JOKIĆ KRENUO DA ČITA NOVAKOVU PORUKU: Odmah je opsovao... (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: Printscreen/Youtube/ABC

šou

JOKIĆ KRENUO DA ČITA NOVAKOVU PORUKU: Odmah je opsovao... (VIDEO)

Mnogo više vremena za detaljnije iznošenje utisaka, Jokić je imao na konferenciji za medije posle meča

Objavljeno:

Nikola Jokić je u svom stilu, kratko i jasno, prokomentarisao poslednju utakmicu NBA finala sa Majamijem, nakon koje je njegov Denver osvojio prvu titulu NBA šampiona.

- Dobro je, dobro je. Sad kad je posao obavljen, možemo da idemo kući - rekao je Nikola novinarki koja se nasmejala na ovako "umerenu" reakciju.

Nije ni čudo, žurio je srpski centar da proslavi ogromni uspeh sa porodicom i saigračima.

Usledilo je podizanje pehara, ali i dobijanje priznanja MVP NBA finala.

Mnogo više vremena za detaljnije iznošenje utisaka, Jokić je imao na konferenciji za medije posle meča:

- Pitao sam trenera da me pusti malo više, da imam više slobodnih dana da bih se bolje spremio za novu sezonu. Osetio sam neku drugačiju energiju na početku sezone, ja nisam optimista, ali to mi je dalo motivaciju da možemo da uradimo nešto veliko ove sezone.

Upitan je o sve jačem uticaju Evropljana na NBA.

- Da, imamo uticaj, ali naravno da su Amerikanci većina lige i treba da budu, jer SAD je osvojio ne znam koliko zlatnih medalja, ali ima mnogo evropskih igrača koji doprinose za osvajanje titule.

Nikola Jokić
foto: Printscreen/Youtube/ABC

Tema je bila i srtpljivost Denvera kada je građenje tima u pitanju.

- Ja sam tu od kad sam imao 20 godina, Marej je imao 20. Morate da budete strpljivi ako želite nešto veliko, Džamal je bio povređen, ali to je proces koji moraš da osetiš, nema prečica, ovo je putovanje i srećan sam da sam deo putovanja.

Kako se osećate sada?

- Moram da idem kući. Uspeli smo u našem poslu, osvojili smo, neverovatan je osećaj, ali nije sve na svetu. Želeli smo, ali to nije najvažnija stvar, ima mnogo drugih stvari koje volim da radim, ali to je normalno. Ne vole svi svoj posao, ili lažu. Ali dobar je osećaj kada uradite nešto u šta nije niko verovao, osim nas, to je specijalno - istakao je Jokić, koji je potom pričao i o svojoj porodici koja mu daje podršku.

- Nije samo ćerka, već i žena, braća, nekada smo svi živeli zajedno, oni su ljudi koji mi mnogo znači, bez njih ne bih bio ovakva osoba.

Novak je osvojio Rolan Garos, sada vi NBA titulu, da li je ovo najbolja godina za srpske sportiste?

- Mora da jeste - rekao je Jokić pa se setio:

- Imam dosta čestitki, pogledaću da li mi je poslao poruku. Ne znam, uh je*ote... ima previše poruka, isključiću telefon - rekao je Nikola, pa istakao da je ponosan što je doprineo srpskom sportu.

- Sport je nešto što je u Srbiji posebno. Imamo Novaka, koji je verovatno najbolji ikada, Novak je za nas najbolji ikada, sada imamo NBA šampiona, veoma je dobar osećaj biti Srbin sada - zaključio je Jokić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.