PARTIZAN KOMPLETIRAO TIM PRED POČETAK PRIPREMA: Biće još pojačanja do prvog zvaničnog meča!
Željko Obradović, Foto: Starsport

SPREMNI ZA VELIKE IZAZOVE

PARTIZAN KOMPLETIRAO TIM PRED POČETAK PRIPREMA: Biće još pojačanja do prvog zvaničnog meča!

Crno-beli tragaju za još jednim visokim igračem

Objavljeno: 18:31h

Potpisom Frenka Kaminskog u četvrtak, Partizan je oformio tim sa kojim će početi pripreme za narednu sezonu. Prema nezvaničnim saznanjima Mocart Sporta, crno-beli tragaju za još jednim visokim igračem, ali za u ovom momentu još uvek nijedno ime nije blizu Humske, a razloga za žurbom nema, a po svemu sudeći pripreme će početi sa postojećim snagama koje se sastoje od 13 imena (bez juniora).

Prvi deo priprema počinje već od narednog ponedeljka (21. avgust) kada će se okupiti mlađi igrači i već krenuti sa treninzima sa stručnim štabom, dok će ostatak tima zvanično krenuti sa radom nedelju dana kasnije, tačnije 28. avgusta.

Ukoliko ne bude velikog preokreta, sa treninzima u crno-beloj opremi počinju PJ Doužer, Ognjen Jaramaz, Kevin Panter, Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Džejms Naneli, Mateuš Ponitka, Uroš Trifunović, Zek Ledej, Alen Smailagić, Tristan Vukčević, Frenk Kaminski i Balša Koprivica.

To znači da Željko Obradović u ovom momentu računa na barem dva igrača na svakoj poziciji, a do početka sezone svakako bi trebalo da stigne još jedno ime koje će upotpuniti rotaciju u reketu.

Željko Obradović, Sport, Košarka
foto: Starsport©

Na pripremama treba očekivati i brojne mlade igrače iz juniorskog pogona na čelu sa Savom Drezgićem koji je u finišu prethodne sezone upisao i minute u seniorskom timu.

Posle šampionske sezone u ABA ligi, Partizan je odmah obradovao navijače kada je objavio da je ugovor produžen sa kapitenom i najboljim igračem - Kevinom Panterom. Ubrzo su njegovim stopama krenuli Zek Ledej, Aleksa Avramović, Džejms Naneli i Balša Koprivica.

Od pojačanja, prvo su stigli Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka. Usledelo je zatišje od nekih mesec dana pre nego što su došla NBA pojačanja u vidu PJ Doužera i Franka Kaminskog.

Starosedeoce čine Danilo Anđušić, Uroš Trifunović, Alen Smailagić, ali i Tristan Vukčević o kome se dosta šuškalo ovog leta, posebno tokom letnje NBA lige gde je blistao u dresu Vašingtona koji ga je draftovao. Grčki mediji su navodili da će Vukčević put Peristerija na pozajmicu, ali prema saznanjima Mocart Sporta, Tristan ostaje deo Partizana i naredne sezone.

Tristan Vukčević
foto: Starsport©

Za razliku od prošle sezone Željko Obradović neće moći da računa na Matijasa Lesora (Panatinaikos), Dantea Egzuma (Dalas), Joanisa Papapetrua (Panatinaikos) i Jama Madara (Fenerbahče).

TRENUTAN SASTAV PARTIZANA:

Plejmejkeri: PJ Doužer, Ognjen Jaramaz

Bekovi: Kevin Panter, Aleksa Avramović, Danilo Anđušić

Krila: Džejms Naneli, Mateuš Ponitka, Uroš Trifunović

Krilni centri: Zek Ledej, Alen Smailagić, Tristan Vukčević

Centri: Frenk Kaminski, Balša Koprivica

BONUS VIDEO:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.