DIREKTOR ARENE OBRADOVAO GROBARE: Sve je spremno za finale ABA lige!
Goran Grbović, Foto: Starsport©

SJAJNA VEST

DIREKTOR ARENE OBRADOVAO GROBARE: Sve je spremno za finale ABA lige!

Ostaje da se otkloni problem oko poklapanja termina sa Superligom Srbije

Objavljeno: 01:17h

Partizan i Crvena zvezda boriće se za titulu u ABA ligi.

Crno-beli su nešto teže nego što se očekivalo stigli do prilike da se bore za titulu, a sada finalna serija na tri pobede kreće narednog ponedeljka, 12. juna.

Upravo su datumi odigravanja bili najveći problem ovog plej-ofa regionalnog takmičenja, pa se mnogo pitanja postavljaju i za finalnu seriju. Prvi problem predstavljaju eventualna poklapanja sa finalom Superlige Srbije, a drugi je eventualna zauzetost Arene.

Naime, šuškalo se da ako serija dođe do pete odlučujuće utakmice, crno-beli ne bi mogli da igraju u najvećoj dvorani zbog koncerta.

Ipak, kako direktor Arene Goran Grbović ističe nikakvih problema ovoga puta neće biti i da sve tri eventualne utakmice Partizan može da igra na svom terenu u Štark Areni.

Ako pogledate raspored događaja u Areni, videćete da je zakazan veliki koncert legendarne rok grupe The Scorpions za 25. jun dok je majstorica finala ABA lige zakazana za 22. jun.

Goran Grbović
foto: Starsport©

- Sve je spremno, odmah posle utakmice će se skidati parket i postavljati bina za koncert, nikavih problema neće biti i sve će biti spremno na vreme. Čak i da se peta utakmica igra 23. opet bismo sve spremili na vreme - rekao je Goran Grbović za Mocart Sport.

Drugi problem su naravno datumi i poklapanja sa Superligom Srbije. Za konačan raspored moramo da sačekamo večerašnji duel FMP Železnika i Mege. Ukoliko FMP pobedi plasiraće se u finale gde već ćeka Zvezda i u tom slučaju prvi duel se igra 10. juna, pa 13. juna. Eventualna treća utakmica bi bila 16. Međutim ukoliko Mega pobedi večeras i produži polufinalnu seriju, onda počinju pravi problemi i neko će morati da pomera utakmicu.

U tom slučaju prva utakmica finala i jednog i drugog takmičenja počinje 12. juna što naravno nije moguće. Crvena zvezda je već izdala niz saopštenja povodom ovoga, čak su isticali i da neće igrati ABA ligu već će završiti prvo domaće takmičenje.

Sada nam ostaje samo da vidimo kako će izgledati naredni dani pošto na zvanično sajtu ABA lige stoje datumi svih pet eventualnih mečeva večitih rivala.

BONUS VIDEO:

00:16

Sjajna atmosfera u Areni uoči majstorice

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.