NEMAJU DILEMU: Slovenci žele da Pešićevi momci osvoje zlato!
Košarkaška reprezentacija Slovenije, Foto: Profimedia

ISKRENA IZJAVA

NEMAJU DILEMU: Slovenci žele da Pešićevi momci osvoje zlato!

Zoran Dragić je još jedan košarkaš koji smatra da Srbija može do najsjajnijeg odličja na Mundobasketu

Objavljeno: 17:57h

Reprezentativac Slovenije Zoran Dragić nije imao mnogo razloga da bude raspoožen nakon novog poraza njegove ekipe na Mundobasketu.

U utakmici razigravanja od petog do osmog mesta bolja je bila Litvanija (100:84), a taj meč je igran manje od 24 sata nakon duela sa Kanadom u polufinalu.

To se nije svidelo Dragiću koji nije želeo u tome da pronađe alibi.

- Imali smo manje od 24 sata da se pripremimo, ali to nije izgovor. Mislim da smo loše počeli. Imali su previše šuteva za tri u prvoj četvrtini. Nekako su napravili 15 poena razlike i onda su samo pratili. U trećoj četvrtini smo se približili na pet poena, ali to nije bilo dovoljno. Imamo još jednu utakmicu protiv Italije za sedmo, osmo mesto. Samo da ne bude povreda - rekao je Dragić u razgovoru za "Sportklub" posle meča.

Košarkaška reprezentacija Kanade, Košarkaška reprezentacija Slovenije, Nikel Aleksander-Voker, Zoran Dragić, Mundobasket 2023
foto: JAM STA ROSA / AFP / Profimedia

Ostaje žal za boljim učinkom na ovom turniru.

- Imali smo veliku šansu. Na poluvremenu smo bili sa Kanadom 50:50. Loše smo otvorili treću četvrtinu i onda je bilo teško igrati. Boriš se protiv vremena, ali zasluženo su pobedili. Loše je, jer su nam uvek prvo cilj najviša mesta. Tako je kako je - dodaje Dragić.

Njegov saigrač Jaka Blažič je izjavio da će u nastavku turnira navijati da Srbija osvoji Svetsko prvenstvo, a tim željama se pridružio i Dragić.

- Nema dileme, za Srbiju. Ja se nadam da će doći do finala i osvojiti Svetskog prvenstva. Igraju izvanredno, igraju timski. Svaka im čast - zaključio je Dragić.

BONUS VIDEO:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.