OVO CELA SRBIJA ČEKA: Poznato kada Pešić objavljuje spisak igrača za Mundobasket!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

KONAČNO

OVO CELA SRBIJA ČEKA: Poznato kada Pešić objavljuje spisak igrača za Mundobasket!

Teško je garantovati bilo kome mesto među 12 putnika

Objavljeno: 19:18h

Svetislav Pešić će prema nezvaninčnim saznanjima Monda u subotu saopštiti širi spisak igrača na koje računa za Mundobasket.

Veliki broj reprezentacija objavio je širi spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo u košarci. Srbija nije među njima. Navijači nestrpljivo čekaju i pitaju se ko će se sve naćo na spisku Svetislava Pešića.

Treba naglasiti i da po dogovoru FIBA i NBA igrači koji su u najjačoj ligi na svetu mogu da se pridruže treninzima nacionalnih timova 28 dana uoči početka takmičenja, dakle od 28. jula, pošto šampionat sveta počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra. Dok se čeka širi Karijev spisak, napravili smo listu igrača koja bi mogla da se nađe na tom pozivu.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Naravno najveća misterija je prva zvezda tima Nikola Jokić koji je sa Denverom osvojio šampionski prsten u NBA ligi, ali se još uvek nije oglasio o temi igranja za Srbiju na Svetskom prvenstvu.

Teško je garantovati bilo kome mesto među 12 putnika na Mundobasket, posebno pre objavljivanja šireg spiska. Međutim, ako je suditi po pozivima iz prethodnog perioda i onima kojima Pešić više veruje može da se nasluti i nekoliko imena koja će izvesno da se nađu i na konačnom spisku. To je među prvima Bogdan Bogdanović, koji je već potvrdio da će biti deo tima, predstavio je i novi dres. Nikola Milutinov potpisao je za Olimpijakos i odmah potvrdio da će se odazvati pozivu. Nemanja Nedović je na društvenim mrežama postavio fotku u dresu nacionalnog tima i tako stavio do znanja da je spreman. Aleksa Avramović sa dodatnim samopouzdanjem igra za nacionalni tim, bio je jedan od bitnijih igrača za plasman i očekuje se da će za to biti nagrađen. Ne treba zaboraviti ni Marka Gudurića.

Nažalost, od igrača koji neće ići najveći udarac je Vladimir Lučić. Potvrdio je to selektor Pešić nedavno. Neće biti ni Miloša Teodosića koji nije išao ni na Evropsko prvenstvo. Takođe, mala je verovatnoća da će na spisku biti Boban Marjanović, posebno zbog činjenice da nije imao minutažu u Hjustonu i da nije u takmičarskoj formi.

BONUS VIDEO:

00:44

Košarkaši Srbije nameštaju nišanske sprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.