KAMINSKI OTKRIO ZAŠTO JE DOŠAO U PARTIZAN I ODMAH ODUŠEVIO GROBARE: "Ne mogu to da dočekam!" (FOTO)
Frenk Kaminski, Foto: Filip Plavčić

CRNO-BELI FRENK

KAMINSKI OTKRIO ZAŠTO JE DOŠAO U PARTIZAN I ODMAH ODUŠEVIO GROBARE: "Ne mogu to da dočekam!" (FOTO)

Kaminski ima srpsko poreklo pa je 2019. tadašnji selektor Igor Kokoškov razmatrao da mu da poziv za našu reprezentaciju

Objavljeno: 08:37h

KK Partizan je u četvrtak veče ozvaničio svoje četvrto pojačanje ovog leta, drugo koje stiže iz NBA lige.

U pitanju je iskusni (krilni) centar Frenk Kaminski (30) koji je potpisao ugovor na godinu dana sa crno-belima i nosiće dres sa brojem 44.

Kaminski je od 2015. bio u NBA ligi, najpre četiri sezone u Šarlotu pa tri u Finiksu da bi poslednju proveo u Atlanti i Hjustonu.

U razgovoru za zvanični sajt Partizana, istakao je da mu je drago što će nastupati za njih i što je dobio priliku da igra pred takvim navijačima.

- Uzbuđen sam zbog prilike koja mi se ukazala. Znam da dolazim u klub bogate istorije koji ima misiju da osvaja trofeje. Veoma sam srećan zbog prilike da igram velike mečeve. Podšrka navijača koju ovaj klub ima je luda i jedva čekam da zaigram pred njima.

Kaminski ima srpsko poreklo pa je 2019. tadašnji selektor Igor Kokoškov razmatrao da mu da poziv za našu reprezentaciju. Frenk kaže da je njegova porodica u SAD jako bliska sa srpskom zajednicom.

Igor Kokoškov, Frenk Kaminski
foto: AP/Beta/Branislav Božić

- Moja porodica je još uvek bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoisu i Srpskom nacionalnom federacijom u Sjedinjenim Državama koja svake godine organizuje veliki košarkaški turnir. I ja sam nekada bio uključen u to.

Osvrnuo se na igre sa Bogdanom Bogdanovićem dok je bio član Hoksa.

- Bilo je sjajno igrati sa njim. On je fantastičan košarkaš i još bolji prijatelj. Njega sam prvog pozvao kada se pojavila mogućnost da pređem u Partizan. On je rekao mnogo lepih stvari o klubu i gradu, što mi je pomoglo da donesem odluku o potpisivanju ugovora.

Frenk Kaminski
foto: EPA/John G Mabanglo

Ima jedan cilj - da pobeđuje sa Partizanom.

- Želim da navijači znaju da dolazim da se takmičim i pobeđujem. Svi mi govore da Partizan ima najbolje navijače na svetu i da su ludi za košarkom. Ne mogu da dočekam da zaigram pred njima.

Kaminski se i sam oglasio na društvenoj mreži "X", odnosno bivšem "Tviteru". Uz crno i belo srce i retvit objave Partizana, poslao je poruku Grobarima.

- Uzbuđen zbog novog izazova. Biće ovo neverovatna godina - napisao je Frenk Kaminski.

Bonus video:

00:05

Supruga Danila Anđušića otkrila kada Mirotić potpisuje za Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.