RASPAD SISTEMA U KOMŠILUKU, REPREZENTATIVCI SPAVAJU U KOLIMA: Nurkić i Musa GRME na Bosnu!
Jusuf Nurkić i Džanan Musa, Foto: MARIUS BECKER / AFP / Profimedia

MUKE

RASPAD SISTEMA U KOMŠILUKU, REPREZENTATIVCI SPAVAJU U KOLIMA: Nurkić i Musa GRME na Bosnu!

Prošle godine, reprezentacija Bosne i Hercegovine se suočila s ozbiljnim finansijskim problemima koji su doveli u pitanje njihovu mogućnost učešća na Evropskom prvenstvu u košarci

Objavljeno: 16:37h

Najbolji igrači reprezentacije Bosne i Hercegovine ponovo su skrenuli pažnju na dugotrajne finansijske probleme s kojima se suočavaju.

Ovi problemi su postali gotovo uobičajena tema u javnosti, a nedavna izjava NBA zvezde Jusufa Nurkića i drugih igrača jasno ukazuje na to koliko ozbiljni i dugotrajni ovi izazovi mogu biti.

Prošle godine, reprezentacija Bosne i Hercegovine se suočila s ozbiljnim finansijskim problemima koji su doveli u pitanje njihovu mogućnost učešća na Evropskom prvenstvu u košarci.

Ovo nije bilo prvi put da se reprezentacija suočava s takvim nedaćama, a izgleda da se ni ove godine situacija nije popravila, kako je istakao Jusuf Nurkić, jedan od najpoznatijih košarkaša iz Bosne i Hercegovine.

Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkićfoto: EPA/ SASCHA STEINBACH

- Suočeni smo sa istim problemima već 30 godina. Uslovi su svake godine isti. Nemamo osnovne stvari, spavamo po četrorica u sobi. Političari dobijaju platu, tu nema kašnjenja. Mi nemamo ni dvoranu. Deci koja će u budućnosti igrati za reprezentaciju moraju obezbediti uslove. Mi smo cirkus, ta deca će otići u druge reprezentacije - rekao je Nurkić.

Džanan Musa, košarkaš Real Madrida, bio je oštar kao i Jusuf.

Džanan Musa
Džanan Musafoto: Rokas Lukosevicius / imago sportfotodienst / Profimedia

- Nema nikakvog plana. Nemoguće je da po četiri reprezentativca spavaju u istoj sobi. Važno je da imamo Savez uz nas. Dok su drugi igrali devet-deset pripremnih utakmica, mi smo igrali dve. Osvojićemo turnir, ali ovo nije normalno. Ne radimo dobro, ne pripremamo se kako treba

Miralem Halilović, kapiten reprezentacije, podržao je izjavu svojih kolega igrača.

- Uvek su kod nas finansije problem. Zašto nema plana sa fan šopovima, reklama za igrače poput Garze i Nurkića, to nas ljuti. U dvoranu idemo taksijem, spavamo u automobilima, stalno neke improvizacije. Došli smo ovde jer volimo reprezentaciju.

Bonus video:

05:39

KOŠARKA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.