PEŠIĆ SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Selektor OBRADOVAO naciju pred duel sa Kanadom!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport

MUNDOBASKET 2023

PEŠIĆ SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Selektor OBRADOVAO naciju pred duel sa Kanadom!

Selektor Srbije Svetislav Pešić obratio se medijima pred duel sa Kanadom

Objavljeno: 17:02h

Košarkaši Srbije u petak će u polufinalu Mundobasketa igrati protiv Kanade.

Selektor "Orlova" Svetislav Pešić smatra da je naredni rival našeg tima bolji od reprezentacije SAD.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

- Prija odmor uvek, ako zna da se iskoristi. Videćemo tek sutra da li smo spremni, ali se spremamo. Naravno da smo gledali rivala, kao što gledamo svaku utakmicu. Pogotovo sada kada dolaze ove važne utakmice. Znamo kakva je Kanada, to je fantastična ekipa koja igra "smol bol". Počinju sa dva visoka igrača, ali je to posle sa četiri spoljna i jedan visoki. To je NBA košarka i ništa nije novo. Interesantno je na koji način ćemo se mi organizovati i podeliti zadatke u odbrani. Najvažnije je koliko ćemo biti spremni da njihov napad u tranziciji i kontranapade gde su fantastični neutrališemo. To su igrači sa sjajnom individualnom tehnikom i sjajnim NBA statistikama. Kanada je ekipa koja je do sada pokaza jednu od najboljih odbrana i zato se tu i nalaze. Sve to otežava pripremu za meč i ono što pre svega mislimo je da se borimo svim silama da im eliminišemo najbolje stvari, a to je tranzicija u napadu i jedan na jedan. To će nas koštati mnogo u radu nogama, ali to je to, polufinale i igramo sa najboljom ekipom - rekao je Pešić i dodao:

- Nemačka je jedina ekipa koja je u polufinale stigla bez poraza i pokazala je ono što smo svi očekivali, ali Kanada je za mene kompletan paket po onom što su do sada pokazali. Mislim da su apsolutno najbolja ekipa kada gledamo napad, odbranu, individualni kvalitet... Imaju evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj na ekipu po načinu igre, za razliku od američke reprezentacije na primer. Bolje su se prilagodili na FIBA pravila.

Zdravstveno stanje u ekipi je dobro.

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbijefoto: Starsport

- Dobro smo, malo smo se mentalno i fizički odmorili. Trenirali smo, sve je dobro. Uvek ima sitnih povreda, ali to nije nešto što eliminiše igrača. Svi smo spremni i raspoloženi i sada bi to trebalo iskoristiti. Uvek kažem, tenzija je korisna. Presija nije dobra, ali ako je tenzija prisutna u rukama, nogama, glavi, a onda ona poziva na bolju koncentraciju. I odgovornost. Mislim da smo u boljem stanju - rekao je on i obradovao naciju.

Dao je i zanimljiv komentar o tenziji.

- Za mene je tenzija pozitivna stvar. Da si spreman, zategnut i naravno, ponoviću ono što sam rekao i pre dolaska ovde da koliko god je moguće damo sve od sebe i odemo na Olimpijske igre. Na jedan način ova generacija je napravila veliki uspeh i to može da bude dobra motivacija za sutra - zaključio je Pešić.

Podsetimo, duel Srbije i Kanada igra se od 10:45.

Bonus video:

00:22

Kanađani izbacuju novinare sa terena

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.