AMERIČKI NOVINAR OTKRIO ZAŠTO JOKIĆ NIJE OMILJEN KOD NAVIJAČA: "Ne druži se NBA elitom, nije opsednut naslovnicama!
Nikola Jokić, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Zanimljivo gledište

AMERIČKI NOVINAR OTKRIO ZAŠTO JOKIĆ NIJE OMILJEN KOD NAVIJAČA: "Ne druži se NBA elitom, nije opsednut naslovnicama!

Mišljenje o Nikoli Jokiću često deli navijače

Objavljeno:

Nikola Jokić trenutno važi za najboljeg košarkaša na svetu, a Američki novinar Herison Vind pokušao je da objasni specifičan odnos medija u SAD sa njim i zapitao se: "zašto se više navijača ne zanima za Jokića?"

On je samom sebi postavio to pitanje i odlučio da na njega odgovori.

-Možda stoga što se ESPN godinama ponaša kao da Nagetsi ne postoje, čak i kada je Jokić osvojio dve vezane titule za MVP igrača. Izložen je stalnim predrasudama zbog izgleda, kao i uverenju da ne postoji način na koji bi takav neatletičan tip mogao biti iznad percepcije koja o njemu postoji. Jokić nije prijatelj sa NBA elitom. Svoje treninge ne objavljuje na društvenim mrežama. Ne daje intervjue, jer nije opsednut njima niti svojim imenom na naslovnicama. Ne snima reklame. Ne učestvuje u podkastima. Nema medijsku kuću. Ne brine ga njegovo nasleđe... Međutim, ako ne držite do navedenih stvari u 2023. medijski partneri NBA lige neće vam dopustiti da budete zaštitno lice njihovog takmičenja. To je razlog - kaže ovaj američki novinar i veliki fan Denvera.

U dodatnoj opservaciji Herison se osvrnuo i na Jokićev igrački stav.

- Stalo mu je samo do pobede. Morate gledati Jokića na terenu da biste shvatili koliko je dobar. Iako je u poslednjih nekoliko sezona ostvario istorijske brojke (kroz statistiku i analitiku), mnogi će ih komentatori nazvati – prevarom. Logično je stoga da Jokić ne daje intervjue nacionalnim medijima, koji svrate u Denver jednom godišnje. Ono zapravo ima posebnost karaktera, ali to mnoge ljuti - dodao je Vind.

Bonus video:

01:15

Vrhunski doček košarkaša u Čačku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.