ZAPISANO U ZVEZDAMA: Petogodišnji Nikola Jokić U DUKSU NAGETSA je 23 godine kasnije JUNAK celog Kolorada! (FOTO)
Nikola Jokić kao dečak u dksu Nagetsa i sa trfoejom NBA prvaka, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia, Printscreen/Instagram/misko4raznatovic

sudbina

ZAPISANO U ZVEZDAMA: Petogodišnji Nikola Jokić U DUKSU NAGETSA je 23 godine kasnije JUNAK celog Kolorada! (FOTO)

Navijači i sportski novinari na društvenim mrežama podsećaju na put koji je praktično anonimni dečak iz Sombora prešao do osvajanja NBA prstena i MVP titule

Objavljeno: 08:41h

Nikola Jokić je sa Denverom osvojio svoju prvu, ali i prvu NBA titulu franšize.

Čestitke i veličanje srpskog centra stižu sa svih strana pa i od bivšeg predsednika SAD, Baraka Obame.

A navijači i sportski novinari na društvenim mrežama podsećaju na put koji je praktično anonimni dečak iz Sombora prešao do osvajanja NBA prstena i MVP titule.

1 / 6 Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Tako su pojedini podelili Nikolinu fotografiju iz perioda kad je imao oko pet godina, a koju je prvi u javnost leta 2022. "izbacio" njegov agent, Miško Ražnatović.

- Priča o sudbini zapisanoj u zvezdama. Nikola Jokić. Sombor. Srbija, neke 2000. godine, petogodišnjak u duksu Denver Nagetsa, tima za koji će 22 godine kasnije potpisati najveći ugovor u istoriji svetske košarke do danas. Šance da dečak iz Sombora uopšte dobije duks malo poznatog tima iz Amerike davne 2000. godine su bile male. Šanse da je neko u Somboru čuo ili navijači za Nagetse još manje. Ali, šanse da će dečak koji tada nije ni pokazivao ljubav prema košarci igrajući upravo u tom klubu osvojiti dve uzastopne MVP titule u najjačoj ligi na svetu i potpisati super maks ugovor su bile ravne nuli. Pa opet, sve se baš tako desilo. Ljudi koji ispisuju stranice istorije, kreiraju svoje sudbine, čine nemoguće mogućim, prvenstveno zbog toga što su spremni da rade više i jače od drugih, da budu maksimalno fokusirani na cilj ispred sebe, da imaju veru u sebe i prepoznaju znakove na putu, koji im je na neki način ipak bio zapisan u zvezdama - napisao je Ražnatović u opisu objave.

Godinu dana kasnije, ovaj dečak može da se pohvali i titulama NBA prvaka i najkorisnijeg igrača velikog finala.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.