BANJALUKA JE CRNO-BELA: Partizan DEKLASIRAO CSKA u finalu!
Alen Smailagić i Frenk Kaminski, Foto: FOTO: KK Partizan

UBEDLJIVO

BANJALUKA JE CRNO-BELA: Partizan DEKLASIRAO CSKA u finalu!

Partizan na ubedljiv način završio turnir u Banjaluci

Objavljeno: 21:10h

Košarkaši Partizana osvojili su pripremni turnir u Banjaluci.

Posle pobeda nad Hapoelom iz Jerusalima i Turk Telekomom, crno-beli su savladali i moćni CSKA iz Moskve.

Parni valjak je deklasirao ruskov velikana rezultatom 74:54.

Partizan je zasluženo stigao do ubedljive pobede i pokazao da je u ovom trenutku dosta bolji tim od nekada velikog evroligaškog rivala.

Na ovom meču za crno-bele nije nastupio samo Tristan Vukčević, kao i Aleksa Avramović koji je sa reprezentacijom na Filipinima.

Crno-beli su na terenu Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci od početka bili bolji rival i rano su stekli i dvocifrenu prednost.

Naročito su impresivni bili izabranici Željka Obradovića u drugoj četvrtini u kojoj su primili svega sedam poena.

Činilo se da će Kasper Ver, najraspoloženiji igrač Moskovljana, pokrenuti ruski tim posle velikog predaha, na koji se otišlo sa 33:26 za crno-bele, ali ta nadanja gostiju bila su kratkog veka.

Alen Smailagić je igrao izvrsno, i u odbrani, a i što se trojki tiče u napadu (3/3), a kada mu se pridružio i Frenk Kaminski, kmoji je do kraja treće deonice takođe dogurao do 11 poena, Partizan je poveo sa 55:42.

A kako se u napadu ekipe Željka Obradovića potom razigrao i Danilo Anđušić, te nekadašnji saigrač Nikole Jokića u Denveru, svestrani Pi-Džej Doužer koji je dobio šansu u drugom poluvremenu (ubacio 13 poena), spasa za CSKA i nije bilo, šta god pokušavali gosti iz Rusije u ovom finalu.

U taboru crno-belih, koji su rivala naterali na čak 21 izgubljenu loptu, naspram svojih 13, istakli su se sa po 13 poena Doužer i Smailagić, 11 je ubacio Kaminski, deset Jaramaz, osam Ledej, a upisali su se u strelce još i Jaramaz (6), Ponitka (5), Trifunović (3), Koprivica (2) i kapiten Panter (1). U ekipi CSKA najefikasniji su bili Ver sa 21 poenom i Džekiri sa devet.

Bonus video:

00:14

Dobrić ne može da hoda posle finala

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.