STEFANOVIĆ DIGAO SRBIJU NA NOGE: Košarka se vratila kući!
Nenad Stefanović, Foto: Starsport©

ZLATO

STEFANOVIĆ DIGAO SRBIJU NA NOGE: Košarka se vratila kući!

Nenad Stefanović prezadovoljan nakon osvajanja zlatne medalje u Nišu i Čairu

Objavljeno:

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Evropsko prvenstvo u Nišu.

"Orlići" su u finalnom meču u paklu Čaira pobedili Španiju rezultatom 81:71 i tako se popeli na tron Starog kontinenta, a Crvenu furiju skinuli sa njega.

Selektor Srbije Nenad Stefanović nije krio zadovoljstvo pobedom i zlatnom medaljom.

Nikola Topić
foto: FIBA

- Košarka se vratila kući. Nemam šta da kažem. Dominantno… Nijedna utakmica u egalu. Sve rešeno na vreme. Svaka čast momcima. Za mesec dana smo napravili koheziju, napravili smo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedni za druge, da igraju odbranu, da uđeš da igraš odbranu pet minuta, da ne pipneš loptu i da izađeš srećan. To je donelo rezultat danas. Pogledajte statistiku, nismo najbolji u šutu za tri. Među gorima smo, veerovatno. Ali imamo u svakoj utakmici nekoga drugoga koji je iskočio. Timska igra je donela trofej - rekao je Stefanović.

Objasnio je koliko mu znači ovaj trofej.

- Sigurno najveći u dosadašnjem delu karijere. Ne postoji veća satisfakcija. Ja sam jedan od retkih koji i kada je postao trener, želja mi je bila da vodim reprezentaciju - dodao je on..

Priznao je da je zabrinutiji bio u polufinalu nego finalu.

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije, Bogoljub Marković, Đorđe Ćurčić
foto: FOTO: FIBA

- Sada nisam imao dilemu kakav će da bude ishod nakon otvaranja utakmice. Naš cilj je bio da pobedimo Francuze i Špance. Uz svo poštovanje, nećemo da se merimo sa drugima. Naravno, trebalo je pobediti sve te timove. Svi rade. Videli ste, Nemci su treći. Nekako se videlo u momcima da veruju da možemo da ih dobijemo. Iako su oni bili favoriti - kaže Stefanović.

Publici se odmah posle utakmice zahvalilo na podršci, istakao da ovaj uspeh bez njih ne bi bio moguć.

- Iskreno, ovo mi nije bilo ni u najluđim snovima. Da će da bude puna hala, ovoliko dece. Ovi momci su kao Bitlsi… Nestvarno iskustvo za njih. Ponašanje publike, navijanje, sve je bilo fenomenalno. Za igrače uspomena za ceo život - završio je Stefanović.

Bonus video:

01:00

SRBIJA POSTALA ČLANICA ASEAN-a, KOJE BENEFICIJE SMO DOBILI? Stručnjaci obelodanili za Kurir TV: Obezbedili strategijsku prednost?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.