VEROVALI ILI NE: Ovo se desi kad god Nikola Jokić prebaci 40 poena!
Kako, bre: Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

ko bi rekao

VEROVALI ILI NE: Ovo se desi kad god Nikola Jokić prebaci 40 poena!

Ispostavilo se isplativijim ne udvajati Jokića već imati jednog čoveka na njemu, a saigrače zatvoriti i bar im onemogućiti otvorene šuteve

Objavljeno: 11:37h
Nedeljko Đukić

Nikola Jokić je toliko dominantan u napadu da ga je teško zaustaviti i kada ga udvojite. A u tom slučaju, u ovom plej-ofu ima pregršt raspoloženih saigrača koji redovno rešetaju koš protivnika kad ostanu sami na otvorenom šutu, na njegove asistencije.

Denver je zato nemoguće neutralisati, ali Majami je uspeo da ih i te kako ograniči u ofanzivi, a sam zaspe njihov koš i stigne do brejka i izjednačenja u NBA finalu.

Čudno zvuči, ali u ovom plej-ofu se ispostavilo tačnim, bar za sada, da je isplativije ne udvajati Jokića već imati jednog čoveka na njemu, a saigrače zatvoriti i bar im onemogućiti otvorene šuteve.

Nikola Jokić, Kodi Zeler
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Zbog takve igre Hita i smanjene efikasnosti saigrača, srpski centar je u drugoj utakmici imao samo četiri asistencije, pa mnogi u tome vide razlog poraza Nagetsa, uprkos 41 poenu dvostrukog MVP-ja lige.

A podatak da je Denver izgubio sve tri utakmice u ovosezonskom plej-ofu kada je Nikola postigao minimum 40 poena je stvarno zapanjujući.

Tako je bilo sinoć, ali i u jedinom porazu od Minesote u prvoj rundi plej-ofa (114:108 posle produžetka, kada je Jokić upisao 43 poena), kao i u verovatno najboljoj utakmici ovog plej-ofa, kada ni 53 poena "Džokera" nisu bila dovoljna za trijumf u Finisku (Sansi su slavili 129:124 i izjednačili na 2:2).

Videćemo da li će se ovaj niz možda prekinuti na trećoj utakmici Majamija i Denvera koja je na programu na Floridi u 2.30 u četvrtak ujutro po srednjoevropskom vremenu.

Bonus video:

01:46

Imamo jednog od najboljeg igrača u istoriji, a on se zove Nikola Jokić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.