SAVIĆ JE NAJPONOSNIJI NA OVO POJAČANJE PARTIZANA: Svi su govorili isto - 'Što NJEGA dovodite? Problematičan je!'
Zoran Savić (desno), Foto: Starsport©

pun pogodak

SAVIĆ JE NAJPONOSNIJI NA OVO POJAČANJE PARTIZANA: Svi su govorili isto - 'Što NJEGA dovodite? Problematičan je!'

Fantastičan momak - kaže sportski direktor Partizana

Objavljeno: 11:59h

Sportski direktor KK Partizan, Zoran Savić, u razgovoru za Mocartsport je do detalja objasnio pregovore sa Nikolom Mirotićem, ali se osvrnuo i na druge aktivnosti crno-belih u prelaznom roku.

Glavni zadatak je bio obezbediti usluge glavnih poluga u tek završenoj sezoni, obezbeđen je nastavak saradnje sa kapitenom Kevinom Panterom i Zekom Ledejom, ali nije sa Danteom Egzumom i Matijasom Lesorom.

- Vezani smo za Kevina i Zeka, to su dva momka koji su prvi stigli u ovom novom projektu Partizana. Pokazali su svojim ponašanjem i zalaganjem da zaslužuju nove i pojačane ugovore. Kevin je pravi uzor svima, uvek je prvi na treningu, istinski kapiten ekipe. Generalno svi u Evropi mogu da se ugledaju na Pantera, profesionalac na i van parketa. Isto tako i Zek, obojica su imali znatno jače ponude od naših, ali i oni su vezani za ekipu, jednostavno to se vidi kod njih. Mi smo hteli i Dantea i Matijasa da zadržimo, razgovarali smo, ali jednostavno to nije bilo realno. Žao nam je što su otišli. Oni sada imaju tri puta veće plate, nismo mogli da ispariramo takvim ponudama, ali uostalom, oni su to zaslužili, napravili su finansijski iskorak i ja mogu samo da im čestitam - rekao je Savić.

Matijas Lesor je igrao sjajno, ali i bio akter neprimerenog slavlja sa navijačima, kao i incidenta u kom je udario Filipa Petruševa.

Matijas Lesor
foto: Starsport©

Savić to, ipak, nije istakao:

- Sećam se jasno kada smo ga dovodili pre dve sezone, imali smo pozive sa svih strane i svi su govorili isto:"Što njega uzimate? Problematičan je". Sada ja mogu otvoreno i bez imalo preuveličavanja da kažem, Matijas Lesor nije napravio ni najmanji problem. Uvek je bio korektan, uvek radio maksimalno, odigrao je najbolju sezonu u karijeri kod nas i sada napravio korak dalje, a o njegovom odnosu sa navijačima nema potrebe ni da pričam. Fantastičan momak - kaže sportski direktor Partizana.

Odlazak koji je zaboleo "Grobare" je onaj Jama Madara, koji je bio vrlo buran.

- Prvo da kažem da je Jam sjajno dete, ali nismo očekivali da ode. Imao je pristojan ugovor, verovali smo u njega i hteli smo da potpišeno novi ugovor da produžimo saradnju. Doveli smo ga kada niko nije ni znao za njega, stasao je u najboljeg mladog igrača Evrolige što nije mala stvar. Napravio je grešku zbog načina na koji je otišao. Ako želiš da budeš veliki, onda ne odlaziš na ovaj način. Mi smo još tokom sezone razgovarali sa njim, stavili mu do znanja da ga želimo u ekipi. Imali smo strpljenja sa njim, dali smo mu dosta, naravno dao je i on nama, to je sve simbioza. Bio nam je bitan igrač. Sada smo na njegovo mesto doveli Ognjena Jaramaza.

Jam Madar
foto: Starsport©

Jaramaz se vratio, došao je i Mateuš Ponitka, ali da li se spremaju nova pojačanja u redovima šampiona ABA lige?

- Svi su insajderi, a niko ništa ne pogađa, malo šta je tačno što se priča i piše. Ono što mogu da kažem je da smo u kontaktu sa mnogim igračima, a dovešćemo trojicu. Ko su ti igrači, znamo samo Ostoja, Željko i ja. Sa Mirotićem je situacija bila atipična jer je on javio klubovima da ne dolazi kod njih pa je to tako procurelo.

Savić zna šta će biti drugačije nego prošle sezone.

- Mi smo imali najkraći roster u Evropi prošle sezone i to sada želimo da proširimo da imamo dodatne opcije i da rasteretimo neke momke koji su prošle sezone bili pod velikim naporom, doduše to se i isplatilo jer smo bili najspremnija ekipa u svim takmičenjima, a za to je zaslužan Bata Zimonjić i ceo naš staf koji je, slobodno mogu da kažem, najbolji u čitavoj Evropi.

Bonus video:

00:52

SRBIJO SLAVI - ORLIĆI SU ŠAMPIONI EVROPE: Mladi košarkaši Srbije srušili Španiju i osvojili ZLATO na EP u Nišu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.