PARNI VALJAK SE RASPAO U TEL AVIVU: Makabi RAZBIO očajni Partizan!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

SUDAR TITANA

PARNI VALJAK SE RASPAO U TEL AVIVU: Makabi RAZBIO očajni Partizan!

Objavljeno: 22:08h
Završeno
21:57h

Košarkaši Partizana očajno su započeli Evroligu. Crno-beli su poraženi na gostovanju Makabiju u Tel Avivu rezultatom 96:81.

Parni valjak je odigrao užasnu utakmicu i imao je sreće što razlika u korist "Ponosa Izraela" nije bila još veća.

Crno-beli su tako na istovetan način započeli sezonu kao i prethodnu, kada su ubedljivo poraženi od berlinske Albe.

Makabi je na krilima Lorenca Brauna otvorio meč na najbolji mogući način. Bivši košarkaš Zvezde je za manje od četiri minuta stigao do dvocifrenog broja poena.

Prednost domaćeg tima je rasla, pa je na kraju prve četvrtine domaćin vodio rezultatom 27:16.

Aleksa Avramović je u drugoj četvrtini u potpunosti krenuo da razbija odbranu Makabija. Reprezentativac Srbije bio je nezaustavljiv i Partizan se približio na 32:27.

Ipak, crno-beli potom dozvoljavaju rivalu seriju od 11:1 i Makabi stiže do maksimalnih +15.

Na kraju poluvremena Partizan je imao minus od 12 poena.

Ništa se nije promenilo u trećoj četvrtini, koju je Makabi takođe rešio u svoju korist, pa je pred poslednjih deset minuta vodio rezultatom 74:58.

Partizan se u poslednjoj četvrtini u potpunosti raspao, amaterske greške pravili su igrači crno-belih, pa je Makabi otišao i na maksimalnih 84:60.

Parni valjak je do kraja meča samo ublažio poraz.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Lorenco Braun sa 22 poena (sve u prvom poluvremenu) i osam asistencija, Džoš Bibo i Roman Sorkin ubacili su po 14, a Bonzi Kolson 12 koševa i sedam skokova.

U Partizanu, Avramović na kraju 24 poena, Doužer i Panter po 11, Naneli 10 poena.

21:37h

IV ČETVRTINA

10. minut - Novi poeni Alekse Avramovića. Po trojka na obe strane, pa novi poeni Smailagića. Uspeo je u strelce da se upiše i Uroš Trifunović. Smailagić pogađa jedan penal za kraj meča, pobeda Makabija rezultatom 96:81.

7. minut - Nastavljena je mini serija Partizana, ali ju je Rivero prekida. Novi poeni Doužera. Trojka Dibartolomea. Tajm-aut Partizan. Sjajna solo-akcija i poeni Doužera. 89:70.

5. minut - Novi poeni za Sorkina. Sada i Ledej gubi loptu. Konačno poeni Partizana i to Alena Smailagića. Avramović pogađa dva penala. 84:64.

3. minut - Raspad sistema, četiri ofanzivna skoka Makabija, pa poeni Niba. Partizan bez ideje u napadu. Sada i zicere promašuju crno-beli. 82:60.

1. minut - Počela je poslednja deonica. Koprivica 2/2 sa penala. Trojka Blata za +17. Greši Partizan, pa u kontri kucanje Kolsona. Tajm-aut Partizan. 79:60.

21:06h

III ČETVRTINA

10. minut - Naneli pogađa za dva. Sorkin potom poentira uz faul Doužera. Ubacio je i dodatni. Tajm-aut Željko Obradović. Pogodio je trojku Ognjen Jaramaz, ali posle isteka vremena za napad. Lepa i jednostavna akcija, Jaramaz je pronašao Koprivicu koji zakucava. Blat pogađa za dva. Kucanje Niba za kraj treće četvrtine, Makabi vodi rezultatom 74:58.

7. minut - Doužer 2/2 sa penala. Rivero uzvraća istom merom. Lepi poeni Pantera. Makabi ponovo nepogrešiv sa penala. Loš napad našeg tima, a potom Klivlend 2/2 sa penala. 67:54.

5. minut - Nesportski faul Ledeja, nije Partizanu pomogao ni čelendž Željka Obradovića. Nibo 2/2 sa penala. Rivero lako pogađa preko Smailagića. Alen na drugoj strani promašuje oba bacanja...Rivero to kažnjava poenima na drugoj strani. Peti poen Doužera. Nekoliko loših napada na obe strane, pa dva bacanja za Ledeja. Polovičan Amerikanac. 61:50.

3. minut - Posle više od dva minuta prvi poeni u nastavku, postiže ih Partizan preko Ledeja. Odbranio se sada Partizan. Pogodak Pantera za dva. 55:47.

1. minut - Počela je treća četvrtina. Loš početak trećeg perioda za obe ekipe. 55:43.

20:28h

II ČETVRTINA

10. minut - Panter 2/2 sa penala. Džejk Koen pogađa za dva. Greši Panter, pa sjajan posao Jaramaza u odbrani. Panter za dva, tajm-aut Makabi. Četiri vezana poena Brauna. Smailagić nije uspeo da zakuca, Sorkin to kažnjava. Trojka Doužera. Partizan gubi posle prvog poluvremena rezultatom 55:43.

7. minut - Naneli gubi loptu, Kolson zakucava. Trojka Alekse Avramovića, ima već 15 poena. Odbranio se Partizan, a onda Aleksa ponovo pogađa u kontri. Konačno prvi promašaj Brauna. Čudesni Avramović maltretira odbranu Makabija, sada pogađa uz faul, još jednom. Pogodio je i dodatni penal. Sorkin prekida seriju Partizana. 47:36.

5. minut - Nije pogodio Danilo za dva. Nesportski faul Kaminskog, Kolson ponovo polovičan sa penala. Trojka Brauna. Avramović polovičan sa penala. Nibo pogađa uz faul, a zatim i dodatni penal. Kaminski dobija rampu, Kolson poentira u kontri. Tajm-aut Partizan. 43:28.

3. minut - Smailagić na sjajan način ispravlja promašaj Anđušića. Krade loptu Anđušić, pa prvi poeni Frenka Kaminskog u Evroligi. Užasna odbrana crno-belih i šetanje Brauna do koša. Koš uz faul Avramovića, pogodio je i dodatni penal. Još jednom se odbranio Partizan, a onda Avramović pogaža u kontri. Tajm-aut Makabi. Nibo poentira preko Kaminskog. 34:27.

1. minut - Sorkin trojkom otvara četvrtinu. Avramović stiže do šestog poena. Odbranio se Partizan, tri sekunde u reketu proveo je Sorkin. 30:18-

20:04h

I ČETVRTINA 

10. minut - Pogrešio je Avramović, a onda nova trojka Brauna. Očajan pokušaj Danila Anđušića, loš početak Partizana. Prva izgubljena za Makabi, pogrešio je Sorkin. Avramović prekida seriju rivala. Džasiel Rivero 1/2 sa penala. Anđušić nije dao trojku, ali jeste Tamir Blat. Uzvraća istom merom Naneli. Odbranio se Makabi, a potom i Partizan. Makabi posle deset minuta vodi rezultatom 27:16.

7. minut - Ispravlja svoj promašaj Bonzi Kolson. Loš napad Partizana, pa Kolson polovičan sa lnijie za slobodna bacanja. Sjajan potez i monstruozno zakucavanje Alena Smailagića. Lepo Braun do Romana Sorkina, koji prikucava loptu. Rampu dobija Džejms Naneli, a na drugoj strani kucanje Kolsona. 20:11.

5. minut - Duga trojka Brauna, već ima osam poena. Loš napad Partizana i novi poeni Brauna. Tajm-aut Partizan. Ušao je u igru i odmah poentirao iz prodora Aleksa Avramović. 13:9.

3. minut - Kevin Panter u svom stilu za tri poena. Braun lako poentira na drugoj strani. Prvi poeni Džoša Niba. Ledej u svom stilu za dva sa jednom rukom pogađa. Koprivica šalje Niba na liniju penala, polovičan je Džoš. 8:8.

1. minut - Počeo je meč u Tel Avivu. Zek Ledej nije pogodio za tri poena u prvom napadu, a na drugoj strani je to uspeo da učini Lorencoo Braun. Zakucavanje Balše Koprivice za prve poene Partizana u novoj sezoni Evrolige.  3:2.

20:02h

Prošle sezone Partizan i Makabi su u dva međusobna meča upisali po jedan trijumf, i to na domaćem terenu.

19:32h

Košarkaši Partizana utakmicom protiv Makabija u Tel Avivu započinju novu sezonu u Evroligi.

Crno-beli će igrati u najjačem sastavu, a u Beogradu je jedinio ostao Tristan Vukčević.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.