SAGA SE NASTAVLJA: Mirotić i Barselona idu na sud!
Nikola Mirotić, Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

neverovatno

SAGA SE NASTAVLJA: Mirotić i Barselona idu na sud!

Nema kraja sapunici oko Nikole Mirotića i Barselone

Objavljeno:

Nikola Mirotić rastao se sa Barselonom hladnim i šturim saopštenjem kluba, posle kojeg je definitivno postao slobodan igrač.

Crnogorac sa španskim pasošem sada može da bira novi klub, što bi mogao da bude Partizan, ali će uz to imati još obaveza u Španiji, jer će morati na sud.

Prema pisanju "Mundo Deportiva", Mirotić ima 22 miliona evra garantovanog novca od Barselone u naredne dve godine a odluka kluba da jednostrano raskine ugovor, bez dogovora sa igračem, odvešće ovu sagu na sud.

Nikola Mirotić na meču protiv Monaka u Kaunasu
Nikola Mirotić na meču protiv Monaka u Kaunasufoto: EPA/TOMS KALNINS

- Na njemu će biti donesena i odluka o kompenzaciji - piše španski list, dok postaje jasno da je Mirotić praktično dobio otkaz.

Barselona i Mirotić bili su vezani danas raskinutim ugovorom do 2025. godine, on je igrao za taj klub četiri godine, doneo titulu prvaka Španije, tri Kupa kralja, u dresu Barse zvanično postao najbolji igrač Evrolige... Ipak, rastanak neće biti lep, što se i moglo pretpostaviti prethodnih nedelja.

Dok je Barsa već okrenula novi list i dovodi nove igrače, nakon dolaska novog trenera Rožera Grimaua, i Mirotić pregovara o nastavku svoje karijere. A sudeći prema svemu što je moglo da se pročita prethodnih dana i nedelja, to će izvesno biti Partizan, mada se u četvrtak pojavila informacija da bi Panatinaikos mogao da ga otme crno-belima.

Jedno je sigurno - nakon rastanka sa Barselonom, Mirotić nema bilo kakvu prepreku da postigne dogovor sa novim timom i da realizuje transfer koji iščekuje cela košarkaška Evropa.

Bonus video:

01:25

Košarka je nezamisliva bez Dude: Beograd dobio teren posvećen Dušanu Ivkoviću

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.