada ne progovore - je*ite se". Ja sam na strani čovečanstva. Nisam na strani crnaca, nisam na strani belaca, ja sam na strani Abrahama Izaka i Jakova. Moramo da naučimo da volimo. Probudio sam se i video vest iz Izraela da je Hamas oteo decu, stavljao ih u kaveze, ubijao žene, ubijao starce. To je kukavičluk - napisao je Stodemajer.

Tu se nije zaustavio, već je napao i poznatu organizaciju "Black Lives Matter" (Crni životu su važni) koja navodno podržava Palestince.

- Svi "Black Lives Matter" koji nisu ništa rekli - je*ite se. Nikad nije u redu otimati decu i stavljati ih u kaveze, nikada nije bilo u redu ubati žene i starce. Nije važno na kojoj si strani, to je nešto što niko ne podržava. Sakrijete se i stavite decu ispred kao živi štit... Svi vi političari koji uvek imate da kažete nešto drugačije - je*ite se. Svi vi "Black Lives Matter" koji uvek imate nešto da kažete, a sada ćutite - je*ite se. Izrael je jedino mesto na svetu gde mogu da učim Toru i jedem košer hranu. Moja majka i ja nikoga od vas ne poštujemo - zaključio je nekadašnji NBA košarkaš.

Stodemajer je odgojen kao hrišćanin, dok je njegova majka Jevrejka. On je pret pet godine započeo proces preobraćanja i dobio jevrejsko državljanstvo.

Tokom bogate karijere nastupao je za Finiks, Njujork, Dalas i Majami u NBA ligi, a nakon toga je igrao u Izraelu za Hapoel Jerusalim i Makabi Tel Aviv. Jednu sezonu odigrao je i u Kini i to u dresu Fudžana.

Bonus video:

03:13

ALARMI, UZBUNA, NEMA SPAVANJA! Fogel: U raketnim napadima dosta terorista likvidirano, ali Hamas zadaje JEDAN VELIKI PROBLEM

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.