BIVŠI AS PARTIZANA NIJE IMAO PARE DETETU ZA MLEKO: Optužili ga da je uzeo pare od Čovića, Vujošević ga RAZOČARAO
Nekadašnji tim Partizana, Foto: Starsport©

OVO ĆE PODIĆI BURU

BIVŠI AS PARTIZANA NIJE IMAO PARE DETETU ZA MLEKO: Optužili ga da je uzeo pare od Čovića, Vujošević ga RAZOČARAO

Podsetio se teških trenutaka u crno-belom dresu

Objavljeno: 18:01h

Bivši košarkaš Partizana, Đorđe Gagić je otvorio dušu i otkrio šta se dešavalo sad već davne 2015. godine kada je zatražio raskid ugovora s crno-belima zbog neisplaćenih zarada.

Bivši reprezentativac je tada naišao na osude od strane navijača crno-belih, ali i od samog trenera Duška Vujoševića.

U gostovanju na televiziji "Informer", Gagić je priznao da mu je tada Crvena zvezda ponudila ozbiljan ugovor i da se Nebojša Čović prema njemu podneo krajnje korektno u teškim momentima karijere.

- Moram da vam kažem nešto što niko nije znao, želim da se dotaknem toga sada i evo prvi put vama pričam o tome. U vreme mog odlaska iz Partizana Zvezda mi je nudila ozbiljan ugovor i ponudili su neku sportsku priču, međutim samo im se zahvalio. Nisam želeo da odem tamo ni u momentu kada mi je Partizan dugovao mnogo novca, što sam uzgred oprostio klubu - počeo je priču Gagić.

Gagić u dresu Partizana
Gagić u dresu Partizanafoto: Vladimir Sporčić

On se osvrnuo upravo na to da su ga optužili da je uzeo novac od Nebojše Čovića da bi raskinuo ugovor i potom prešao u Zvezdu.

- Oni su pričali kako sam uzimao od Nebojše Čovića pare po kafanama, ma svašta nešto, sećate se i sami. To je bilo po novinama, smešne priče... i to sve dok sam ja razmišljao kako detetu da kupim mleko u tom momentu! Sve sam oprostio Partizanu i tada mi je moj kum, Aco Mijailović, poslao novac da bih imao dok ne odem u drugi klub, tako da ta priča uzimao je pare od Čove je glupa... On je ispao prema meni jako korektan i mnogo ga poštujem, jer mi je šmekerski prišao.

Gagić je potom objasnio i zašto je odbio ponudu crveno-belih.

- Rekao sam mu "ja ne mogu da obučem crveni dres", jer ja ne mogu da izađem sutra pred moje prijatelje i da igram protiv njih. Taj momenat Patizana nije samo navijački deo. Ja ne navijam za Partizan, ja Partizan volim, a to je velika razlika! To je razlog zašto nisam mogao nikada da prelomim, iako je i kasnije svako leto postojala ponuda od Zvezde, nisam želeo. Ne mogu, jenostavno to nisam ja. Evo i sada kada sam igrao protiv Partizana u Čačku, uvek mi je nekako osećaj "ako baš mora". Ali dobro, profesionalci smo, sportisti smo, tamo sam mnogo naučio i bez obzira što smo imali taj deo takvog prvog rastajanja. Jako loše je napravljena i klima i priča o meni - ispričao je Gagić i potom dodao još par rečenica o Čoviću.

Gagić i Zagorac
Gagić i Zagoracfoto: Starsport©

- Nebojša Čović je prema meni ispao korektan i nikada nije prelazio neke granice ukusa, jednostavno je poštovao to što sam mu rekao i hvala mu na tome. I dan danas, bez obzira na sve mogu da kažem da je u tom periodu ispao čovek prema meni. Nije me pritiskao, niti išta slično.

S druge strane, naišao je na nerazumevanje sa Duškom Vujoševićem, s kojim danas nije u kontaktu.

- Prema njemu imam veliko poštovanje, bez obzira šta je i kako bilo i koliko je on stvari zakuvao i više nego što je trebalo. Taj naš odnos je pokvario jer je pričao neke nebuloze po medijima i jer je slušao neke ljude koju su pričali nešto samo da bi se njemu približili, ulizali i dodvorili. Slušao je te budalaštine i onda pričao razne gluposti u javnosti koje nisu imale smisla i zbog toga je mogao da mi napravi problem. Odrastao sam u ovom gradu, ljudi znaju kakav sam i da od toga nema ništa

- Nismo u kontaktu. Pozdravili smo se nekoliko puta kada smo se videli na utakmici, a ja protiv njega zaista nemam ništa. Vrlo mi je bitno da kažem da nisam kivan na njega. On je jedan od naših najboljih trenera i sutra kada bih moje dete poslao da ga neko oblikuje i vaspita košarkaški i životno, poslao bih ga kod Duleta i to je tako. Ne bih imao niti jednu sekundu razmišljanja. On je zaista čovek koji voli košarku i koji je u njoj 24 časa i pošteno je funkcionisao po pitanju tog dela - ko igra, a ko ne. Ako radiš i trudiš se, igraš dobro, možeš sve.

Lazić i Gagić
Lazić i Gagićfoto: Starsport©

Ipak, bez obzira na sve, kaže da bi rado svoje dete poslao da ga trenira najtrofejniji u istoriji Partizan.

- Ja sam krvario tamo, po osam sati dnevno smo provodili u Pioniru i on je to poštovao. Stvarno sam se trudio i to je jedini razlog zašto sam igrao kod njega. Kada bi Duško video da igrač radi, da želi i da se bori, da daje svoj maksimum, to je uvek ispoštovao i tako je i selektovao ekipu i još jednom ponavljam, mog sina bih sutra poslao kod Duleta - zaključio je Gagić.

Bonus video:

00:05

Supruga Danila Anđušića otkrila kada Mirotić potpisuje za Partizan

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.