NEPRIKOSNOVENI GOSPODARI JADRANA: Zvezdina metla u finalu za treći uzastopni šampionski prsten ABA lige! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

ABA liga, finale plej-ofa

NEPRIKOSNOVENI GOSPODARI JADRANA: Zvezdina metla u finalu za treći uzastopni šampionski prsten ABA lige! (FOTO) (VIDEO)

Tekstualni prenos meča pratili ste u našem "lajv blogu"
Objavljeno: 20:54h

Crvena zvezda nema dostojnog protivnika u regionu! Najbolji tim ABA lige je i treću godinu zaredom osvojio šampionski prsten počistivši u finalu Cedevitu 77:61.

Što bi rekli američki novinari bila je ovo klasična "metla" u borbi za trofej, tri utakmice, tri pobede sada već trostrukih uzastopnih prvaka Jadranske lige protiv najboljeg hrvatskog kluba.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Od ukupno 12 četvrtina odigranih u ovom finalu, "sokići" su dobro odigrali samo jednu i to onu prvu u seriji u Beogradu kada su iznenadili sve i došli do dvocifrene prednosti, ali to nisu umeli da čuvaju.

Sve ostalo je bila dominacija kluba sa Malog Kalemegdana, koji je još jednom pokazao da je bez obzira na umor i ogroman broj utakmica ove sezone, i dalje kvalitetniji sigurno za klasu od svih ostalih klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Jednostavno rečeno - duga klupa koju ima na raspolaganju Dejan Radonjić je bila ogromna prednost i tokom ovog finala, što se naročito videlo u ovom trećem meču. Kada su pravo niotkuda u prvom poluvremenu Dion Tompson i Branko Lazić iznenadili domaćina sa serijama svojih poena u trenucima kada nije išlo udarnim iglama Dženkinsu, Guduriću i Kuzmiću.

Gotovo neverovatno zvuči - Zvezda je ove sezone ukupno u celoj ABA ligi izgubila samo dve utakmice. Jednu u ligaškom delu protiv Partizana i jednu u polufinalu protiv Budućnosti u Podgorici, a sve ostalo su uglavnom bile ubedljive pobede.

foto: Printscreen/Arena Sport

Da na kraju vidimo i ko se to najviše istakao na ovom trećem i poslednjem meču u seriji. "X faktor" na ovom meču je bio Dion Tompson sa 14 poena, Simonović je ubacio 13 i Volters 11. Jedini dvocifreni u Cedeviti je bio Katić sa 12 poena.

Tekstualni prenos mečaste pratili u našem "lajv blogu".

TOK MEČA

40. minut - U poslednjim minutima Radonjić je pružio šansu i mladom Rakićeviću. Kraj Zvezda je šampion treći put zaredom!

35. minut - Čini se da su se i igrači Cedevite predali. Simonović sada pogađa uz dodatno slobodno bacanje i diže prednost na maksimalnih 76:53.

33. minut - Povećava se Zvezdina prednost iz minuta u minut. Sada posle trojke Marka Simonovića iznosi 19 razlike.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.