NEMA PROMENE PLANOVA: Očekuje se da dođe na pripreme Srbije!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

spreman za velike izazove

NEMA PROMENE PLANOVA: Očekuje se da dođe na pripreme Srbije!

Odigrao je četiri utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket

Objavljeno: 19:18h

Filip Petrušev ostvario je dečački san i potpisao prvi NBA ugovor u karijeri posle dobrih igara u Letnjoj ligi. Trener Nik Nurs je ovakav rasplet najavio pre nekoliko dana, da bi nedavno Filadelfija objavila da se dojučerašnji košarkaš Crvene zvezde obavezao na dvosmerni ugovor. To znači da će Petrušev biti na raspolaganju prvom timu za utakmice i treninge, da sedi na klupi tokom mečeva i kada nije u protokolu, ali i da nastupa za razvojnu ekipu. Sve u dogovoru sa šefom stručnog štaba.

Pored toga što će s jeseni moći da se takmiči protiv najboljih na planeti, ovo leto bi za Filipa Petruševa moglo da bude posebno i iz još jednog razloga. Prema nezvaničnim saznanjima Mocart Sporta, očekuje se da Petrušev dođe na pripreme Srbije, kako bi se borio za mesto u avionu za Manilu.

On je pokazao želju, što je iniciralo razgovore u kojim se došlo do odgovarajućeg rešenja za sve strane. Tako potpis dvogodišnjeg NBA ugovora ne bi trebalo da remeti potencijalno duži angažman u nacionalnoj selekciji koja izvesno od 24. jula ulazi u zvanične pripreme za Mundobasket. Uz napomenu da za internacionalce iz NBA osiguranje pokriva 28 dana angažmana u reprezentaciji. U narednim danima očekuje se i da spisak kandidata bude objavljen.

Filip Petrušev
foto: Starsport©

Momak koji je iza sebe ostavio vrlo dobru godinu u Crvenoj zvezdi i od Duška Ivanovića dobio više minuta na poziciji "četiri", što se ispostavilo kao pun pogodak, spreman je da se odazove pozivu selektora Svetislava Pešića i upusti u ozbiljan rad tokom sledećih nekoliko sedmica do početka takmičenja, što je i te kako dobar signal za ekipu i struku. Posebno u vremenu kada mnogi otkazuju nastupe za svoje državne timove kako bi se ili odmorili ili posvetili individualnom radu za predstojeću sezonu. Podsetimo, ranije su želju za učešćem u sledećoj akciji javno pokazali Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov, Marko Gudurić, Aleksej Pokuševski i Nikola Jović.

Kako Srbija duže vreme ima deficit igrača na poziciji krilnog centra, Petrušev bi imao dobru šansu da obezbedi mesto u dvanaest koji će pokušati da donese prvu medalju posle sedam godina. Tačnije, još od Evrobasketa 2017. godine u Istanbulu, kada smo osvojili srebro.

Petrušev je odigrao četiri utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket i imao važnu ulogu u trijumfu nad Velikom Britanijom, čime smo definitivno obezbedili vizu za Filipine. Iako je NBA želja svakog igrača, istorija nas je učila da se kroz nastupe u reprezentaciji ostvaruju najlepši snovi.

U Letnjoj ligi se dobro pokazao i dobio pohvale od tamošnjih medija, novinara i trenera, što bi trebalo mnogo znači na polju samopouzdanja za naredni period.

BONUS VIDEO:

00:44

Košarkaši Srbije nameštaju nišanske sprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.