PARNI VALJAK ISKALIO BES: Partizan DEKLASIRAO Cedevita Olimpiju i zakazao novi finalni dvoboj sa Crvenom zvezdom!
Džejms Naneli atraktivno zakucava, Foto: Starsport

MAJSTORICA

PARNI VALJAK ISKALIO BES: Partizan DEKLASIRAO Cedevita Olimpiju i zakazao novi finalni dvoboj sa Crvenom zvezdom!

Objavljeno: 21:07h
Završeno
20:56h

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA lige

Crno-beli su u majstorijici polufinalne serije plej-ofa savladali Cedevita Olimpiju rezultatom 90:71.

Parni valjak će u finalu igrati sa Crvenom zvezdom, kao i prošle godine/sezone, ali će ovog puta ima ti prednost domaćeg terena.

Finalna serija trebalo bi da počne 12. juna.

Partizan je furiozno započeo utakmicu. Osam uvodnih poena postigao je Alen Smailagić, a potom su se razigrali i Zek Ledej i Jam Madar, pa su crno-beli poveli 15:2.

Parni valjak je pogodio sve šuteve u tim trenucima, po tri za tri i dva poena, a kada je procenat pao, Cedevita Olimpija se približila.

Gosti su igrali sve bolje i uspeli su da izjednače na 29:29, a potom i promaše napad za vođstvo.

Partizan potom pravi seriju od 12:1 i na odmor odlazi sa velikih 41:30.

Uspela je Cedevita Olimpija da se približi na startu treće deonice, ali je onda Džejms Naneli vezao četiri poena, a kasnije je ubacio još neke, a Partizan se odlepio na 50:34.

U četvrtom periodu domaćin je imao i maksimalnih 86:58, a gosti su do kraja meča uspeli samo da ublaže poraz.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Ledej sa 17 poena, Naneli je dodao 12, a po 11 imali su Danilo Anđušić, Dante Egzum i Alen Smailagić.

U ekipi iz Ljubljane najbolji je bio Zoran Dragić sa 15 poena (pet trojki), Amar Alibegović ubacio je 11 koševa, a po deset su upisali Edo Murić i Karlo Matković.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

20:35h

IV ČETVRTINA

10. minut - Greše crno-beli, Murić u kontri precizan. Minute dobija i Savo Drezgić. Nije uspeo Trifunović za tri da pogodi. Nije uspeo ni Murić. Papapetru ne može do prvih poena. Greše gosti, a potom poeni Balše Koprivice. Druga trojka Murića. Papapetru ne uspeva da uzvrati. Lep napad gostiju i poeni Kosija Jana. Drezgić neprecizan. Kraj meča, pobeda Partizana rezultatom 90:71, crno-beli su u finalu ABA lige.

7. minut - Ponovo nije pogodio Ferel. Odlična akcija Partizana i novi poeni Anđušića, kojeg je sjajno pronašao Trifunović. Cedevita Olimpija ništa ne može da ubaci, promašuju gosti sada i zicere. Četvrti faul Ferela, Anđušić pogađa jedan penal. Trojka Eda Murića za prekid serije domaćina. Trifunović za dva precizan. Murić nije, ali jeste Dragić ubacio petu trojku. 88:64

5. minut - Lepo se snašao i pogodio Egzum, tajm-aut gosti. Novi promašaj Cedevita Olimpije, nova lepa kombinacija iz auta i poeni Anđušića. Dragić neprecizan. Dva slobodna bacanja za Trifunovića, srpski košarkaš pogađa oba penala. Jeremić ne pogađa za dva. Egzum nije pogodio za dva. Faul u napadu Alibegovića, četvrti faul Amara. Akcija za Anđušića i njegova prva trojka. Tajm-aut Mira Alilovića. 83:58.

3. minut - Provocirali su gosti Egzumov šut za tri, a Australijanac ga je pogodio. Omić za dva na drugoj strani. Smailagić je ostao sam i pogodio novu trojku, prvi poeni od prve četvrtine za njega. Četvrti faul za Alena. Matković polovičan sa penala nakon faula Trifunovića. Peti faul Matkovića, Anđušić polovičan. Odbranio se Partizan. Anđušić se lepo izborio i pogodio za dva. Ferel ne pogađa trojku. 74:58.

Zek Ledej i Matijas Lesor
Zek Ledej i Matijas Lesorfoto: Starsport

1. minut - Krenula je poslednja, četvrta, četvrtina. Alibegović iz teške pozicije pogađa za dva. 65:55.

19:59h

III ČETVRTINA

10. minut - Treći faul Omića, Egzum pogađa samo jedan penal, a potom hvata loptu, ali sudije sviraju prestup. Novi penali, Rebec je sada fauliran. Slovenac polovičan kao i Australijanac u prethodnom napadu Partizana. Egzum ponovo probija zonu rivala i ponovo biva fauliran. Ovog puta Dante pogađa oba puta siguran sa linije penala. Balša Koprivica po prvi put na terenu, zamenio je Ledeja, a tu je i neprimetni Joanis Papapetru. Alibegović pogađa preko Koprivice, a Egzum još jednom ne uspeva da pogodi sa preko pola terena. Partizan vodi posle tri četvrtine rezultatom 65:53.

9. minut - Četvrti faul Matkovića, Lesor ponovo polovičan. Tri slobodna za Jeremića posle faula Ledeja, srpski košarkaš iz redova Ljubljančana pogađa sva tri penala. Ledej siguran sa poludistance. Faul Nanelija, treći po redu, dva penala ima Alibegović i pogađa oba. Naneli nije trojkom kaznio zonu gostiju. Dve trojke promašio je Mulalić u jednom napadu, a potom faul Alibegovića nad Lesorom. Francuz ovog puta bez greške sa penala. Rebec promašuje, ali u skoku četvrti faul pravi Ledej. Alibegović 2/2. 62:50

7. minut - Madar u svom stilu za dva, a onda na drugoj strani pravi treći faul. Ferel polovičan sa linije za slobodna bacanja, a potom ga menja Rebec. Naneli se lepo snašao i pogodio sa niskog posta. Treća trojka Dragića. Ledej poentira. Još jedna, četvrta trojka Dragića. Lesor fauliran, Francuz polovičan. Anđušić Danilo po prvi put na terenu. 57:43.

Džejms Naneli i Zoran Dragić u borbi za skok
Džejms Naneli i Zoran Dragić u borbi za skokfoto: FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

5. minut - Krade potom loptu Amerikanac i kuca u kontri. Partizan nije postigao nijedan poen u trećem četvrtini, a onda je četiri vezao Naneli. Ferel neprecizan za tri, faul u napadu Ledeja potom. Uzvraća istom merom Murić i pravi faul u napadu. Samo osam poena videli smo u ovoj deonici. Ledej u svom stilu pogađa pod faulom Omića, a potom i dodatni penal ubacuje, maksimalnih +14. Krade loptu Panter sjajno, a onda kucanje Nanelija u kontri za +16, tajm-aut Cedevita Olimpija. Omić sa poludistance prekida seriju domaćina. 50:36.

Matijas Lesor i Matic Rebec u duelu
Matijas Lesor i Matic Rebec u duelufoto: Starsport

3. minut - Promašaji na obe strane. Dobar napad Partizana, ali Naneli promašuje otvorenu trojku. Murić ima dva penala i pogađa oba. Greši Panter, loš početak Partizana. Težak šut i promašaj Ferela. Ponovo brza akcija iz auta crno-belih i poeni Nanelija. 43:34

1. minut - Krenulo je drugo poluvreme, odnosno treća četvrtina u Štark areni. Dvojka Ferela na startu trećeg perioda, prvi poeni bivšeg igrača Sakramento Kingsa. Greši Naneli. Omić sjajno sačuvan, krade loptu Madar. 41:32.

19:30h

PARTIZAN - CEDEVITA OLIMPIJA 90:69

19:23h

II ČETVRTINA

10. minut - Fantastična odbrana Alena Smailagića, koji je prevario Alena Omića. Naneli i Edo Murić neprecizni za tri poena. Faul u napadu Smailagića, sumnjiva odluka sudija. Dobra odbrana Partizana, ali ne uspeva da je kruniše trojkom Panter. Krade loptu Panter, a u nastavku fauliran Ledej, imaće Amerikanac dva penala. Pogađa oba Zek. Matijas Lesor faulira Matkovića, Hrvat 1/2 sa penala. Dobra akcija posle auta Partizana, Naneli ima dva penala (drugi penal Dragića) i pogađa oba. Lesor blokira Rebeca, a potom čudesna trojka Pantera preko Matkovića. Jeremić ne uspeva da uzvrati, Partizan posle prvih 20 minuta vodi rezultatom 41:30.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

7. minut - Egzum lepo okreće Radovića, ali ne pogađa, onda trojka Mirka Mulalića. Novi promašaj Partizana. Ferel greši u koracima, propustili su gosti šansu da po prvi put povedu na ovom meču. Tehničku grešku zbog prigovora dobija Ferel, Panter pogađa poklonjeno bacanje. Dobar napad Partizana i novi poeni Madara. Veliki promašaj Ferela, a onda kucanje u kontri Ledeja. Tajm-aut Miro Alilović. 34:29.

5. minut - Promašuje trojku Smailagić, pa krade loptu i asistira Egzumu za njegovu prvu trojku. Rebec je ovoga puta preterao, promašio je trojku sa skoro pola terena. Panter nije pogodio trojku. Rok Radović se lepo snašao pored Pantera, tajm-aut Obradović. Panter očajno rešenje pronalazi. Loš pokušaj Alibegovića za dva. 29:26.

Zek Ledej i Marko Jeremić
Zek Ledej i Marko Jeremićfoto: Starsport

3. minut - Faul u napadu Matica Rebeca, druga lična za njega. Duga dvojka Pantera, njegovi prvi poeni. Duga trojka Rebeca posle prvog ofanzivnog skoka gostiju. Trifunović ne uspeva da je vrati, a potom novi poeni Rebeca, sada iz kontre. Nema pogotka ni Egzuma. Alibegović Amar zakucava uz faul Papapetrua, pogađa i dodatni penal. 26.24

1. minut - Počeo je drugi period u Štark areni. Matic Rebec nije pogodio iz teške pozicije. Nije pogodio ni Kevin Panter, za tri. 24:16.

19:01h

I ČETVRTINA

10. minut - Dante Egzum i Dragić promašuju trojke. Ledej se lako snašao pored Ferela i pogodio u svom stilu za dva. Treće zakucavanje Matkovića. Egzum pronalazi Uroša Trifunovića, koji pogađa za tri poena. Ishirtren šut gostiju za tri, pa promašaj Ledeja. Matković sa poludistance pogađa, a Egzum ne uspeva da pogodi sa pola terena. Partizan posle prvih deset minuta vodi 24:16.

7. minut - Druga trojka Dragića. Madar ne pogađa, ni Ferel nije precizan na drugoj strani. Naneli sa poludistance pogađa odmah po prijemu lopte. Karlo Matković zakucava posle dobrog dodavanja Dragića. Loš napad Partizana, pa nova kombinacija Dragića i Matkovića. Tajm-aut Obradović Željko. 19:12.

Košarkaši Partizana i ovog puta imaju ogromnu podršku vernih navijača
Košarkaši Partizana i ovog puta imaju ogromnu podršku vernih navijačafoto: FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

5. minut - Još jedna greška gostiju, sada je Zoran Dragić loše odreagovao u napadu i pogodio tablu umesto Alena Omića. Džejms Naneli se lepo snašao i pronašao samog Madara, koji ubacuje trojku. Tajm-aut Cedevita Olimpija. Novi poeni Ledeja posle lošeg napada gostiju. Trojka Dragića za prekid Partianove serije. 17:5.

3. minut - Prvi poeni za goste posle sjajne kombinacije, pa nova trojka Smailagića. Alen Omić je bio tri sekunde u reketu, perfektna akcija Partizana i zakucavanje Zeka Ledeja. Smailagić krade loptu Jogiju Ferelu. Jam Madar se lepo snašao i pogodio. 12:2.

1. mint - Počeo je meč u Štark areni. Alen Smailagić postigao je trojku, a potom i dugu dvojku 5:0.

19:00h

18:44 - U hali se nalazi i Aleksandar Mitrović, koji ponovo ove sezone bodri crno-bele.

18:34h

Košarkaši Partizana od 19 časova igraju majstoricu polufinalne serije plej-ofa ABA lige protiv Cedevita Olimpije.

Duel se igra u beogradskoj Štark areni, a pobednik će se plasirati u finale u kome se već duže vreme nalazi Crvena zvezda.

Tok meča možete uživo pratiti na našem sajtu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.