PARNI VALJAK SAMLEO LJUBLJANČANE: Partizan ubedljivom pobedom poveo protiv Cedevite u polufinalnoj seriji!
Džejms Naneli i Marko Jeremić u duelu, Foto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

POLUFINALE

PARNI VALJAK SAMLEO LJUBLJANČANE: Partizan ubedljivom pobedom poveo protiv Cedevite u polufinalnoj seriji!

Objavljeno: 21:45h
Završeno
21:30h

Košarkaši Partizana poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv Cedevita Olimpije.

Crno-beli su u punoj Štark areni savladali rivala iz Ljubljane rezultatom 85:70.

Drugi meč na programu je u utorak u Ljubljani, a u finale na megdan Zvezdi će tim koji prvi stigne do dva trijumfa.

Najbolji u Partizanu bio je Džejms Naneli sa 18 poena, a pratili su ga Jam Madar sa 13 i Dante Egzum sa 11.

U ekipi Cedevita Olimpije Jogi Ferel je ubacio 13 koševa, Karlo Matković 12, dok je Zoran Dragić meč završio sa deset poena.

Za razliku od mečeva sa Studentskim centrom, Partizan je od starta nametnuo svoj ritam, dok je u odbrani bio izuzetno dobar.

Nakon početnog vođstva gostju od 6:2, sve je bilo na strani crno-belih. Ekspresnom serijom od 9:0 Partizan je došao do prednosti, koja je do kraja prve četvrtine narasla na 18:8.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Naneli je igrao sjajno, pogađao je i dvojke i trojke i sa penala, pa je Partizan do odlaska na odmor imao ogromnih 42:26. Odbrana je bila fenomenalna, a jedino što je moglo da brine crno-bele jeste velika prednost rivala u ofanzivnom skoku.

Bolje je drugo poluvreme otvorila ekipa iz Ljubljane, koja je lako smanjila prednost Partizana na -12.

Crno-beli su se mučili u napadu, a defanzivni skok skoro da nije postojao. Ipak, poenima Nanelija Partizan je čuvao prednost, dok su igrači Cedevite slabo koristili "druge šanse" koje im je dozovljanao naš tim.

Kako je odmicala četvrtina, crno-beli su bili sve bolji. Danilo Anđušić je postigao važne poene, a onda su usledili koševi Dantea Egzuma i Uroša Trifunovića, pa je odbijen nalet rivala.

Australijanac je fantastično zakucao krajem treće četvrtine, pa je Partizan u poslednjih deset minuta ušao sa 60:42.

Pokušala je Cedevita da se vrati u meč, ali je u tim trenucima Trifunović blistao i sa nekoliko vezanih poena držao Partizan u sigurnoj prednosti.

Željko Obradović je dao šansu mladoj petorci, na terenu se našao Balša Koprivica, a kasnije i najmlađi Savo Drezgić.

Gosti su u nekoliko navrata uspeli da se približe, ali to nije bilo dovoljno, pa je Partizan slavio 85:70.

Vredi napomenuti da je do poena sa penala stigao i mladi Drezgić, kao i da je oporavljeni Koprivica pružio sasvim dobru partiju, koju je završio sa pet penala.

Na kraju pobeda Partizana, a naredni meč zakazan je za utorak u Ljubljani.

21:22h

40. minut - Smailagić sjajno pogađa pod faulom Omića. Na teren ulazi Savo Drezgić, publika u transu. Prestup, ništa od penala. Mulalić ostaje sam i pogađa trojku. Tajm-aut Obradović. Greši Madar, poentira Omić. Dvojka Madara za tačku na ovaj meč. Radović ubacje dva bacanja, a sada će istu priliku imati i mladi Drezgić. Uspeo je talentovani košarkaš Partizana da pogodi oba. Kraj meča i pobeda Partizana rezultatom 85:70.

21:17h

37. minut - Madar u svom stilu prelepo pogađa dugu dvojku preko Omića. Tajm-aut Miro Alilović. Trojka Jeremića posle minuta odmora. Madar se prošetao do koša pored Ferela i poentirao ponovo. Četvrti faul Koprivice, Ferel 2/2 sa penala. Trojka Anđušića. Odbranio se Partizan, ali gubi loptu Madar, a onda Alibegović uz dosta muke pogađa uz faul Trifunovića, pogađa i dodatni penal. Madar nezaustavljiv. 79:63

21:10h

35. minut - Matković kuca uz faul, a potom i ubacuje dodatni penal. Nije poentirao Madar. Još jedna trojka Trifunovića, tajm-aut Cedevita. Gosti pogađaju jedan penal. Prvi poeni Balše Koprivice, sjajan je na ofanzivnom skoku bio. Dva penala ubacuje Alibegović. 70:55.

Alen Smailagić, Alen Omić, KK Partizan, KK Cedevita Olimpija, Plej-of ABA lige
foto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović
21:05h

33. minut - Alej-up Rebeca i Matkovića. Papapetru iz teške pozicije ne pogađa. Matković ovog pura 2/2 sa linije penala. Dva bacanja pogađa Egzum, a onda duga trojka Rebeca. Rebec je isključen zbog dve nesporstke (tehničke), Madar pogađa penal. Sjajan prodor Trifunovića. 65:49.

21:03h

31. minut - Krenuo je poslednji period. Tri promašaja na startu. 60:42.

20:50h

30. minut - Nekoliko loših napada na obe strane, Danilo Anđušić po prvi put na terenu na ovom meču. Ferel pogađa tešku trojku. Loš napad Partizana, Egzum nije uspeo da izvede loptu za pet sekundi. Matković fauliran, ali pogađa samo drugi penal. Nekako je uspeo Partizan da dođe do poena, Papapetru je poentirao. Posle gledanja snimka, sudije dodeljuju nesportski faul Maticu Rebecu. Egzum 2/2. Trojka Uroša Trifunovića. Radović je nekako došao do lopte i pogodio uz faul, a zatim promašuje dodatni penal. Odbranio se nekako Partizan, a onda fantastično zakucavanje Egzuma. Partizan posle 30 minuta vodi 60:42.

20:47h

27. minut - Još jednom Naneli nije imao sreće prilikom šuta za tri poena. TV tajm-aut. Trojka Kevina Pantera posle nove izgubljene lopte gostiju. Ferel pogađa za dva, Smailagić ne uspeva za tri. 51:36.

20:44h

25. minut - Naneli ne pogađa otvorenu trojku. Pet napada je imala Cedevita, ali nijedan nije iskoristila. Naneli u svom stilu sa niskog posta pogađa fade-away. Greši Ferel. 48:34.

20:38h

23. minut - Ledej ne pogađa otvorenu trojku. Težak promašaj Dragića iz velike daljine za tri. Faul u napadu Pantera, ali preinačena odluka nakon čelendža Željka Obradovića, pa je Dragiću sviran faul u napadu, jer se nalazio u polukrugu ispod koša. Dragić lako poentira posle prodora. Ledej promašuje otvorenu trojku, ali Matijas Lesor nekako ubacuje loptu u koš posle skoka. Spetaljao se Partizan u kontra napadu, a Ferel to kažnjava trojkom. 46:34.

20:35h

21. minut - Počelo je drugo poluvreme. Murić trojkom otvara drugo poluvreme. Egzum u svom stilu za dva poena. 44:29.

20:13h

20. minut - Ledej faulira Murića, bivši košarkaš Partizana polovičan. Greše Madar i Smailagić. Dragić fauliran na druoj strani, Slovenac kao i Murić, polovičan sa linije penala. Zona Olimpije, i trojka samog Nanelija. Jeremić ne uzvraća. Madar u svom stilu za dva. Tajm-aut Cedevita. Fanatična odbrana Partizana, pa promašaj Smailgića za tri. Alen Omić pogađa za dva posle promašaj Alibegovića, tajm-aut Obradović. Nije pogodio Naneli, pa loš napad gostiju. Partizan na poluvremenu vodi rezultatom 42:26.

Savo Milošević bodri crno-bele
Savo Milošević bodri crno-belefoto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović
20:06h

17. minut - Jogi Ferel iz drugog pokušaja pogađa trojku, na drugoj strani Naneli pogađa dva penala. Dva skoka u napadu gostiju, ali i tri promašaja. Greši Naneli. Lepa akcija i poeni Murića, tajm-aut Obradović Željko. Trojka Nanelija uz faul, nije uspeo da ubaci dodatni penal. Faul Madara, pa nesportska Ferela. Izraelac pogađa oba penala. Naneli neprecizan. 37:22.

20:02h

15. minut - Papapetru ostaje sam i za razliku od prošlog napada pogađa trojku, prvu za Partizan. Egzum sjajno iznuđuje faul u napadu Matkovića, treći faul Hrvata. Dug napad i novi poeni Papapetrua. Fantastična odbrana Partizana još jednom, a onda ispada lopta Ledeju. 30:17.

Džejms Naneli, Marko Jeremić, KK Partizan, KK Cedevita Olimpija, Plej-of ABA lige
foto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović
19:55h

13. minut - Sjajna odbrana Partizana, Ledej je ukrao loptu, a potom upolsio Trifunovića koji zakucava u kontri. Tajm-aut Cedevita Olimpija. Ledej ponovo krade loptu, pa biva fauliran. Pogađa oba. Nova sjajna odbrana Partizana i novi promašaj za tri rivala. Matković pogađa uz faul Egzuma, potom promašuje bacanje, ali gosti hvataju loptu, pa trojka Matica Rebeca. Egzum se sjajno snašao i pogodio pod faulom Matkovića, dodatni penal promašuje, ali hvata promašaj. Amar Alibegović poentira. 25:17. 

Izmena: 20:02h

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.