ZEMLJOTRES U EVROLIGI: U ponedeljak se donosi odluka koja bi mogla da PROMENI sve!
Maršal Glikman, Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

KUVA SE

ZEMLJOTRES U EVROLIGI: U ponedeljak se donosi odluka koja bi mogla da PROMENI sve!

On se zalaže da se elitno takmičenje proširi u gradove poput Pariza i Londona

Objavljeno:

Nova bura u Evroligi.

Klubovi vlasnici elitnog košarkaškog takmičenja sastaće se ovog ponedeljka kako bi doneli odluku o tome da li će i hoće li Maršal Glikman ostati na mestu izvršnog direktora Evrolige, preneo je Mark Mundet iz RAC1.

Pomenutni novinar izneo je da je tokom prethodne sezone bilo dosta sumnji u Glikmanov menadžment, kao i da je njegov odnos sa predsednikom Dejanom Bodirogom "zategnut".

Glikman se na ovoj funkciji nalazi od 14. septembra 2022. godine, a njegov glavni zadatak bio je rad na poslovnim aspektima Evrolige.

Maršal Glikman u beogradskoj Areni u društvu Zorana Savića i Bastijana Švajnštajgera
Maršal Glikman u beogradskoj Areni u društvu Zorana Savića i Bastijana Švajnštajgerafoto: Aleksandar Djorovic / imago sportfotodienst / Profimedia

On se zalaže da se elitno takmičenje proširi u gradove poput Pariza i Londona, kao i za promenu formata sa konferencijama i poboljšanje marketinške strane brenda Evrolige.

Pod Glikmanovim vođstvom, Evroliga je obezbedila partnerstvo sa ESPN-om, omogućavajući striming svih plej-ofa 2022-23, Fajnal-fora 2023. u Kaunasu i cele sezone 2023-24.

Ostaje nam da sačekamo ponedeljak i vidimo da li će on ostati na svojoj funkciji ili će mu Evroliga uskoro pronaći zamenu.

Bonus video:

01:25

Košarka je nezamisliva bez Dude: Beograd dobio teren posvećen Dušanu Ivkoviću

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.