OBRADOVIĆ O PEŠIĆU: "Imamo trenersku legendu, sve je ovo očekivano za mene!"
Svetislav Pešić, Foto: EPA/ROLEX DELA PENA

pohvale

OBRADOVIĆ O PEŠIĆU: "Imamo trenersku legendu, sve je ovo očekivano za mene!"

Srbija finalni meč igra u nedelju protiv Nemačke od 14:40

Objavljeno: 10:17h

Igračka legenda srpske košarke, a sada i uspešan evroligaški trener Saša Obradović je imao samo reči hvale za naše košarkaše koji su se plasirali u finale Mundobasketa.

- Protiv Kanade smo videli još jednu izvanredna utakmica naših momaka. Definitivno, igraju najbolje kad je najpotrebnije. Svi pojedinci su izrazili najveći mogući potencijal. I preko očekivanja. Vidi se da je atmosfera u timu odlična, da je i način igre na visokom nivou. Lepo su se iskristalisale role. Tačno se zna ko šta radi i igra - istakao je trener Monaka.

Kaže Sale kako nije iznenađen i kako je ovaj rezultat očekivan s obzirom na sastav koji Srbija ima.

- Sve ovo je očekivano za mene. Znao sam da imamo izvanredne igrače, a kako je takmičenje odmicalo sve je bilo očiglednije da su oni spremni za velika dela. Imamo manju rotaciju bez Simanića, ali u sastavu su nam i dva najbolja igrača dosadašnjeg dela turnira, Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov. I svi ostali imaju zapažen učinak, a na svakom meču poneko novi da poseban doprinos, nadmaši sebe. To je protiv Kanađana bio Aleksa Avramović, neverovatno je kako je odigrao u odbrani, kako je vršio pritisak na loptu i na napadača. Zatim, Ognjen Dobrić igra odlično na celom prvenstvu, a u polufinalu je pružio fenomenalnu igru. Tako da cela ova grupa momaka ima smisla - dodaje Obradović.

Saša Obradović, KK Monako, Košarka
foto: Stasport

Imao je i reči hvale na račun selektora Nemačke, a malo je poznato da je upravo on mogao biti na tom mestu, pošto je prethodno odbio poziv nacionalnog tima da preuzme klupu, pa je umesto njega to uradio trenutni selektor Herbert.

- Vidi se i kod njih zajedništvo i da vole da igraju zajedno. Ponekad selektoru Herbertu zasmeta sebičnost Šredera i odmah reaguje, ali zaista su složna i skladna celina. Poznavajući sve te igrače znam da neće biti lako našoj reprezentaciji, ali i mi imamo svoje adute. Kao što sam rekao, u našem timu su dvojica najboljih igrača šampionata, Bogdanović i Milutinov - rekao je bivši igrač Albe iz Berlina i Kelna.

Srbija - Kanada, Košarkaška reprezentacija Srbije, Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov, Stefan Jović, Marko Gudurić
foto: EPA/Rolex Dela Pena

Ocenio je i igru Amerikanaca, ali i talenat našeg tima na svim frontovima.

- Nije se očekivalo da će baš da doguraju ovako daleko, pa ni Amerikanci ih nisu toliko detaljno skautirali i igrali su sa puno arogancije protiv njih i zato ih je stigla zaslužena kazna. Nemci su poznati po upornosti i mentalnoj snazi, nikad ne odustaju, imaju u svojim redovima NBA igrače. A ovo im je možda i najbolja selekcija u istoriji. Na drugoj strani, mi imamo tradicionalan kvalitet i talenat, izvanredne pojedince i dobru timsku igru. I naravno, selektora Svetislava Pešića, trenersku legendu. Sve je pod konac u našoj ekipi, samo da nastavimo tako, da forsiramo granitnu odbranu i imamo šanse za zlato - zaključio je Obradović.

Srbija igra finalnu utakmicu sa Nemcima 10. septembra sa početkom od 14:40 po našem vremenu, a prenos će, kao i do sada, biti na kanalu RTS 1.

Bonus video:

02:14

Avramović posle pobede nad Kanadom

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.