STOJAKOVIĆ PROGOVORIO O ODLUCI JOKIĆA DA NE IGRA: "Ja ga u potpunosti podržavam!"
Svetislav Pešić i Nikola Jokić, Foto: Starsport©

ima razumevanja

STOJAKOVIĆ PROGOVORIO O ODLUCI JOKIĆA DA NE IGRA: "Ja ga u potpunosti podržavam!"

Znam kako se osećao - poručio je Stojaković

Objavljeno: 08:28h

Otkako je Nikola Jokić postao lider Denver Nagetsa i miljenik navijača, u čitavom Koloradu vlada sve veće interesovanje za Srbiju i srpsku košarku.

To je naročito došlo do izražaja kada je dvostruki MVP NBA lige prošle sezone predvodio "Grumenja" do prve titule u istoriji.

Tako su u Denveru sa velikom pažnjom pratili svaki meč reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu, iako Jokić nije igrao.

A sada su iz "Denver Post"-a intervjuisali jednog od pomoćnika Svetislava Pešića, koji takođe radi kao direktor razvoja igrača i pomoćni trener Nagetsa, Ognjena Stojakovića.

- Klinački san je da budem deo reprezentacije Srbije. Rad za reprezentaciju, to je bio vrhunac moje karijere - rekao je Stojaković u uvodnom delu razgovora.

On je otkrio da je najlepši momenat na Mundobasketu bio nakon pobede nad Kanadom u polufinalu.

- Taj trenutak je bio...Vau. OK. Uradili smo nešto posebno. Uradili smo nešto jedinstveno. Postajete svesni da ćete zaista igrati u finalu. Pogotovo zato što nam niko nije davao šansu da osvojimo medalju.

Sve vreme boravka u Manili, Stojaković je bio u kontaktu sa Nikolom Jokićem, koji je odlučio da preskoči prestižni turnir.

- Znam kako se osećao. Imao je taj pritisak sa jedne, sa druge strane. U takvim situacijama, šta god da odluči, kao prijatelj i kao trener, morate to prihvatiti i podržati ga. On je odlučio šta je najbolje za njega u tom trenutku, što ja u potpunosti podržavam - iskren je Stojaković.

Bonus video:

00:36

Nikola Jokić slavi titulu uz hit Ere Ojdanića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.