PARTIZAN ČEKA RASPLET VELIKE NBA VRTEŠKE? U kombinaciji i Nikola Jović!
Željko Obradović i košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

dug niz

PARTIZAN ČEKA RASPLET VELIKE NBA VRTEŠKE? U kombinaciji i Nikola Jović!

Praktično sva "kretanja" na NBA tržištu su stala u očekivanju ishoda ovog slučaja

Objavljeno:

KK Partizan se priatjio kada su u pitanju pojačanja, mada je sportski direktor Zoran Savić nedavno najavio da su u klubu u kontaktu sa mnogim igračima, a da će dovesti trojicu.

"Grobare" je možda obradovalo što je trener Željko Obradović primećen u avionu koji je leteo za Barselonu, ali tamo verovatno nije pošao po Korija Higinsa. Crno-beli su prestali da bivaju povezivani sa njim otkako je postalo jasno da ima postojane zdravstvene probleme pa je moguće da se i Crvena zvezda "ohladi" od Amerikanca.

Poslednje ime koje je povezivano sa Partizanom je Nemijaš Keta (24), portugalski centar koji je poslednje dve sezone član Sakramento Kingsa, ali je uglavnom igrao u njihovom razvojnom timu, Stokton Kingsima.

Nemijaš Keta, Nemijas Keta
foto: EPA/John G. Mabanglo

Keta je bio jedan od najdominantnijih igrača na poziciji "petice" i izabran je u najbolju defanzivnu petorku Razvojne lige.

Ovog leta je postao ograničeno slobodan igrač, ali Sakramento ima pravo da prvi pregovora sa njim u slučaju da želi da ga zadrži, a to jeste slučaj. "Kraljevi" su ponudili centru 1.760.000 dolara da ostane njihov član.

Međutim, interesovanje za Ketu pokazuje i Portland. Ovde se stvari dodatno komplikuju jer Trejl Blejzersi su stopirali sve konkretne poteze na tržištu dok se ne reši pitanje njihovog dugi niz najboljeg igrača, Demijana Lilarda.

Demijan Lilard
Demijan Lilardfoto: Profimedia

Lilard je konačno izgubio strpljenje u Portlandu i zatražio trejd u Majami, ali Trejl Blejzersi zasada nisu pristali ni na jednu ponudu šampiona Istoka. Sve smo bliži tome da u blokbaster trejd bude uključen treći tim, a to boi trebalo da bude Dalas.

Meveriksi bi po tom scenariju dobili Tajlera Hiroa iz Majamija, Hit bi dobio Lilarda, a u Portland poslao Dankana Robinsona, ali i Haimea Hakesa ili Nikolu Jovića uz tri pika prve runde drafta. Dalas bi takođe u Oregon poslao Tima Hardaveja i Dankana Robinsona.

Praktično sva "kretanja" na NBA tržištu su stala u očekivanju ishoda Lilardovog slučaja.

Nikola Jokić, Nikola Jović, Denver Nagetsi, Majami Hit, Finale NBA lige
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U svakom slučaju, Nemijaš Keta namerava da u slučaju zadovoljavajuće ponude Sakramenta, Portlanda ili neke treće franšize, ostane u NBA ligi, a tek ako to ne bude slučaj, razmotrio bi ponudu Partizana.

Bonus video:

00:05

Supruga Danila Anđušića otkrila kada Mirotić potpisuje za Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.