OTKUD ON? Jedno ime sa Pešićevog spiska svima "zapalo za oko"!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

zaslužio je

OTKUD ON? Jedno ime sa Pešićevog spiska svima "zapalo za oko"!

Selektor Srbije saopštio 20 imena

Objavljeno: 19:12h

Košarkaš Vojvodine Dušan Beslać našao se na spisku selektora Srbije Svetislava Pešića za Svetsko prvenstvo koje je na programu od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Sa dosta otkaza se suočio selektor Srbije, ali on veruje u momke koje je uvrstio na spisak.

A ko je zapravo Dušan Beslać?

Dušan Beslać je MVP Košarkaške lige Srbije u dresu novosadske Vojvodine. Dvadesetletvorogodišnji Somborac je ubacio ukupno 744 poena i po tom paramteru je bio lider prvenstva.

Beslać je dobre partije pružio i na Kupu Radivoja Koraća, gde je s Vojvodinom stigao do polufinala, a kvalitet je pokazao i u duelu protiv Mege. Zbog takvih igara bio je na spisku selektora Srbije Svetislava Pešića i uoči prethodnih utakmica.

Beslać pokriva pozicije krila i krilnog centra, a u protekloj sezoni je u dresu novosadskog kluba prosečno beležio 21 poen, sedam skokova i jednu asistenciju.

To je bilo dovoljno da se domogne titule najkorisnijeg košarkaša u domaćem šampionatu, što je prepoznao i Željko Obradović, koji je želeo da ga dovede u Partizan. Ipak, problem u celom transferu glasio je obeštećenje koje je Vojvodina tražila, a navodno ono je bilo izuzetno visoko, a identična priča je i sa platom Beslaća.

Dušan Beslać je visok 206 centimetara, a pre Vojvodine igrao je za Dinamik i Smederevo.

BONUS VIDEO:

02:11

Pešić o Teodosiću i strancima

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.