SRBIJA SILNO OSLABLJENA NA MUNDOBASKETU: Pešić neće moći da računa na najbolje što ima!
Svetislav Pešić i Nikola Jokić, Foto: Starsport

MUKE

SRBIJA SILNO OSLABLJENA NA MUNDOBASKETU: Pešić neće moći da računa na najbolje što ima!

Prema poslednjim informacijama spisak bi trebalo da dobijemo u ponedeljak kada se reprezentacija i okupi na pripremama u Staroj Pazovi

Objavljeno: 13:53h

Novo veliko takmičenje, nove nedoumice oko sastava košarkaške reprezentaciju Srbije. Nažalost, sva je prilika da Svetislav Pešić ni ovog puta neće moći da računa na najbolje što ima.

Naime, prema informacijama Mocart Sporta, Orlovi će na Filipine definitivno otputovati bez krilnog košarkaša Barselone Nikole Kalinića, koji je o tome već obavestio selektora zbog umora i nagomilanih povreda iz protekle sezone.

Takođe, vrlo je verovatno da u timu neće biti ni Vasilija Micića, koji je ovog leta iz Anadolu Efesa prešao u Oklahoma Siti Tander, pa će po svemu sudeći leto iskoristiti da se pripremi za debi u NBA ligi što je već postala uobičajena praksa kada se igrači iz Evrope sele na drugu stranu Atlantika.

Ono što ipak najviše zanima navijače je da li će Pešić moći da računa na Nikolu Jokića, a tu definitivnog odgovora još nema, mada je trenutno realnije da Srbija bude bez MVP igrača finalne serije NBA lige. Jedina mogućnost je da Jokić posle osvajanja šampionskog prstena dobije produženo vreme za odmor, ali i to će zavisiti od toga koliko bi dodatnih slobodnih dana tražio. Prosto, preko bare Mundobasket nije prioritetno takmičenje, a sledeće sezone su Olimpijske igre.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Zbog toga će i SAD na Mundobasket poslati ne B, nego C ekipu, a iako su se Srbi potajno nadali povratku na krov planete čini se da će euforija malo splasnuti kada selektor Pešić i objavi konačan spisak.

To je trebalo da se desi još u petak, pa subotu, ali moguće i zbog ovakvih okolnosti termin je pomeran... Prema poslednjim informacijama spisak bi trebalo da dobijemo u ponedeljak kada se reprezentacija i okupi na pripremama u Staroj Pazovi. Jokića svakako neće biti na prvim treninzima.

Nema nikakvih naznaka ni da je selektor uopšte razmišljao o tome da u reprezentaciju pozove Kevina Pantera ili bilo kog drugog stranca sa srpskim pasošem.

Okosnicu srpskog tima dakle ovog će puta činiti Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov, na plejmejkeru verovatno Stefan Jović...

BONUS VIDEO:

00:44

Košarkaši Srbije nameštaju nišanske sprave

(Espreso/Mocartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.