ČOVIĆ ZAGRMEO: Da sam bio zdrav ne bismo igrali peti meč, ispred Arene su palili sveće za mene!
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

TRZAVICE

ČOVIĆ ZAGRMEO: Da sam bio zdrav ne bismo igrali peti meč, ispred Arene su palili sveće za mene!

Nebojša Čović govorio je o brojnim aktuelnostima, ali i odnosu sa Partizanom

Objavljeno: 11:37h

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović dao je opširan intervjuu "Jurohupsu".

On se dotakao brojnih akutelnosti, a govorio je i o svom zdravstvenom stanju i mogućoj ostavci zbog njega.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

- Da, veoma moguće. Imao sam jednu ozbiljniju operaciju tokom petog meča finala ABA lige, nije mogla da se odloži. Da sam bio zdrav i da sam bio prisuta, peti meč se ne bi ni odigrao zbog nekih stvari koje nemaju veze sa sportom. Dobro, to je sada prošlost i za one koji se brinu za moje zdravlje, dobro sam. Ulazimo veoma ambiciozno u novu sezonu, želimo dobre rezultate. U tome smislu, želimo da napravimo novi korak u Evroligi.

On ima jasnu viziju crveno-belih.

- Kada sam postao predsednik Zvezde, dugovi su bili milionski, tačnije 15,6 miliona, verujem da to mnogi znaju. Ono što smo prošli i gde smo sada. Zvezda je danas poštovan evropski klub, član porodice Evrolige koji je sposoban da rasproda Arenu. Klub je osvojio 22 trofeja u 12 godina. Podsetiću vas da je ovaj klub doveo košarku u Srbiju preko Nebojše Popovića, Bore Stankovića i profesora Nikolića, osvojen je 21 kup u period od 1945. do 2011. godine. To govori samo po sebi šta radimo i koliko smo podigli klub. Vidim Zvezdu kao stabilan klub sa A licencom Evrolige, sa stabilnim budžetom i očigledno je da idemo u tom pravcu.

Dotakao se i odnosa sa Partizanom, i neprestanih tenzija na relaciji dva kluba.

- Ne znam, moraćete da pitate ljude iz Partizana zbog čega se to događa. Smirivanje tenzija se postiže konkretnim akcijama, a ne rečima. Znate, pre pete utakmice finala ABa lige oni su zapalili sveće za mene ispred Štark arene dok sam ja prolazio kroz komplikovanu operaciju. Mislite li da je to normalno - rekao je Čović, potom se nadovezao i na situaciju u vezi sa Fakundom Kampacom:

- Ili vršenje pritiska sa dezinformacijama upućenim evroligaškim klubovima od strane Zorana Savića, i mnoge druge stvari, kao ono što se sada događa u slučaju Mirotića, gde se laži i spinovi plasiraju na štetu Crvene zvezde. Nikola je izvanredan čovek, filantrop koj izaslužuje najbolje i mi mu to upravo i želimo. Ali reći da mu neko preti kako ne bi otišao u drugi klub. To je ludilo. Mi smo za normalne odnose i rivalstvo samo na košarkaškom terenu - zaključio je on.

Bonus video:

00:52

Nebojša Čović otvoreno o večitom rivalu i šansama Zvezde za FAJNAL FOR EVROLIGE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.